Bedri Baykam’ın Cumhuriyet Gazetesindeki köşesinde yayımlanan bir yazısı dikkatimi çekti. Fransız yazar Loulou Dedola “Türk BABA” diye bir kitap yazar. Baykam’ın ilgisini çeken kitabın yazarını ülkemize davet eder.

Ülkemiz de de bazı etkinliklere katılır ve şu söylediklerine bir bakalım :

“Kemalizm karanlık değil, ışık,savaş değil barıştır, cehalet değil bilgidir, karamsarlık değil umuttur, ağlamak değil gülmek,kavga değil dostluktur,, renktir, sanattır, her şeyden önce özgürlğktür, zincirleri kırmaktır… Atatürk ve arkadaşları dünyanın 100 yıl ilerisindeydi…”

“Atatürk diktatördü” diyenlere de:

“Diktatörlük nepotizm içindedir. Rejimi bir hanedanlığa çevirirler ve ülkenin tüm çıkarlarını eşe, dosta peşkeş çekerler…”

Bir yabancıdan bu tür şeyler işitmek insanın gururuna çiçek açtırıyor. Bizim Atatürk düşmanları hala O'nun büyüklüğü anlamadıkları gibi hakaretlerini de çekinmeden dillendirebiliyorlar…

Etiketi olan biri demiş ki: Kuran kursları binasına bir tuğla koyana cennete bir ev verilecek..”

Benim aklıma da ne geldi, söylemeden geçemeyeceğim: Peki, iki tuğla koyarsan iki evin mi olacak?

Yabancı bir yazarın ve müzisyenin yaklaşımlarına bak, bir de bu topraklarda yaşayanın söylediklerine. Yani güler misin, ağlar mısın? Böyle saçmalıkları duymak bile insanın içini acıtıyor. En iyisi hiç duymamak demek geçiyor içimden. O zaman da üç maymunu anımsatıyor aklım bana.

Atatürk tüm dünya ve özellikle sömürge olan ülkelere örnek olmuş, onlarca bile yüz yılın lideri . Bakalım başka ülkelere:

-Japonya’da atlı heykeli,

-Küba’da “ “ ,

-Avusturalya’da “

-Benggladeşte bir cadde adı,

-Meksika’da atlı heykeli

-ABD’de atlı heykeli ve parkı,

-Israil’de büstü

-Zeni Zelanda’da atlı heykeli

-Venezuella’da “ “

-Peru ‘da atlı heykeli

-Hindistan’da atlı büstü

-Hollanda’da adına bahçe Köyü

-Ayrıca, Macaristan’da, Kazakistanda, Romanya’da Türkmenistan’da…

Kısaca Dünya’nın her ülkesi O’na verdiği değeri simgeleştirmiş, adını yaşatmış, yaşatmaktadır.

  1. de bizim ters lalelere bakıyorum da, söyleyecek söz bulmakta güçlük çekiyorum. Ve o da size kalsın diyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.