Bakıyoruz   bölgemizdeki siyasilerimiz meslek kuruluşlarımız, odalarımız  bölgemizde gelişen  sorunları  gecikerek arkadan takip ediyorlar.

Adeta bir vurdumduymazlık içindeyiz. Bölgemizde işsizlik artıyor,iş alanları yok,devlet yardımları kısıtlı geliyor,Selimiye yanındaki rezil görüntü . ne olacak. Bunların çeşitli örneklerini sıralayabiliriz. Bunlardan  belki de en önemli olanlardan biri belki de en önemlisi, bölgemizdeki verimli tarlaların satılması yıllardır gündemde, buna bir çözüm bulunamıyor.

En yetkili ağızlardan açıklandığına göre 200 bin dönüm belki daha üzerinde verimli toprak bölgedeki sahiplerinden, yıllardır o tarladan ekmeğini kazanan çiftçilerimizden alınıp ne olduğu belirsiz kişilere satıldı. Bölgemiz ekonomisi dikkat alındığında bu  hayati  bir konu.  Ne yazık ki ne siyasilerin ne de çiftçi kuruluşlarımız bu toprak talanına yeterince eğilmiyor.

Ara bir kısır tepkiler alsa da bölgemizdeki toprak satışları devam ediyor.  

Özellikle müzayede ile akrabasının tarlasını almak isteyenler meçhul kişilerin yüksek fiyat vermesi sonucu  akrabalar mülkünden de mahrum kaldılar.

Bir tarlanın müzayedeye çıkması demek toprağın  bu meçhul kişilerin malı olmasına çanak tutmak   demekti. Ne yazık ki bazı kişiler akrabalar arasında   tarla mirası  konusunda  anlaşamayınca müzayedeye çıkarmak istiyorlar.

Bu durumdan  her an haberi olan  toprak tüccarları onların uzantıları anında devreye girip yüksek fiyatla tarlayı sahipleniyor toprağı resmi tapusuyla almış oluyor.

Bu alengirli oyunlar ne yazık ki, zirai kuruluş temsilcilerimizin  parlamenterlerimizin dikkatini çekmiyor.

Bir anlamda  bölge arazilerinin meçhul kişilere gitmesine adeta  göz yumuyorlar.

Bir süre sonra  ayakları suya erecek . Fakat o zaman iş işten geçmiş olacak  . Bu tür bölgemiz ekonomisine zarar verecek gelişmeleri olup bittikten sonra sahiplenir gibi görünmek yerine henüz oluşum safhasında  el atılmış olsaydı tarlalarımızın el değiştirmesi önlenmiş olurdu.

Bölge halkının en büyük güvencesi olan  tarlasının  elinden gitmesi çiftçilerin  mesleğine en büyük darbedir.Tarlası olmayan çiftçi nerede iş bulacak. Onlar sadece o işte yoğrulmuşlar en iyi o işi yapmaktadırlar. Sen çiftçileri oradan kopardığında yaşamını zehir etmiş oluyorsun.

Özellikle politikacıların bölgedeki tarla satışlarının altında yatan gerçekleri enine boyuna araştırıp halka bilgi vermeleri gerekir.

BUGÜN HİÇ UNUTULMAYACAK

6-Mayıs 2018 Pazartesi  günü  tarihimizde unutulmaz günler olarak akıllara  kazınacak. Bir hıdrellez günü olan 6 Mayıs 1972 günü   ülkenin bağımsızlığı için mücadele eden  Üç fidan Deniz Gezmiş ve arkadaşları idam edildi. Yine o gün 6 Mayıs 2019  günü yine Müslümanların en kutsal ayı olan Ramazan ayının ilk günüydü. Yine bu günün akşamı belki de siyasi tarihimizde ilk kez karşılaştığımız bir hukuksuzluğa tanık olduk.  İstanbul halkının hür idaresiyle seçtiği  belediye başkanı Ekrem İmamoğlu’nun başkanlık mazbatası Yüksek Seçim Kurulu üyelerinin çoğunluk  kararı ile   elinden alındı. Yeniden seçime gidilmesine karar verildi.  Tarih, demokrasimiz  açısından çok önemli olan bu günü hiç unutmayacaktır. Bu olaylara  sebep olanları kendileri gibi sülaleleri de  bu olanlardan hicap duyacaktır.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MUHTARLAR VE MAHALLE BASIN

Mahalle muhtarlarımız kendi semtlerinin en yetkili devlet temsilcisi konumundadır.

