Bu ve buna menzer tavsiye niteliği taşıyan yazılar yazdığımı biliyorum ama tekrarında yarar olduğunu gördüğüm için sürekli yazamamın yanlış ve anlamlsız olmadığını düşünüyorum.

Başlıktaki ifade ne kadar güzel ve anlamlı bir söylem.

Herkesin,her siyasi partinin,her örgütün bütünlüğünü ve birlik beraberliğini ifade etmek için kullandığı bir söylem.

Ama büyük aile olmak lafla olmuyor ne yazık ki.

Büyük aile olmak için aile fertlerinin birbirleriyle ayni görüş ve düşünce içinde olması ve alınacak olan kararları birlikte tasarlayıp hayata geçirme beceri ve yeteneğine sahip olması gerekir.

Yani herkesin ayni telden çalması şarttır.

Büyük aileler küçük sayılabilecek ve basit bazı olaylar karşısında tenkide mahal bırakacak tutum ve davranışlar sergilememelidir.

Hele hele ailenin fertleri kendi aralarındaki münasebetlerde isyan noktasına kadar varan eleştirileri kamu oyu ile paylaşıyor ise işte o zaman o ailenin büyüklüğünden şüphe edilir.

Büyük olmak birlikte olmaktır parçalanmak değil.

Kişisel hesaplardan çok o ailenin büyüklüğünü ortaya koyacak ve bütünlüğü ve birlik beraberliği anlatacak faaliyetler yaparak büyük ailenin fertlerini gücendirmek ve kızdırmak yerine ortak kararlar ile bir noktaya vurmayı becermek büyüklüğün ta kendisidir.

Biz büyük bir aileyiz söylemi, CHP sempatizanı hatta yönetimlerde olan kişilerin sürekli olarak kullandığı ve yazdığı bir ifade.

Çok beğendiğim ve takdir ettiğim söylem olması bakımından hoşuma da gidiyor.

Ama bu büyük ailede yaşananlar ile ilgili söylemler de sık sık dillendirilmeye başlayınca  endişe verici bir hal aldığını düşünebiliyorum.

Daha delege seçimlerinde atışmalar,çekişmeler ve eleştirisel konuşmalar aleni olarak kamu oyuna yansıyor ise gelecek günlerde yani seçim dönemlerinde sanırım kontrolü zor hal alabilir.

Ben her zaman söylüyorum ve yazıyorum; "Partilerin anası,büyük kurtarıcının kurduğu,yönetim şeklimiz olan Cumhuriyet ile yaşıt olan CHP her konuda diğer partilere örnek olmalıdır.

Bir Milletvekili adayı çıkıpta şu andaki yapılan kendine göre yanlış bulduğu tutum ve davranışları basın açıklaması ile kamu oyuna aktarıyor ise,delege seçimlerinde birçok partilinin saf dışı edildiğini haykıran ve birçok kişinin haksızlıkları dile getirdiği Sosyal medya feryatları var ise bu büyük ailenin birlikteliğinde bir zafiyet var demektir.

Bazılarına göre demokrasinin ta kendisi olarak nitelendirilen bu davranışlar bana göre CHP için mübah sayılacak konular olamaz.

CHP Madem büyük partidir ayni zamanda örnek partide olmak zorundadır.

Uzun yıllardan bu yana tek başına iktidar olup ülke yönetiminde bir türlü söz sahibi olamayan bu güzide partinin bu tür olaylardan kaçınarak büyüklüğünü somut olarak ortaya koyacak İktidarı elde etmesi gerekir.

Bunun için de önce büyük aile söylemini sadece lafta değil uygulamada da hayata geçirmek gerekir.

Bu kanaatime karşı çıkacak olanlarda olablir elbette.

Benim yaptığım eleştiriden öte tavsiyedir her zaman.

Ben her zaman yazıyor ve söylüyorum bir kere olsun CHP nin tek başına iktidar olup ülke yönetiminin nasıl olduğunu görmesini ve bunu başarıp başaramayacağını denemesini istiyorum.

Aslında Büyük aile olunabildiğinde bu beklenti gelecektir zaten.

Ama lafla Büyük aile değil,uygulamaları,tutum ve davranışlarıda büyük olanlar çoğaldığında galiba.

Yoksa İl Başkanlığı için oluşan her grup bir araya geldiğinde; "Biz büyük bir aileyiz"demekle olmuyor.

Ne zaman ki,grupların bir araya gelebildiği ve tek vucut olabildiği günler gelecek işte o zaman bu özlemlerde sona erecektir diye düşünüyorum.

Herkes aday olabilir ama aday dışındakilerin tek gayesi ve özverisi partinin büyümesi ve kazanması için olmalıdır.Onlar için her kes eşit olmalı ve sadece sandıkta taraf olmalıdır.

İşte o zaman büyük aile olma hayaline yaklaşılmış olur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.