Bir süredir kamuoyunu meşgul eden  önemli bir sorun gündemdeydi.

Üç büyük işçi sendikası konfederasyonu kıdem tazminatının  kaldırılmasına tepki amacıyla ortaklaşa  eylem yapma kararı aldılar.

Bugüne kadar pek birlikte hareket etmeyen bu üç konfederasyon   işçileri  bu kez bir arada kendilerini de ilgilendiren çok önemli  sonun etrafında  kenetlendiler.

Yılmadan, usanmadan, torba yasasına konulmak istenen kıdem tazminatı maddenin çıkarılmasını sağladılar.

Hükümet yetkilileri de buna onay verince kıdem tazminatındaki düzenleme maddesi torba yasada yer almadı.

Ülkemizde daha önceki yıllarda olduğu gibi, işçi temsilcileri bir araya geldiğinde haklı olan sorunlarını daha çabuk çözebileceğini gösterdi ve bu birlikten kuvvet doğacağının kanıtı oldu.

Bakıyorum,  uzun zaman sesi soluğu çıkmayan bazı işçi temsilcileri bu başarıda kendilerinin payı bulunduğunu kanıtlamak için meydanlara  çıkıp üyelerine moral verdi.

Böylece, işçilerin birlik beraberlik içinde olmaları durumunda  hakların tüm engellemelere rağmen alınacağını kanıtladılar.

İşçi temsilcileri bundan sonra da haksızlıklar karşısında ağlayıp sızlama ,ondan bundan yardım bekleme yerine böyle birlikte tavır koymalarının hakları kazanımda etkili olacağını kanıtlamış oldular.

Sesleri pek duyulmayan işçi temsilcileri de, ancak çalışanların kendi çabaları ile hakların alınacağını, işverenlerce,şçilere lütuf olarak sunulan devrin kapandığını böylece bir kez daha anlamış oldular.

-----------------------

TREDAŞ ŞİKAYETLERİ BİTMEK BİLMİYOR

Ülkemizde TREDAŞ konusunda yakınmaların, halka yaptığı eziyetin ardı arkası kesilmiyor.

Bir yanda elektrik ücretine yapılan aşırı zamlar sonucu faturalarla  çeşitli kalemlerle halktan alınan yüksek paraların yanında şimdi de abonelerin  elektriklerinin borç nedeniyle   kesilesi sonucu yeniden bağlanması için alınan ücrette büyük zam yapıldı  daha önce 25 lira olan elektrik bağlama ücreti 48 liraya yükseltildi.

Kurumun ardı ardına gelen  u zam furyasına birilerinin dur demesi gerektiğini belirten vatandaşlar. “Devletten alınıp özelleştirilen bu  kurumun  devlete yapacağı  ödemeleri geciktirdiği biliniyor.

Halk faturada ödemeyi kısa sürede olsa geciktirdiğinde anında elektrikleri kesiliyor.

Bu kesilme sonrası da bağlamak için halkın sırtına katlama ücret getirildi. Ülkemizde halkın sırtından en çok nakit sağlayan bu kurum ne yazık ki topluma yapması gereken hizmetlerde  gerekeni yapmıyor.

Edirne’nin sokakları insanın içini karartan paslı demir direkleri değiştirmek, elektrik hatlarını yer altına alma gereği duyulmuyor.

Edirne gibi bir turizm kentine böyle salkım saçak kablolarla kaplı, paslı elektrik direklerinin yakışmadığını birileri sorması gerekmez mi?   

-----------------------------                 

FIKRA

“HEY YAVRUM HEY ATA BAK”

Temel hayatında ilk kez merak ederek at yarışlarına gidiyor. Bu konuda bilgi sahibi olmadığı için, yarışı kazanmada hiç şansı olmayan bir ata büyük bahis oynuyor.

Atlar yarışa başlıyor:

Temelin atı en geride kalıyor.

Önde birincilik için çekişen diğer atlara para yatıran kişiler ayakta bağırıp çağırıyor.

Temel’de ise haç ses yok.Nasıl olsun ki onun atı en geri kalmış..

Fakat Karadeniz uşağı kolay kolay yenilgiyi kabullenir mi.?

Temel de ayağa kalkıp başlıyor bağırmaya:

“hey yavrum hey ! Ata bak Ata !

Kattı önüne hepsini kovalıyor”

KISSADAN HİSSE

-----------------------------------------------------------------------------

 PAHALILIK KARŞISINDA HALK OYNAMAYA BAŞLAMIŞ

Bir   ülkeyi yöneten padişah masrafları karşılamak için halkın ihtiyacı olan ürünlere yüksek oranda zam yapmış. Halkın bu zammı nasıl karşılıyor diye vezirlerini halkın arasına göndermiş.

Vezirler bakmış ki halk zamlar nedeniyle ağlaşıp sızlıyor ”bu şartlarda nasıl geçiniriz” diye yakınıyormuş. Vezirler halkın bu durumunu padişaha bildirmiş.

Bir süre sonra padişah yine zam yapmak zorunda kalmış. Padişah yine vezirlerini halkın durumunu, tepkisini görmek için sokaklara göndermiş.Halk bu kez daha çok yakınıyor dayanacak güçlerinin kalmadığını belirtiyormuş. Halkın bu durumunu vezirleri yine padişaha iletmişler.

Gel zaman git zaman, padişah bir kez daha halkın ihtiyacı olan ürünlere zam yapmış. Vezirleri yine halkın nabzını tutmak için göndermiş. Vezirler  bir de ne görsün, daha önceki zamlarda ağlayıp sızlayan halk bu kez  şen şakrak oynamaya başlamış.

Vezirler bu durumu padişaha işletince padişah telaşa kapılmış. “Hemen zamları durdurun” talimatı vermiş.

----------------------

HAFTANIN GAFI

Ülkede iş sıkıntısı yokmuş çalışanlar işi beğenmiyormuş.

ÖZLÜ SÖZ

Bilginin efendisi olmak için  çalışmanın uşağı olmak şarttır

H.DE. BALZAC

NOT: Bir gün öncesi köşemde yer alan ekmek zammı daha önce yazıldığı için ekmek fiyatında indirim yer almadı.  Okuyucularıma  bildiririm.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.