Ülkemizin bugün en önemli sorunu eğitim meselesi. Yurdumuzda pandemi nedeniyle ağır aksak devam eden eğitim daha sonra tamamen durdu . İmkanları iyi olup çocuklarını özel okullara veren aileler bu eğitim eksikliğini kısmen de olsa giderdiler.

Bu sürede öğretmenlerimiz ve birikimli emekli öğretmenlerimiz devreye girip geleceğimizin güvencesi yavrularımızın eğitimlerini az hasarla atlaması için eğitime katkı yapabilirdi.

Özellikle emekli eğitimcilerimiz bu konuda öğrencilere büyük destek yapardı.

Onlar ülkemizdeki lâik eğitimin en gözde temsilcileri. Bugün görevlerini tamamlayıp emekli oldular. Bundan sonra aileleri ile birlikte emekliliğin tadını çıkarmak hakları. Ona kimsenin bir diyeceği olamaz.

Uzun yıllar hizmet veren eğitim emekçilerinin "Bizim zamanımızdaki eğitime ne oldu, eğitimimiz yaz boz tahtasına döndü. Biz eski eğitimciler olarak eğitimdeki bu yozlaşmaya müdahale etmeliyiz. Bizim eğitim anlayışımız bun gerektiriyor. Atatürk'ün hedeflediği eğitimden sapmalar izin vermemeliyiz" anlayışı ile zamanlarının bir bölümünü eğitilecek gençlere ayırmaları, eğitimde deneyimlerini onlara aktarmaları emekli eğitimcilerimiz mutlu etmez miydi?

Bu görevleri sırasında yaptığı fedakarlıklarının karşılığı kadar olmada da bir miktar ücret sağlamaları mümkün olabilirdi. Özellikle eğitimcilerimizin birikimlerini mezara götürmeleri yerine gelecek nesillere aktarmaları doğru olmaz mı?

Avrupa ülkelerinde eğitimciler bizde olduğu gibi genç yaşta emekli olmuyorlar. Öğretmenlik, gençlerle birlikte olmak eğitimcilerimizim en mutlu günlerdir.

Koşulları ve sağlıkları uygun olanlar bugün de kısa süreli de olsa öğrencilerle birlikteliklerini sürdürebilir. Yeter ki eğitimciler " bu hizmette ben varım "desin

Diğer meslekler için bu tür fedakarlık beklenemez. Özellikle eğitimcilerimiz emekli olsalar da sağlıkları uygunsa kahve köşelerinde geyik muhabbeti ile ömür tüketeceklerine eğitimde yardıma muhtaç çocuklarımızın eğitimine katkı yapmaları onları da mutlu edecektir.

Bir kahvenin bahçesinde masalarda biriken, günlerini böyle kısır döngü içinde geçiren eğitimci dostlarımı izlerken aklıma bu öneri geldi. Bu konuyu daha önceleri de gündeme getirmiştim.

-----------

BAZI İLLERDE VAR

Bazı illerde emekli eğitimcilerimiz mahalli yöneticilerin de teşviki ile eğitim katkı sağladıklarını duyumunu aldım. Aynı girişim neden benim ilimde olmasın diye düşündüm.

Fedakar emekli öğretmenlerimizin önderlik etmesiyle ilimizde böyle bir hizmet gerçekleşebilir.

Bu gerçekleştiği zaman eğitimcilerimiz yaşamlarının en huzur verici hizmetini yapmış olacaklar. Bu hizmetleri karşılığı mutlu olacak ömürlerine ömür katılacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.