İnsanlarımızın bu Kolit -19 sebebiyle uzun süre evine kapatıldığı, yaşamlarını dar alana sığdırdığı  bir dönemde    siyasilerimizin birbiri ile gereksiz sürtüşmeleri yaşamlarını çekilmez hale getiriyor.

Politikacıların, amaçsız,  bitmez tükenmez  söz düelloları toplumu böyle stresli döneminde televizyon izlemez ve gazete okumaz hale getiriyor.

Millet sıkıntıdan can derdine düşmüş onlar ise ikbal peşinde, halkın gerçek sorunlarını dikkate  alan yok.

Bugüne kadar defalarca dinlediğimiz, çoğunun halkın ilgisini çekmediği söz düellosundaki üsluplarında böyle önemli zamanda daha duyarlı olmaları gerekmez mi?

Toplumda her kesimin birbirine  daha saygılı olmaları gerektiği bir dönemde  partiler arası gerginliği doruğa çıkarmak neden.?

İktidar ve  muhalefet parti sözcülerinin karşılıkla atışmaları toplumu iyice gerebileceğini bunlar bilmiyor mu.?

Her akşam bitmez tükenmek bilmeyen aynı  içleri  boş sözler,toplumu sen-ben olarak kutuplaştırarak nereye varılmak isteniyor.?

Aslında halkın bekleyen ve bugüne kadar çözülemeyen sorunları  onların gündeminde yer almıyor.

Her gün uzun saatler dört duvar arasında monoton yaşam sürmeleri, bu sürede insanların kafasını kurcalayan geçim ve ailevi sorunların doruk noktaya ulaşıyor, stresleri artıyor.

Böyle önemli zamanda  halkın huzurunu dikkate almak ona göre hareketini ve sözlerini ayarlamak  bu ülke yönetiminde söz sahibi olanların  en önemli görevleri değil midir?

-------------------------

MİLLETLE ALAY ETMEYİN

Özellikle marketlerde satılan ürünlerin fiyatlarının yazılı olduğu etiketlere baktığınızda;   fiyatlarda örneğin, 10 lira 99 kuruş gibi rakamları görürsünüz.

Bu açıkça halkın aklı ile alay etmek olmuyor mu?

Şunun sonuna 99 kuruş yazacağınıza  müşteriden tahsil ettiğiniz fiyat olan  bir kuruş daha fazla yazsanız daha gerçekçi olmaz mı?

Diyelim bu fiyatı yazdınız, hesabı alırken öyle mi alıyorsunuz.?  Vatandaşlara bir kuruş iade ettiğiniz oluyor mu?

Geride kalan, ödenmeyen bir kuruşlar aslında haksız kazanç olmuyor mu?

 Fiyat etiketine yazılan 99 kuruşlar halkı yanıltamaya yönelik uygulama değil midir?

Bir kuruş sonrasından müşteriden alacağınız parayı gizleme anlamına gelmez mi?

İnsanlarımız buna bakarak fiyatlarda birkaç kuruş indirimi böyle rakam oyunları ile çok indirim yapılmış gibi gösteriliyor, Bu resmen  halkın gözünü boyama olmuyor mu? 

------------------

İLK OSMANLI YAPISI HACI ÖZBEK CAMİİ

İlk Osmanlı mimarisi örnekleri Osmanlı Padişahı Orhan Gazi döneminde başladı. Erken Osmanlı mimarisi üslubu da denilen yapıların ilki İznik’te Hacı Özbek Camiydi. Bu cami 1333 yılında yapılmıştı.

Kitabesi bulundu ilk Osmanlı eseriydi. İznik’te Osman Paşa Medresesi Osmanlı medreselerinin en eski olanıdır.

Osmanlı mimarisinde ilk kez tek sütun kullanılan bir yapıdır. Bursa’daki Orhan Camii 1339-1340 yıllarında yapılmıştı. Bursa’da Alaeddin Bey Camii Bursa’nın ,ilk Osmanlı yapılarındandır.

Orhan beyin ağabeyi Alaeddin  bey tarafından yapılmıştır. Bursa’da Zarphane  Mescidi Orhan Gazini,nin karısı Nilüfer hatun tarafından yaptırılmıştır.

Yine Bursa’da Bey Hanı Orhan Gazi külliyesine  ( Bir çeşit üniversite ) gelir sağlamak amacıyla yaptırılmıştır.

--------------------------

KISSADAN HİSSE

Eski dönemlerde rivayet bu ya; bir gün su, ateş ve ahlak askere gitmeye karar vermişler. Bir gün tatbikat sırsında birbirini kaybettiklerinde nasıl buluşacaklarını sormuşlar.

 Bunun üzerine ateş:

Nerede bir duman görürseniz beni orada bulabilirsiniz orada buluşuruz “ demiş.

Su ise:”Nerede bir şırıltı duyarsanız oraya gelin beni orada bulabilirsiniz  “ diye yanıtlamış.

 Ahlak ise:

 “Beni bir kere kaybederseniz bir daha bulamazsınız boşuna aramayın” demiş.

-------------------------------

ÖZLÜ SÖZ

Para her kapıyı açar fakat kilitleyemez./ Yunan Atasözü

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.