Muhtarlarımızın bu sorumluluğun bilincinde olmaları gerekir.

Peki  muhtarlarımız  bu konuda yeterli mi?  Bazılarının sorunun ciddiyetini anladığını görüyoruz. Bazıları ise bunun sıradan bir görev olduğunu günlük işleri dışında   mahalle sorunlarına gereken ilgiyi göstermediklerini görüyoruz.

Bir örnek vermek isterim. Mahalli basın yörenin sorunlarını duyuran yayın kuruluşlarıdır. Muhtarlarımızın da mahalli basınla iyi ilişkiler içinde olması ve mahallenin sorunlarını mahalli basına iletme yükümlülüğü olmalıdır. Bu sorunların çözümüne de olumlu katkı yapar.

Ben ETV’de görevli olduğum zaman “ Mahallemiz  Muhtarlarımız” diye  mahalle muhtarlarıyla televizyonda canlı yayın programı  yapardım. Bu program öncesi muhtarlarımız  mahallelerindeki sorunları bize iletir oralardan görüntü alırdık.Bunlar yayın süresinde  görüntülü olarak muhtarların konuşmaları eşliğinde  ekrana yansırdı.

Böylece  mahalledeki  sorunların  çözümüne  muhtarlımızla birlikte  katkı yapmış olurduk. Bir anlamda özel ve resmi kurumlara yapmaları gereken hizmetleri hatırlatma göreve yapıyorduk.

Bu programlar çok ilgi görüyordu.

Bugün için aynı durumun muhtarlarımızın da katkısıyla mahalli gazetelerimizle de sağlanır.

Ben istiyorum ki, muhtarlarımız mahallelerindeki sorunları  mahalli basına iletsinler bizler de o sorunun çözümüne katkı  yapalım.

Aynı şekilde köy muhtarlarımızın da mahalli basınla yakın irtibatı olmalı. Bazıları “yerel basının önemsiz dikkate alınmaması gereken yayın kuruluşları” olarak değerlendirebilir.

Bu kişilere sormak gerekir, başınız sıkıştığında ilk başvuracağınız yer neresi oluyor.

Bu bir öneri. Muhtarların bu bağlantıyı yeterince yaptığı kanısında değilim. Bugüne kadar mahalle ve köy muhtarlarımızın mahalli basını ziyaret etmeleri de söz konusu olmuyor.

Muhtarlarımızın şundan emin olmalarını isterim. Sizin sorunlarınızı çözmede  en etkili yayın organınız  mahalli basındır.

Muhtarla ile mahalli sanı arasında gerekli irtibatın olmaması, kopukluk, sorunlarının  çözümünü geciktireceğini  seslerini duyurmalarına engel olabileceğini  muhtarlarımızın bilmelerini isterim.

ÖZLÜ SÖZ

Etin kokup bozulmaması için tuzlanır, ya tuz kokarsa ne yapacaksın,?

-----------------------------

FIKRA   KUYUMCU İLE KÖYLÜ

İstanbul’un taşı toprağı altındır diyerek memleketinden kalkıp gelen bir köylü, kuyumcu dükkanının vitrinini hayran hayran inceliyormuş.

Kuyumcu köylünün kıyafetinden dolayı birazda aşağılayarak: "Ne bakıyorsun öyle hemşerim?" demiş.

"Hiç... Sizin dükkanda ne sattığınızı merak ettim." Adam alay edercesine cevap verir:

 "Biz eşşek kafası satıyoruz."
Adam: "Allah versin... İşleriniz iyi gidiyor demek."
Kuyumcu: "Nereden bildin iyi gittiğini",
Adam: "Baksana, koskoca dükkanda seninkinden başka satılacak bir şey  kalmamış da ondan!"
.

ÖZLÜ SÖZ

İktidarda kalmak değil, itibarlı kalmak önemlidir

 İSMET İNÖNÜ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.