Ne kadar güzel ve anlamlı bir söylem.

Büyük bir Aile olmak o kadar arzunan ve beklenen bir oluşum ki.

Ama lafla olmuyor Büyük Aile.

Herşeyden önce Aile olabilmek önemli.

Anya da başka Konya da başka telden çalan kişilerden oluşan topluluğa maalesef Büyük aile denmiyor.

Son zamanlarda en çok ta siyasette kullanılan bir ifade.

Her siyasi partinin, her örgütün bütünlüğünü ve birlik beraberliğini ifade etmek için kullandığı bir söylem.

Her hangi bir partiye mensup birkaç kişi bir araya geldiğinde güçlü göstermek arzusundan kaynanlanan bir davranış ve söylem olsa gerek hemen fotonun altına yazılıyor; "Biz Büyük bir Aileyiz"

Büyük aile olmak için aile fertlerinin birbirleriyle ayni görüş ve düşünce içinde olması ve alınacak olan kararları birlikte tasarlayıp hayata geçirme beceri ve yeteneğine sahip olması gerekir.

Yani herkesin ayni telden söylemesi gerekir.

Büyük aileler küçük sayılabilecek ve basit bazı olaylar karşısında tenkide mahal bırakacak tutum ve davranışlar sergilememelidir.

Hele hele ailenin fertleri kendi aralarındaki münasebetlerde isyan noktasına kadar varan eleştirileri kamuoyu ile paylaşıyor ise işte o zaman o ailenin büyüklüğünden şüphe edilir.

Hatta büyük olmak yerine parçalanıp küçülürler bile.

Kişisel hesaplardan çok o ailenin büyüklüğünü ortaya koyacak ve bütünlüğü ve birlik beraberliğini anlatacak faaliyetler yaparak büyük ailenin fertlerini gücendirmek ve kızdırmak yerine ortak kararlar ile bir noktaya vurmayı becermek büyüklüğün ta kendisidir.

Bu söylem CHP sempatizanı hatta yönetimlerde olan kişilerin sürekli olarak kullandığı ve yazdığı bir ifade.

Çok beğendiğim ve takdir ettiğim söylem olması bakımından hoşuma da gidiyor.

Ama tüm örgüt seçimlerini tamamlayarak Kurultay tarihini bekleyen bu büyük ailede hoş olmayan söylemler çeşitli platformlarda sık sık dillendirilmeye başlayınca endişe verici bir hal aldığını düşünebiliyorum.

Daha delege seçimlerinde atışmalar, çekişmeler ve eleştirisel konuşmalar aleni olarak kamuoyuna yansıdığında konu ile ilgili bir köşe yazısı yazmıştım.

Artık herşey bittiğine göre bu büyük aile kendine kurucusu Atatürk'e yakışan bir Kurultay gerçekleştirerek iktidar özlemini dindirme arzusunu eyleme dönüştürme gayreti içinde olmalıdır.

Delege seçimleri,İlçe Başkanları seçimleri,İl Başkanı ve Kurultay Delegesi seçimleri bitmiş ama hala bunlarla ilgili süpekülsayonlar yapan partilileri görmek hiçte hoş değil.

Ben her zaman söylüyorum ve yazıyorum;Partilerin anası, büyük kurtarıcının kurduğu, yönetim şeklimiz olan Cumhuriyet ile yaşıt olan CHP her konuda diğer partilere örnek olmalıdır.

Ve,kendini büyük aile kabul eden bu siyasi Partimiz artık büyüklüğünü gösterecek,Ülke yönetiminde söz sahibi olacak yöneticileri çıkarıp İktidar olmalıdır.

Ve işte o zaman Genel Başkan seçim sonrasında Anıtkabir de Kurucunun önüne gidip şeref defterine de; "Büyük Atam gösterdiğin yolda tarif ettiğin adımlar ile yürüyerek kurtardığın bu ülkeyi bundan sonra yönetme görevini Yüce Milletimizden alacağız" diye yazabilmelidir.

YARIN VE BİRKAÇ GÜN YİNE SİYASET YAZACAĞIZ..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.