Kazanan için de kazanamayan içinde hemde.

Kazananlar üslendiği görevi en iyi bir şekilde ifa edip yaşadığı yere en yararlı hizmetleri sunmanın mücadelesini verirken,kazanamayanlar da bir daha ki seçimlere daha şimdiden hazırlanarak bu hazzı yaşayabilmenin hesaplarını yapacaklar.

Birçok yazımda belirttiğim gibi seçimleri sadece birkaç aylık bir çalışma ve mücadele olarak görenler her zaman kaybetmeye mahkumdur.

Bu görev en fazla Parti teşkilatlarına ve yönetimlerine düşüyor elbette.

Hatta aday olmayı düşünenler bu günden tezi yok bu konunun gereklerini yerine getirmek için kolları sıvamalıdır.

Zaten kendini beş yıllık süreçte bırakın aday olarak göstermeyi,iyi dürüst,yardımsever,dost canlısı,fakir babası veya anası olarak kabul ettirebilen bir kişinin bu göreve layık görülmemesi için hiçbir sebep kalmaz bana göre.

Ama bunu kim yapacak veya böyle uzun vadeli düşünecek.

Edirne'de seçimler herkese hak ettiği uyarı ve ikazları yaptı aslında.

Şunu da belirtmem gerekir ki;partiler arasında yapılan ittifaklardaki destekçi partnerlerin adaylara çok fazla bir katkısı olduğunu söyleyemem.

Ne İyi parti seçmen CHP li adaya, nede MHP li seçmen Ak Partili adaya gereken ve olması gereken desteği vermedi bana göre.

CHP de seçime katılmayanların fazlalığını da eklediğimizde bu sonuç ortaya çıkıyor zaten.

CHP de partiye yakınlık ve ilgi Belediye Başkan adayına olan yakınlık ve ilgi kadar olmadığı sürece istenilen,beklenen ve olması gereken başarı eksik kalır.Veya tam tersi.

Ak Parti adayı Koray Uymaz bu seçimde başarılı bir performans göstererek partisinin oylarını arttırmayı başarmıştır.Yani Partisinin önüne geçmiştir bir bakıma.Meclis listesinden daha fazla oy almış olması da bunun bir göstergesidir zaten.

Kadın kollarını ve onlarla birlikte çalışan eşini bu başarıya dahil etmek mümkün tabii ki ama teşkilatların katkısını söylemek çok kolay değil.

Kamu oyunun ve partililerin ve benim görüşüm bu tabii ki.

Şu anda kendisine gösterilen sevgi yumağı siyasi manada takdir edilecek bir vefa örneğidir ama bunun devamlılığı gerekir.

Seçim döneminde adaya gösterilen ilgi,sevgi ve yakınlık devam etmeli,parti birlikteliği sürekli olmalıdır.

Geçen seçimleri düşünüyorum da,sevgili Ahmet Günşen Hocama gösterilen ilgi ve yakınlık o kadar fazla ve samimiydi ki;eşi ile fotoğraf çektirebilmek için bile partili bayanlar sıraya giriyordu. Tıpkı şimdi Arzu Uymaz hanımla olduğu gibi.

Peki Ahmet Günşen Hocam beş yıldan bu yana bir kere olsun hatırlandı mı?

Hiç tahmin etmiyorum.

İşte günü birlik siyasetin bir örneği.

Cuma günü Mazbatalarını alarak göreve başlayan Recep Gürkan ve Meclis üyeleri yakın bir zamanda toplantı gerçekleştirerek çalışma planlarını,komisyon seçimlerini gerçekleştirerek beş yıllık hizmet görevine başlayacaklar.

Kendilerine başarılar diliyorum ve Edirne'miz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Meclis üyelerinin neler yapmaları ve neler yapmamaları konusundaki tavsiye ve önerilerimin yer aldığı yazılarım devam edeceğim elbette ama siyasete biraz ara verdikten sonra tabii ki.

Hayırlı olsun.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.