Ne kadar doğru ve anlamlı bir söz.

Aslında düşündüğümüzde bütün Atasözlerimiz geçmişe dayalı tespitlerin bir  özetidir de.

İnsanoğlu her ne hikmetse felaket kapıya gelmeden önce tedbir almayı ve  kendisine büyük sıkıntılar verecek olan problemleri yaşamamak adına çok  fazla gayret ve özveri göstermez.

Ne zaman ki;bir felaket ve olumsuzluk ile karşılaşır hemen harekete geçer  ve her zaman ve günlük yaşamın gereği olan davranışları ve uygulamaları  hemde abartılı bir şekilde yaşamına sokar.

Bu günlerde sadece ülkemizde değil,tüm Dünyada büyük paniğe neden olan ve  insan ölümlerine neden olan CORONA virüsü ile ilgili tedbirleri eyleme  dönüştürdük.

Aslında bu gün yapılan ve hayata geçirilen eylemler hayatımızın birer  parçası olmasına rağmen başımıza Corona musibeti geldikten sonra uyguluyoruz.

Hani Babunun iş bittikten sonra kapıya çift kilit koyması gibi. Elimizi,yüzümüzü sabunla yıkama,temiz havada ve insanların kalabalık olmadığı alanlarda vakit geçirme,yiyecek ve içeceklerimize dikkat etme

gibi yaşamın gereği olan alışkanlıkları zaten uygulamak zorundayız. Ama Musibet başa gelmeden nedense fazla dikkat etmiyoruz. Ha...yaşamında bunlara azami dikkat gösteren,kendi sağlığını korumanın  insan sağlığını korumak anlamı taşıdığını kabullenerek düzgün yaşam süren  insanlarımız yok mu?

Var elbette,ama yeterli değil sanırım. İnşallah Allah'ın izni ile bu beladan da kurtulacak insanlık alemi.

Bu konuda Devletimiz gerçekten de önemli çalışmalar ortaya koydu ve  koymaya da devam ediyor.

Sağlık Bakanlığı,Bakanından en alt birimdeki çalışanına kadar çok önemli  ve özverili çalışmalar sergiliyor.

Alkışlanmaya değer bu çalışmaları Halkımızda takdirle karşılıyor tabii ki.

Dilerim İnsan sağlığı için gecesini gündüzüne katarak fedakarca görev  yapan Sağlık çalışanlarına şiddet uygulama gibi barbarlık örneği  sergileyenler bu fedakarlıklar karşısında vicdan azabı çekerler.

Edirne'miz bu konuda gerçekten de şanslı bir İl.

Çalışkan ve fedakar bir Valisi,bu şehrin Emini olduğunu her zaman olduğu gibi bu olağanüstü durumda da fazlasıyla gösteren ve ilkleri uygulamaya koyan bir Belediye Başkanı,Müdüründen hasta bakıcısına kadar mükemmel bir uyum içinde bu bela ile mücadele yöntemlerini uygulayan bir sağlık ordusu ile ve de Allah'ın izni ile bu musibeti fazla kayıp vermeden atlatacağız.

Şu an itibariyle Edirne'miz bu önemli çalışma temposu sayesinde Ülke genelinde en başarılı iller sıralamasında ilk sıralarda yer alıyor.

Bizi yönetenlere güvenelim,onların verdiği kararlara uyalım ve yapılması gerekenleri de harfiyen yapalım.

Allah yar ve Yardımcımız olsun inşallah.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.