Kıymetli şair, yazar ve gazeteci Necdet Tezcan ağabeyin 'Ihlamur Kokulu Sakin Kent VİZE' adlı kitabı

dün (05 kasım) geldi. Kırklareli'nin şirin ilçesi Vize kültürü ile ilgili çok kapsamlı, çok güzel bir anı - anlatı tadında kaynak kitap. Necdet ağabeyi kutluyor, güzel yapıtlarının sürmesini diliyor, kitap gönderme inceliğinden ötürü çok teşekkür ediyorum. Bu arada, Necdet ağabey bana kitabını ağustos ayında postaya verdiği hâlde, gönderinin bana neredeyse 3 ay sonra ulaşabilmiş olmasına ise bir anlam veremiyor, PTT'nin bu kaplumbağa hızına sadece hayretle gülüyorum. Anlıyorum ki PTT, kargo dışındaki gönderilere gereken önemi vermiyor, titiz ve görev sorumluluğu içinde davranmıyor. Düzelmesini umuyorum.

A.UĞUR OLGAR

-------------------------------------------------------------------------------

Bu gönderiyi Bilgisayarda gördüm . Benimle ilgili olduğu için köşemde yayımlamaya karar verdim. Gerçekten de bazı gönderiler ya çok geç ulaşmakta, ya da iade edilmediğİne göre kaybolmakta. Bunları ben de yaşadım yaŞıyorum. Son kitabımı eşe dosta ve arkadaşlara gönderiyorum. Özellikle Kıbrıstaki akrabalara aynı anda farklı adreslere gönderdiğim halde biri normal süre içinde ulaşmıştı. Öteki ise bir ayı geçti. Peşine düşüldü de öyle yerine ulaştı. Böyle kültür hizmeti olur mu? Düzeltmek gerekmez mi?

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Gazetemiz Vatandaş 73 yaşında…

Gerekli duyurular ve kutlamalar yapıldı. Sağ olsunlar beni de telefonla aradılar. Ama yaş gereği ve korona yüzünden gidemedim. Uzaktan kumandalı olarak gazetenin köşe yazarı olarak içtenlikle kutluyorum.

Ben Şanver Orunç’un sahibi olduğu zamanlarda, kısa kısa yazmaya başladım, bu gazetede Sonra sonra başka yerel gazetelerde de yazmayı sürdürdüm. Yıllar sonra yediden başladığım gazete olan Vatandaş’a döndüm. Hala yazabiliyorum. Köşemin adı, ESİNCE. Günlük siyasete pek girmeden daha çok sosyal konularda, birikimlerimden de yararlanarak yazıyorum. Yazılarıma her zaman olmasa da ve genellikle kendi şiirlerimle süslemeye çalışıyorum.

Bir kez daha Gazetemizi ve emeği geçenleri ; Kurucusu M.Kemal Özer’i rahmetle anarken ikinci sahibi Şanver Orunç’u ve yeni sahibi A.Baran Yazgan’ı candan kutluyorum… Ve nice yıllara … diyorum. Emre Sedef’i de unutmuş değilim. Çalışmalarından ötürü onu da ayrıca kutluyorum.

Nice yıllara VATANDAŞ, nice yıllara. İyi bir yolda olduğunu da vurgulamalıyım.

---------------------------------------------------------------------------

İzmir Depreminde kurtarma çalışmaları hemen hemen sonlandı. Ne yazık ki can kaybı ve zarar ziyan beklenenin çok üzerinde…Son çalışmalarda çok acıklı kurtarma çalışmaları ülkeyi bile ağlattı Özellikle minik ve sevimli kızlarımızın Elif ve Ayda’nın saatler sonra canlı olarak kurtarılması şaşırtıcı ve sevindirici olsa da canından olanların ve yaralıların sayısının çok olması üzüntümüzü her gün tazeledi Şimdı kalanların yardımına koşma zamanı olmalı. Nitekim. Canla başla yapılmakta. Ülkemin bu konudaki hassasiyeti çok iyi ve çok önemli…

İlerisi için yapılacak şeyler bilinmekte…Umarım deprem bölgesinde yaşadığımızı unutmamalıyız. Ona göre davranmalı ve ona göre dikkatli olmalıyız kanısındayım. Geçmiş olsun İzmir, Geçmiş olsun Türkiyem…

Bu acıları umarım bundan böyle yaşamayız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.