“Edirne taşın dehaya dönüştüğü yerdir”

Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, dünyanın en çok turist çeken şehirleri arasında bulunan Edirne'de, cazibe merkezlerinin artmasıyla turist sayısının ikiye katlanacağını söyledi. Hacıoğlu, Uzunköprü Anadolu Lisesi Sosyal Bilgiler Bölümü öğrencilerine kariyer günleri adı altında "Edirne'nin Kültür ve Turizm Potansiyeli" konulu slayt gösterisi eşliğinde okulda bir ders verdi.

“Edirne taşın dehaya dönüştüğü yerdir”

Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, dünyanın en çok turist çeken şehirleri arasında bulunan Edirne'de, cazibe merkezlerinin artmasıyla turist sayısının ikiye katlanacağını söyledi. Hacıoğlu, Uzunköprü Anadolu Lisesi Sosyal Bilgiler Bölümü öğrencilerine kariyer günleri adı altında "Edirne'nin Kültür ve Turizm Potansiyeli" konulu slayt gösterisi eşliğinde okulda bir ders verdi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
16 Aralık 2017 Cumartesi 10:35
“Edirne taşın dehaya  dönüştüğü yerdir”

    Okulun bir sınıfında gerçekleştirilen etkinliğe, İlçe Milli Eğitim Müdürü Eralp Akman, Şube Müdürü Özcan Güner, Okul Müdürü Yasemin Ergene ve öğrenciler katıldı. Hacıoğlu, yaptığı konuşmada, ‘Edirne’nin Taşın Dehaya dönüştüğü yer’ olduğunu söyledi.
    Tarihi ve kültürel yapısıyla öne çıkan bir şehir olduğunu, bin 390 tescilli tarihi eseriyle de Floransa kentinden sonra metrekareye göre en çok tarihi esere sahip ikinci şehir olduğunu belirten Hacıoğlu, Trakya ve Balkanlar'daki en eski yerleşim yerinin Edirne sınırları içinde olduğunu Edirne'nin farklı medeniyetlere ve dinlere ev sahipliği yapmış bir kent olduğunu vurgulayan Hacıoğlu, Dört medeniyetin bira rada yaşadığı ender şehirlerden biri olan "Edirne Trak, Roma, Bizans ve Osmanlı medeniyetlerinin izlerini taşıyan bir kent. Bu izleri kentin herhangi bir yerinde görmek mümkün. Edirne, Osmanlı medeniyetinin şekillendiği yer. Doğduğu yer Bursa ama medeniyetin şekillendiği yer Edirne'dir.
    Osmanlı imparatorluğunun doğduğu yerdir Edirne. Devletten imparatorluğa giderken etkili olan en önemli kişi Edirneli Fatih Sultan Mehmet’tir." Vurgusunu yaptı. Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, dünyanın en çok turist çeken şehirleri arasında bulunan Edirne'de, cazibe merkezlerinin artmasıyla turist sayısının ikiye katlanacağını söyledi. Trakya ve Balkanlar'daki en eski yerleşim yerinin Edirne sınırları içinde olduğunu Klasbahis anlattı. Edirne'nin farklı medeniyetlere ve dinlere ev sahipliği yapmış bir kent olduğunu vurgulayan Hacıoğlu, "Edirne Trak, Roma, Bizans ve Osmanlı medeniyetlerinin izlerini taşıyan bir kent. Bu izleri kentin herhangi bir yerinde görmek mümkün. Edirne, Osmanlı medeniyetinin şekillendiği yer. Doğduğu yer Bursa ama medeniyetin şekillendiği yer Edirne'dir. Cihan imparatorluğunun doğduğu yerdir Edirne. Devletten imparatorluğa giderken etkili olan en önemli kişi Edirneli Fatih Sultan Mehmet’tir." ifadelerini kullandı.
    2016 yılında Edirne'yi 2 milyon turistin ziyaret ettiğini, önümüzdeki yıllarda bu sayısının 5 milyonu aşmasını beklediklerini söyleyen Hacıoğlu, "Edirne'de 2023 Turizm Strateji Planı doğrultusunda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Resmi rakamlara göre Edirne’ye gelen yerli ve yabancı turist sayısının toplamı 2 milyon. Ziyaretçi sayısının artması için çalışmalar yapıyoruz. Edirne, Taşın Dehaya dönüştüğü eseri olan Selimiye Camisi'ne sahip. Edirne’yi Ruslara karşı 155 gün savunan Şükrüpaşa anıtına ve daha birçok gün yüzüne çıkarılan tarihi değerlere sahip. Dünyanın en eski spor organizasyonlarından biri 657 yıldır Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Edirne'de yapılıyor.
    Selimiye Camisi ve Kırkpınar UNECSO listesinde. 2. Beyazıt Külliyesi ve Uzunköprü ise UNESCO'nun geçici listesinde. UNESCO'da bu kadar eseri olan ve UNESCO'ya girmeye aday bir başka şehir yok. Yine Edirne için çok önemli bir değer olan Sarayiçi'nde Sarayiçi Ören Yeri Projesi ilerliyor. Orada Cihannüma Kasrı'nı da ayağa kaldıracağız. Sarayiçi de bir ören yeri olacak. Orası turizm çekim merkezi haline gelecek. Kentteki cazibe merkezleri artacak, Edirne’ye gelen turist sayısı ikiye katlanacak.” Hacıoğlu, II. Murat’ın Heykeli en kısa sürede Köprü’nün başına konacak. Dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.