Bakıyoruz çarşı pazarda bazı esnaflar işyerlerinde istedikleri ürünü satar hale geldi. Giyim eşyası satan bir iş yerinde sebze meyve, satıldığı gibi büyük marketler de iğneden ipliğe her şey pazarlıyor. Ülkemizde okulların açılma zamanı geldi. Market reyonları kırtasiye ürünleriyle doluyor. Semt pazarların olduğu günlerde market önleri pazar ürünlerine ayrılıyor. Bunlar ticarette pazarlamada bir düzenleme yapılması gerektiğini göstermez mi?

Herkes denetimsiz olarak, mesleği ile ilgisi olmayan iş yaparsa o ürünlerin kaliteli olup olmadığını kim denetliyor? . Bu tür pazarlama yöntemi Avrupa ülkelerinin hiç birinde yok. Oralarda herkese istediği ürünü satma hakkı verilmiyor. Bunların arasında en çarpıcı örnek ise, sağlığımızla yakın ilgisi olan gözlük satışları.

Kendi mesleği ile ilgisi bulunmayan kişilerce, uzmanlık gerektiren, Optik ürünleri sıradan ürünler gibi pazarlanıyor.

Adam çantasına nerede yapıldığı belli olmayan güneş gözlükleri almış çarşı pazarda gözlük satışı yapıyor. Bazı işyerlerinde satışa sunulan gözlük tezgahlarında rastlarsınız. Özellikle sağlığımız açısından çok önemi olan gözlük satışı sıradan ürün satışı gibi olur mu?

Optik ürün satışı için uzmanlık gerekir. Öyle manavdan ürün satar gibi gözlük pazarlayamazsınız.

O alanda dahi uzmanlık gerekiyor. Göz gibi sağlıklı yaşamımızın en önemli organı için hayati değeri olan gözlükler bu konuda uzmanların önerisi ve ruhsatlı optik ürün satış yerlerinde satışı yapılır.

Bunun dışında denetimsiz yapılan satışlar. Göz sağlığımız için kalıcı tehlike oluşturmaktadır. Böyle sağlığımız için önemli olan bir alanı oluşturan optik ürünlerini uzun yıllardır pazarlayan, bu alanda gerekli donanımı olan Ekol Hastanesi yanında 22 Güneş Optik işyeri sahibi "müdürü Ali Kurnaz yaptığı açıklamada" Herkesin uzmanlık alanı olan olan, pazarlaması gereken ürünleri pazarlamalı. Ben işyerimin önüne manavın veya kırtasiyeci esnaflarımızı satış yapacağı ürünlerini satsam bu olur mu? Gözlük gibi sağlıklı yaşamamız açısından çok önemli organımız, gözlerimiz için gerekli olan malzemelerden gözlüklerimiz denetimsiz olarak birçok işyerinden satılıyor. Halkımızın satın aldığı ve nereden alındığı ve hangi ürünlerden imal edildiği bilinmeyen optik ürünler böyle denetimsiz satışı bu şekilde devam ederse mesleklerde uzmanlığı gerekli ekipmanları ve elemanları almaya hiç ihtiyaç kalmayacak. Böyle uygulama devam edip herkes gerekli presüdürleri yerine getirmeden herkese istediği ürünü satma imkanı yaratılmaz mı?

--------------------

HER MESLEKTE VAR

Bu durum her meslekte olduğu gibi insan sağlığı ile yakından ilgisi olan optik satışları işin, de sorun olmaya devam ediyor. Bu önemli konu işin uzmanları tarafından defalarca gündeme geldi. Ne yazık ki bugüne kadar soruna hiç bir çözüm getirilmedi. Aslında bu önemsiz sıradan bir sorun değil. Halkımız gözlerinin sağlığını düşünüyorsa bu konuda gerekli ürünlerini uzmanların isteği doğrultusunda bu alanda yetkili olan yerlerden temin etmeleri, sağlıklı yaşam ve gözlerindeki sorunları gidermek için çok önemli olduğunun bilincinde olmalı "Dedi.

Bunu farklı meslek dallarında da görüyoruz. Yüksek ücret ödeyerek buzdolabı alan bir vatandaşımız ucuz olduğu için bir seyyar satıcıdan ucuz elektrik bağlantı malzemesi almuş. Kendi ifadesine göre bir süre sonra buzdolabında elektrik bağlantısından kaynaklanan arıza meydana gelmiş. Halkımızın bu alandaki duyarsızlığı bazen kendi yaşamlarını dahi etkiliyor. Elektrikli ısıtıcı bağlantısından ölenlerin olduğunu unutmayalım.

Yanlış alınan bir gözlükle yaşamımız kararacağını gözardı etmeyelim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.