Bir hafta kaldı seçimlere ve başından bu yana devam eden olgunluk ve sakinlik içinde geçen bir seçim döneminin hala devam ediyor olması bana göre medeni bir şehirde yaşıyor olmanın en büyük göstergesi.

Her zaman gurur duyduğum,iftiharla anlattığım güzel Edirnemde yaşayan insanların ne kadar medeni ve erdemli kişiler olduğunu bir kez daha görmekten duyduğum memnuniyeti gururla ifade etmek isterim.

Sosyal Medya adı verilen ve birçok kişinin sınırsız özgürlük olarak algıladığı bu ortamda yapılan yersiz ve hoş olmayan paylaşımlar dışında rahatsızlık verici hiçbir durumun bulunmaması ayrıca sevindirici bir durum.

Yani Kraldan çok Kralcıların sırf adaya yaranmak adına yapmış olduğu ama hiçte hoş olmayan paylaşımlar dışında çok olumlu bir ortam yaşıyoruz.

Bir Eğitimci olarak duyduğum memnuniyeti ifade edemem.

Aslında adaylar zaten bu tür paylaşımların kendilerine yarardan çok zarar vereceğinin bilincindeler.

İnşallah son haftayı da böyle huzurlu ve sakin bir ortamda tamamlayarak beş yıl bizi yönetecek Yerel Yöneticileri seçmiş oluruz.

73 yaşında biri olarak birçok seçim görmüş ve geçirmiş,birçok seçimde Sandık Başkanlığı yapmış,devlet memuru oluşu nedeniyle resmen bir parti üyesi olamamasına rağmen birçok seçimde taraf olup aktif roller üslenmiş biri olarak seçimlerin nasıl bir tablo oluşturarak tecelli edeceğini az çok tahmin edebiliyorum hatta biliyorum.

Tabiiki daha şu aşamada bir gazeteci kimliğim ile tarafsızlık ilkesine riayet etmak adına fikrimi ve görüşümü açıklamak yanlış olur.

Edirnemiz için hayırlısı olur inşallah.

Bu seçimlerde ittifak adı altında birliktelikler oluştuğu için partiler kendi parti politikalarını görüş ve söylemlerini ifade edemiyor doğal olarak

Parti bayrakları,parti sloganları, parti felsefeleri bu seçimde tek başına birşey ifade etmiyor.

Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı olarak girilecek seçimlerde partileşmekten çok ittifaklaşmak hakim oluyor.

Bunların sandığa yansıması nasıl olacak bilemiyorum ama şu anda sandıkta bunu uygulamakta zorluk yaşayacağını hatta yapamayacağını söyleyenlerin sayıları küçümsenecek miktarda değil.

Kırk yıldan buya MHP ye bozkurta oy verdim şimdi nasıl başka partinin amblemine mühür basacağım diyenlerin yanı sıra ben devrimci ve sosyal demokrat biri olarak altı oktan başkasına mühür basmadım şimdi nasıl başka bir partinin amblemine mühür basacağım diyenlere sıkça raslamak mümkün.

Hayırlısı olsun diyelim ve Edirne'miz için en doğrusunun en güzelinin ve yararlı olanının tecelli etmesini dileyerek tüm adaylara başarılar dileyelim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.