Yanılmıyorsam Ürdün’de başlamıştı. Çok oldu, yıllar geçti o günden bu yana.

Satış yapan genç seyyar satıcının satışına izin verilmeyince kendini yakmıştı. Ortalık bir karıştı, pir karıştı. Ve bir türlü yatışmadı, yatışacağa de benzemiyor. Ancak sonsuzca sürecek de değil.

Artık çürümeye ve koku kıvılcım saçmaya başladı. Oralara en yakın ülke biz olduğuna göre, kokular en çok bize gelmekte ve kıvılcımlar yine en çok bizi etkilemekte…

Özellik Hatay ilimiz çok tedirgin. Çok kısa bir süre önce bir bomba (Suriye’den gelen) oralara düşmüştü.

Olaylar Ürdün’de başlamıştı ama Suriye’de odaklandı. Bölgede birkaç tane terörist grup oluşturuldu. Kim kimden yana, kim kiminle savaşıyor belli değil.

Hele sivil halkın durumu içler acısı. Yok yere canından olanlar. Kaçmak isterken denizde boğulanlar. Sığınmacılar. Ülkemizin üzerine bindirilen yükler.

O bölge halkının perişanlığı uzakta da olsanız etkiliyor insanı.

Bir Yunanistan gezisinde bir marketin önünde dilenen bir genç kız görmüştüm de (Irak’lı ya da Suriyeli) insanlığımdan utanmıştım.

Büyük emperyalist ülkeleri gizli gizli teröre yardımda bulunmaları ise ayrı bir aymazlık.

Şu anda terör tüm dünyayı tehdit etmeye devam ediyor. Sıradan insanlar teröre kurban verilmekte. El birliği yerine perde arkasında neler döndüğü belli değil.

Bir süre önce Katar gündeme gelmişti. Şu şunu dedi, bu bunu dedi söylemleriyle soruncu çözümlendi mi? Tam anlamıyla kabus.

Şu anda o ülke sessizliğin kuyusunda ve beklemede.

Son günlerde Irak’ta bir referandum(Halk oylaması) söylemi Barzani tarafından ortaya atıldı. Ne zaman yapılacağı da saptanmış durumda . Neyin referrandumu olacak bu? Terörislere vatan mı aranıyor? Eee.. Arayan bulur?

Bu Halk oylamasını doğru bulan bir devlet yok. Tümü karşı çıkıyor. Kimse istemiyor. Ama Barzani inat edip direniyor. Bakalım ipin ucu nereye varacak?

Yıllardır süren ve bu nedenle gencecik yavrularımız şehit verdiğimiz

Canilere vatan ha?

Dünya, uluslar ve liderler bir an önce akıllarını başlarına devşirmeliler, kanısındayım.Yeryüzüne yayılmış terör örgütlerinin kökünü kazıma konusunda çözüm üretmeliler, hem de el ele gönül gönüle. Çünkü terör bu yüzyılın vebası gibi.

 “Parçala, böl, yönet” yaklaşımı insanların aklını karıştırmakta böyle günlerde. Okudum ama bir kez daha okumak isteğim bir yapıt:

 “Bu Dünya Hepimize Yeter”

Ben de diyorum ki yeter de artar bile. Aklımızı tam ve doğru kullansak; daha sevimli ve yaşanası bir dünya olur her şey!

--------------------------

 “Anaların bugünkü evlatlarına vereceği terbiye eski devirdeki gibi basit değildir.Bugünün anaları için gerekli vasıfları taşıyan evlat yetiştirmek, evlatlarını bugünkü hayat için faal bir uzuv haline koymak pek çok yüksek vasıflar taşımalarına bağlıdır. Onun için kadınlarımız, hatta erkeklerimizden çok aydın, daha çok feyizli, daha fazla bilgili olmaya mecburdurlar; eğer hakikaten milletin anası olmak istiyorlarsa.--ATATÜRK

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.