İki buçuk aydır çilesini çektiğimiz bizlere yaşamı zindan eden bu COVİD 19 adı verilen illet toplum arasında yok olma noktasına gelen dayanışma birbirimizin yardımına koşma alışkanlığını gerdi. O yönden faydalı da oldu diyebiliriz Bakıyoruz özellikle CHP'li belediye başkanları tüm engellemelere rağmen   bu zor, halkın darda olduğu zamanda ayrım gözetmeksizin  halkın yardımına koşuyor. Bu zamanda ilginç yardım yöntemleri uygulanıyor. Dar gelirlilerin bakkala  olan borçları yardımsever halkımız tarafından  ödeniyor. Belediyeler bu mübarek ayda halka yardım etmek için her yolu deniyor. Halkın yararına yapılan bu yardımların engelleme girişimini anlamak  mümkün değil halkımız bu tür girişimleri onaylamıyor

EDİRNE BELDİYESİ YARDIMDA ÖNDER

Edirne belediyesi de halkın zorluklar içinde bulunduğunu dikkate alarak kısıtlı imkanlarını zorlayıp halkın derdine deva olmaya çaba harcıyor. Mahalle muhtarlarının belirlediği yardıma muhtaç kimselere yardım ulaştırıyor. Belgeye ekipleri  yardım konusunda seferber olmuş sanki sadece belediyenin göreviymiş gibi ayrım gözetmeden halka maske ve kolaya ve erzak dağıtımı dağıtımı yapıyor. CHP li belediyelerin bu yardım konusunda iyi bir sınav verdiğini söyleyebiliriz Beleyeler her geçen gün yardım türlerini çoğaltıyorlar. Böylece CHP geldiğinde yardımı kesecek önyargısını boşa çıkarıyorlar. Günümüzde iletişim araçları gelişti. Her ne kadar tek yanlı yayın yapan medya  bunları yok saysa da halk neyin ne olduğunu anlamaya başladı. Bu halkın siyasi tercihlerini de etkileyebilir. Eğer muhalefet bu tür çalışmayı sürdürürse gelecek seçimlerde sürpriz yaşanabilir. Tabii diğer muhalefet partiler de bu çalışmalara destek verip mutabakat sağlanırsa demokrasimiz için de yararlı bir hizmet olur.

----------------

ANA GİBİ YAR OLMAZ

Ana sevgisi öyle bir yüce sevgidir ki tarifi mümkün değildir. Veciz sözlerimizin de ana sevgisi ön plandadır. Dinimizde de Cennetin anaların ayakları altında olduğu belirtilir. Bitmez tükenmez  karşılıksız sevginin kaynağı da anadır. Ana sevgisinin ne kadar önemli olduğu onları kaybettiğimiz zaman daha iyi anlaşılır gecikmeli de olsa vefat eden analara rahmet hayatta olanlara ana adaylarına sağlık mutluluk dilerim.

---------------

BİR KAZIKDA DOĞALGAZDAN

Bir süre önce elektrik faturalarına iki kat fiyat...

uygulanmasından sonra bir benzer...

 uygulama da doğalgaz geldi. Bu aylarda gelmesi gereken fatura miktarının iki katı ücret tahsil edilecek Bu aylarda 35 lira fatura ödeyen aboneler 75 lira ödemek zorunda kalacak. Bu konuda abonelere yapılan duyuruda bu kararın BDDK tarafından kararlaştırıldığını son iki yılın bu dönemdeki ödemelerin baz alındığı belirtilerek yanlışlık olması halinde ileride sayaçlar okunduğu zaman düzeltileceği ifade ediliyor Bu yüksek fiyat  sanırım kış ayları da dikkate alınarak belirlenmiş. Fiyatın iki kat olması onu gösteriyor.Fiyatın sonra düzenlenmesi ise hikaye onu da kitabına uydururlar. Böylece halkımız bu sıkıntılı dönemde elektrik faturalarından sonra bir darbe de doğalgaz faturalarından gördü. Sanırım bu konuda kimsenin söyleyecek sözü yok suskunluk ona delalet. Özelleştirmeye alkış tutanları  kulakları çınlasın.

----------------------------

FIKRA

UÇSA DA YÜRÜSE DE KEÇİDİR

İki avcı ava çıkmışlar. Acılardan biri keçi gibi inatmış. Hep kendi dediğinin doğru olduğunu savunurmuş. Avcılar bir dağın eteğine geldiklerinde tepede bir karaltı görmüşler.Avcının biri gördüklerinin kartala benzediğini savunmuş  arkadaşı ise gördüklerinin keçiye benzediği iddiasında bulunmuş. Sonunda kimin doğru tahmin ettiğini kanıtlamak için biri oraya doğru silahla ateş etmiş bu ses üzerine dağdan bir kartal havalanmış. Gördüklerinin kartal olduğunu savunan avcı arkadaşına bak gördüğümüz kartalmış demiş yanıldığını kabullenemeyen inatçı arkadaşı. Bu kez bana göre o uçsa da yürüse de keçidir. Demiş

Toplumumuz da da bunun gibi doğruları Kabullenmeyen yanlışta ısrar eden keçiler yok mu?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.