Edirne siyasi partilerin hizmet yarışı yapma yerine birbirinin açığını arayıp topluma şikayet etme  yarışı şeklinde politika yapılıyor.

İlimizdeki siyasi partilerin, kentin yararı doğrultusunda bir ortak  konu hakkında bir araya gelip ekonomik konularda   ortak fikir  etrafında mutabık kaldıkları bir mesele yok.

Siyasi parti temsilcilerimiz eskiden olduğu gibi aynı kısır çekişmelerle halkı ikna etme peşinde.

Özellikle iktidar partisi AK Parti Trakya insanının yapısını,  bu bölgede nasıl politika uygulayıp halkın ikna edileceği konusunda toplumda  güveni sağlamada yeterli değil.

Bugüne kadar yapılan mahalli seçimlerde bunun örnekleri görüldü.

Bir bölgede kazandıkları seçimi daha sonraki seçimde tüm imkanları olmasına karşın yanlış taktik sonucu kaybettiler.

Tekirdağ, Malkara, bölgemizden İpsala,Meriç Enez ilçeleri  hep böyle  halkın siyasi eğilimini  iktidar partisinin yeterince tahlil edememesi sonucu kaybedildi.

Bunun dışında kazanılan Keşan ve Havsa belediye seçimleri CHP’nin yanlış adayı belirlemesi sonucu kaybedildi.

Gelecek seçimde de buralarda iktidar partisini seçimi kaybetme sorunu gündeme gelebilir.

İktidar partisi Trakya insanını Anadolu halkı gibi bildik yöntemleri ile yanına çekeceği inancında.Bölge insanlarımızın duyarlı olduğu bazı konular var . O konuda güven duyulmadığı  sürece seçim kazanmak çok zor.

Bölge halkı güvendiği zaman partiye aldırmaksızın oyunu o partiye  verir.

Geçmiş yılları hatırlayanlar bilir. Ülkemizde 5 milletvekilliği için bir erken seçim gündeme gelmişti.Edirne de buna dahildi.

Edirne’de CHP’liler ” bizim burada  60 bin oy farkımız var. Muhalefetin bunu kapatması mümkün değil nasıl olsa seçimi kazanırız” anlayışı ile hareket ederken Adalet Partisi Genel Başkanı rahmetli Süleyman Demirel  5- 5 diyerek seçim yapılacak bölgeleri dolaştı. Neticede Edirne dahil milletvekillerinin tamamını kazandı.Burada önemli olan halka güven vermek.

Bu sağlandığı zaman halk o partiye güven duyup oyunu veriyor.Siyasi partiler bölgemizde halka hizmetle güven verme yerine laf kalabalığı, birbirine çalım atarak  siyaset yapma yolunu seçerse  başarılı olamazlar.

Bu durum  Edirne’de hem iktidar partisi hem de muhalefet partileri , için geçerli.

Gelecek mahalli esimlerini kimin kazanacağını şimdiden kestirmek mümkün değil. Bunu için CHP’nin rehavetten kurtulması ”halk bugüne kadar bize oy verdi nasıl olsa verir” anlayışını ter etmesi  gerekir.İktidar partisi AK Parti de bölge halkını hizmette sorun yaratarak  kendi partilerine oy vereceği anlayışından kurtulmalı.Bölgeye daha çok hizmet getirerek güven kazanma yolunu seçmeli.

-----------------

BÖLGE EKONOMİSİ İÇİN ORTAK TOPLANTI YAPILMALI

Başımızdan eksik olmayan bu hastalık tehlikesi iki yılda Edirne ekonomisine büyük darbe vurdu. Esnaflarımız iflas etmek ve işyerlerini kapatmak zorunda kaldı.

Allah esirgesin bu tehlikenin tekrarı halinde Edirne ekonomisi çok daha kötü duruma düşebilir.

Onun için siyasi partilerimiz,meslek kuruluş temsilcileri her şeyi bir kenara bırakıp kentin yararına olacak konularda bir araya gelmeli.Şehrin özellikle turizm konusunda yapılması gereken hizmetler için ortak karar almalı.

Bu ortak kararda siyasi hesaplar bir kenara bırakılmalı.Bu kararda söz konusu olan  kentimizin ortak çıkarı olmalıdır.

Esnaf kuruluş temsilcilerimize bu alanda daha büyük görev düşüyor.

Esnaflarımız bu sorunlar üst yönetimlerin sonuç alınmayacak sözleriyle çözümlenemeyeceğinin bilincinde olmalılar.

Edirne’nin ekonomik meseleleri ancak tüm siyasi partilerin ve meslek kuruluşlarımızın,mahalli idarelerin ortak gayreti sonucu çözüme kavuşabilir.

Bunun zamanı çoktan geldi ve geçiyor.

Bu amaçla herkes elini taşın altına koymalı.Bu görevi başkalarının yapması  beklentisinden vazgeçmeli.Son pişmanlığın faydası olmaz.Bu alanda gelecek zarardan hepimiz etkileniriz.Ne yazık ki, henüz bu konuda bir  girişim yok.

Herkes kulağının üzerine yatmış beklemede.

---------------

ÖZLÜ SÖZ

Cesaret, tehlike karşısında akıl ve zekanın kullanılmasıdır.

Eflatun

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.