ŞAİR VARSIN SENİ ÖMRÜNCE AZABIN KOLU SARSIN

ŞAİR SEN ÜZÜLDÜKÇE VE ÖLDÜKÇE YAŞARSIN

Yukarıda ki dizeler, yanılmıyorsam büyük şairlerimizden Faruk Nafiz Çamlıbel’e aittir.

Büyük şair ne de güzel anlatmış şairin nasıl birisi olduğunu.

Şairler, duygu yüklü insanlardır. Olaylar onları çok çabuk etkisi altına alır. Şair için gülmek ile ağlamak aynı şeydir. Şair sevinince güler, üzülünce ağlar. Şairin gözyaşları çok zaman yazdığı dizelerin üstüne düşmüştür. Şair, kahkahasını ise çok fazla dışarı vurmayı beceremez.

Şair olmak için sadece duygusal olmak yeterli değildir. Şair, bilgi sahibi olmak zorundadır da.

Bilgisiz bir şairin şiiri tekerlemeden öteye gidemez. Tekerlemeler ise çok basit uyaklı kelime oyunlarıdır.

Bu girişi neden yaptım?

Yukarıdaki dizelerde şairi tanımlarken bir şekilde kendimi de tanımlamış oldum. Ben, gerçekten duygusal bir insanım. Ancak sadece duygularla değil, duygulara bilgiyi katarak yazmak önemli oldu benim için. 

Benim şiirlerim iki kategoride ifade edilebilir. Birinci kategoride duygusal yönü ağır basan ve Türk Sanat Müziği dalında bestelenmeye müsait şiirler olmuştur. İkinci kategoride ise ulusal duyguları ağır basan ve müzik dalında marş ölçülerine uygun şiirler yazmışımdır.

Marş niteliğindeki eserlerimin çoğunluğu Edirne’mizin değerleri üzerine olmuştur. Bunların isimlerini kısaca hatırlatmak istiyorum:

1-Kırkpınar Marşı 2-Edirne Marşı 3-Edirne Belediyesi Marşı 4-Edirne Spor Marşı

5-Selimiye Cami Marşı 6-ETSO Marşı 7-Trakya Birlik Marşı 8-Olin Marşı

9-Vakıflar Marşı 10-Tava Ciğer Marşı 11-Karaağaç Marşı

Elbette ki bu eserleri yazarken bu kurumların-kuruluşların-yapıların-mahallelerin-tarihini-coğrafyasını-etnik yapısını ve diğer sosyolojik özelliklerini bilmek gerekirdi.

Yüce Allah’a şükürler olsun ki; bu eserlerin hepsi kendi formuna göre değerli eserler oldular. Bu eserlerin bugün için ne yazık ki kıymeti bilinmiyor. Ancak ileriki yıllarda öyle inanıyorum ki; bu marşların her biri çok ayrı bir değer ifade edecektir.

Bu konuda gönlümden geçeni ve asla gerçekleşmeyecek olduğunu da bilebile şunu öneriyorum: Edirne Şehri’nde Devlete bağlı yeterince müzik topluluğu var.

-Edirne Devlet Korosu

-Trakya Üniversitesi Senfoni Orkestrası

-Edirne Şehir Bandosu

-Edirne Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu

Bu yazdığım eserler özelliklerine göre bu korolara dağıtılır ve güzelce icra edildikten sonra stüdyo kayıtları yapılır. Ve bu eserler bir araya getirilerek gelecek zamana Edirne için yazılmış marşlar olarak armağan edilir.

Olur mu? Olmayacağını biliyorum ama siz değerli hemşerilerimle bu gerçeği de paylaşmak istedim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.