Bir yıl önce aramızdan ayrılan Edirne aşığı eğitimci,şair yazar,demokrasinin yılmaz savunucusu Beyazıt Sansı  hocamızı.ata yadigarı olan son anda kazanılan vatan  toprağımız Karaağaç Mahalle mezarlığında ebedi istinatgahında ziyaret edip dualarla andık.

Bu ziyaret sırasında kendi kendime dedim ki, rahmetli hoca mezarından kalkıp ziyarete gelen arkadaş ve meslektaşlarına acaba ne derdi diye düşündüm. Her halde şöyle bir uyarıda  bulunurdu.”Eğitimcilik gibi gazetecilik yoluyla halka yapılan hizmet çok önemli bir görevdir. Özellikle günümüzde bu görev daha da önem kazanıyor.Basının  amacından saptırılmak .istendiği bir dönemde özellikle mahalli basınımızı Atatürk’ün bize emaneti olan,Yunanlılardan  savaş tazminatı olarak alınan  bu mahalle mezarlığından sizlere sesleniyorum.

Ülkenin birlik ve dirliğini korumada mahalli basınımıza  büyük görevler düşüyor.Bizler kendi çapımızda  gücümüz oranında   bu görev sürdürüp,ömrü noktalayarak bayrağı sizler devrettik.

Bu görevin ne kadar önemli olduğunun bilincinde olunmalı.Mahalli basındaki arkadaşlarımızın görevi kendilerine sunular haberlerle sınırlı, kes yapıştır yöntemiyle  olmamalı.Gerektiğinde  kendi görüş ve  yorumlarını katarak toplum yararına uyarıcı köşe yazıları da sunulmalı,yorum yapılmalı.

İlimizde yapılan  ve yapılmayan etkinlikler  sorgulanmalı. Bilindiği gibi mahalli basınımız her zaman halkla iç içe oluyor. Basınımız son yıllardaki Ulusal basın benzeri görünüm kazanmamalı.

Güç koşullarda görev yapan basın mensubu arkadaşlarımızın sorunlarına mevut çok sayıda  derneğimiz de sahip çıkmalı.Bu görev sadece onu bunu ziyaret ederek yerine getirmek mümkün değildir.

Bu görevin yeterince yapıldığı kanısında değilim.Haydi “kadalarım”,kardeşlerim, (bu sözü çok kullanırdı) bizlerden aldığınız bayrak yarışını daha ileri düzeye taşıyın.

Kırkpınar’da marşımı dinleyip beni de hatırlayın.Şunu unutmayın ki, insanlar bu dünyadan göç edilse  de  yapılan yararlı hizmetler baki kalır.” Der gibiydi rahmetli bana .

Bu arada benim daha önce  rahmetli hoca hakkında yazdığım köşe yazısının ailesi tarafından muhafaza edildiğini duymak beni mutlu etti.

Sağlığında o yazının korunmasını  istemiş.

------------------------

UĞUR MUMCU’YA BU YAKIŞMADI

Atatürk Anıtı yanındaki Uğur Mumcu Parkının  yaya kaldırımı  kenarında adının yazıldığı otlar,çöpler arasında kalmış  bir  mermer sütun var.Adeta terk edilip kenara atılmış,gizlenmiş durumda.Bu görüntü demokrasi aşığı ,bu uğurda canını veren Uğur Mumcu’ya yakışmıyor.İlgililerin dikkatine sunarım.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.