Toplumumuzda   insanlarımızın çoğu  zaman egoları kendi çıkarları  ağır basıyor.

Kendimizi ön planda tutma alışkanlığımız  her zaman  ön planda oluyor.

Kendimizin  bulunmadığı,  bizim dışımızda gelişen toplumsal   konulara  pek ilgi duymuyoruz.  Toplumda ben anlayışı  yerine biz deme alışkanlığını kazanamadık.

Benim fikrim yerine bizim fikrimizin birleşmesinden daha sağlıklı sonuçların, doğruların çıkacağı anlayışı toplumda yaygın değil.

Bunun sonucu da toplumun büyük kesimini ilgilendiren konuların ortak çözümünde  büyük sorunlar yaşıyoruz.

Bir iş dalında çalışan emekçilerin talepleri genellikle   benzerlik taşır, çoğu zaman   aynı sorunlarda odaklanır.

Bunlar ücretin yetersizliği ve sosyal haklar gibi sorunlardır.

Böyle olmasına karşın meslek kuruluşlarımızın haklarını savunan örgütlerinin bir değil birkaç  adet  olduğunu görüyoruz.

Amaçlar bir olmasına rağmen onu savunan sendika ve meslek kuruluş temsilcilerinin bu hakları talep yöntemleri çözüm önerileri çok farklı.

Özellikle sendikalarda bunu daha net olarak görüyoruz.

Emekçilerin talepleri aynı doğrultudadır birbirinden  pek   farkı yok.

Fakat onları savunduğunu iddia eden sendikalar, bunu biraz da kendi çıkarlarını siyasi anlayışlarını  ön planda tutarak farklı yöntemle sağlamak istiyor.

Bunu bilen işverenler de sendikaların arasından kendi çıkarına  en yakın talepleri olan sendikalarla ilişkilerini güçlendiriyor.

Onlarla daha kolay anlaşacağını dikkate alarak,  bu konuda farklı talepleri olan sendikaların örgütlenmelerine sıcak bakmıyor örgütlenmelerini her zaman  zora sokuyor, engelliyor.

Emeğin çok  sömürüldüğü bizim ve benzeri ülkelerde emeği ile geçinen işçilerin bir çatı altında toplanması,   emekçilerin   taleplerinin karşılanması , haklarının alınması konusunda en güvenilir yoldur.

Daha önceki yıllarda işçilerimiz bunun yararını gördü.

İşçi sendikaları iki güçlü konfederasyon etrafında örgütlenmişti. Böyle olunca  işçiler haklarını daha kolay alabiliyorlardı.

Şimdi bakıyoruz, işçiler ve meslek kuruluşlarımızı temsil eden sendikalar, oda temsilcilerinin sayısının artması  hak talep edecekleri kurumlar karşısında daha güçsüz kalmalarına neden oluyor.

Burada da emeğin hakkını savunmak yerine araya siyaseti de ilave ederek kendi egolarını tatmin için farklı örgütlenmelere gidiyorlar.

Sendikalar ve  meslek kuruluş temsilcilerinin  bazıları işverenle dirsek temasında olup işlerini suya sabuna dokunmadan  sürdürürken, bazıları işçilerin ve meslek mensuplarının hakkını savunmak için  yoğun çaba harcıyor.

Meslek örgütleri  temsilcileri ve işçi sendikalarının bölünmüşlüğü altında da yine çalışanların hakkını savunma yerine yöneticilerin  kendi çıkarını düşünme özlemi ön plana çıkmaktadır.

Toplumsal konularda ben yerine biz  gibi toplumsal anlayışı gelişmediği birlik ve beraberlik içinde  olunmadığı  sürece toplumda emeğin hakkını savunmada  başarılı olmak mümkün görülmemektedir.

EMNİYET MÜDÜRÜNÜN  MAHALLE TOPLANTILARI YARARLI OLUYOR

Edirne Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, asayişle ilgili müdürler ve belediye Başkan yardımcısının mahalle halkıyla yaptığı mahallenin sorunlarını kapsayan toplantılar çok yararlı oluyor.

Bugüne kadar izleme imkânı bulduğum toplantılarda bunu gözledim.

Mahalle muhtarlarının da katıldığı bu  toplantılarda mahalle sakinleri  semtlerinin sorunlarını  açık yüreklilikle detaylı bir şekilde aktarıyor.

Bunlar ilgililer tarafından not ediliyor. Kısa sürede çözümü olanlar çözümleniyor.

Bunun örneklerine tanık olduk Bunlardan biri Fil Yokuşu yanında bulunan akşamcıların mekanı olan alan mahalle sakinlerinin konuyu belediye yetkilileri ve emniyet müdürüne duyurmasından sonra çözüme kavuştu.

Bu alan akşamcıların yeri olmaktan kurtarıldı.

Yine bazı harabe binaların etrafı sarılarak halkın buralardan rahatlıkla geçmeleri sağlandı.

Bu harabe binaların çöplük olmasının önüne geçildi.

Edirne’nin tüm mahallelerinde yapılan  bu asayiş  toplantılarla Edirne’nin en önemli sorunları belirlenmiş olacak.

Bugün için görülebildiği kadarıyla  ilimizin en önemli sorunlarının başında, otopark sorunu,  bonzai ve benzeri kötü alışkanlıklar sorunu, bazı mahallelerdeki harabe binaların akşamcıların mekanı olma sorunu, tabii bir de kentin altyapı sorununu oluşturduğunu görüyoruz.  

Emniyet Müdürü  kurt son yapılan Medrese Alibey mahalle toplantısında  vatandaşları kandırmaya yönelik telefonlara dikkat çekti, bunlara kanılmaması uyarısında bulundu.

Bu kişilerin   vatandaşların parasını almak için her yola başvurdukları uyarısında bulundu.

-------------------

BELEDİYE BAŞKAN YARDICISI YAVER TETİK DERSİNE ÇALIŞMALI

Edirne  Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt’un  Medrese Ali Bey mahallesinde yaptığı asayiş toplantısına katılan   Edirne Belediye Başkan Yardımcısı  Yaver Tetik,  belediye çalışmaları  konusunda kendisine yöneltilen bir  soru karşısında zor durumda kaldı. Konu hakkında gerekli cevabı vermede zorlandı.

Tetik  bu arada kendisine soru yönelten kadına “ sus sözümü sakın kesme” gibi  yaklaşımı da  toplantıya katılanlarca hoş karşılanmadı.

Belediye Başkan Yardımcısı Tetik, kendi bilgisi dışında,  yetkisini aşan konularda yanlış cevap verme yerine bu konunun Belediye Başkanının yetkisinde  olduğunu , soruna gerekli inceleme yapıldıktan sonra cevap verileceğini  söylemesi daha doğru olurdu.

Bu tür toplantılara vatandaşlar çok hazırlıklı geliyor.

Özellikle belediye ile ilgili konularda bunu görüyoruz.

Belediye Başkan Yardımcısı Tetik kendisine yöneltilecek sorulara çok hazırlıklı gelmeli, konular hakkında donanımlı olmalı.

Tetik  burada yaptığı konuşmasında  “Edirne Belediyesi   altyapı için kredi  bulunmadı bunlar diğer belediyelerimizden sağlanacak” sözleri ile kendi yetkisini aşan  açıklamalarda bulunması  İstanbul belediyesinden yardım alınacağını ima etmesi vatandaşlarca  yanlış yorumlanabilir.

Hatırlatırım.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.