CHP Edirne il örgütünün 37. Genel kurulundaki konuşmaları ve oradaki havayı başından sonuna kadar izledim.

Partililerin genel kurula ilgisi büyüktü. İlçe delegeleri il delegelerinden daha önce salonu doldurdu.

Bu CHP açısından olumlu   bir gelişme. Genel kurulda  İl başkanlığı için iki aday mücadele etti.

Bunlardan hangisi kazanırsa kazan parti ilkeleri çerçevesinde  partisini bir basamak yukarı çıkarmak için mücadele verecektir Onda bir şüphe olamaz .

Benim burada dikkatime çeken ,  genel kurulda yapılan konuşmalar partililer arasında birleştirici  olmaktan çok bölünmüşlüğü körükler nitelikteydi.

Her iki taraf birbirini suçlar tarzda konuşması CHP’ye yarar değil zarar getirir.

Divan başkanı olan  CHP Genel Başkan Yardımcısı hemşerimiz Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak konuşmasında bildik her zaman televizyonda dinlediğimiz konuşmasından öteye, partideki zaafları önleyecek partililer arasında birleştirici  sözlerden oluşan bir konuşma yapsın, Birlik ve beraberliğe değinsin.

Öztrük  buna pek değinmedi. Daha ziyade  bildik ekonomik konularla yetindi.

 Daha sonra yapılan konuşmalarda  partide  birlik ve beraberliğe katkı yapacak konuşmalar yerine birbirini    suçlayıcı, partide suçlu arayıcı konuşmalar yapılması bende  CHP’de sari hastalığın devam ettiği izlenimi yarattı.

-------------------

KONUŞMALARDA SUÇLAMALAR YER ALMAMALIYDI   

Ben isterdim ki, konuşmacılar birbirini suçlama yerine ortak noktalarda birleşip, dargınlıkları, kırgınlıkları giderici  konuşmalara yer versin. Konuşmacılar  daha ziyade geçen mahalli seçimlere ve o seçimdeki başarı ve başarısızlıklara takılıp kaldı.

Genel kurulda söz alıp konuşanlar  bunu bir yana bırakıp İstanbul seçimleri başarısının  nasıl sağlandığını örnek göstermeliydi.

Edirne’nin de  aynı yolu izlemesinin  başarıyı artıracağı yolunda  konuşmalar yapmalıydı.Toplantıda söz alanlar böylece   birbirlerini suçlayıcı söylemlerden kaçınmış, CHP ‘de  dargınlıkları ,klikleşmeyi önleyecek bir adım atılmış olurlardı.

Taraftarlarından alkış alacak ajitasyon çekici  konuşmalarla CHP’nin zaaflarını gizlemeye çalışmak bu partiye bir  yarar sağlamaz.

Bundan sonra yapılacak seçimler bugüne kadar olanlardan daha zor geçecek.Bu görüntüsü ile seçimlerde CHP’nin başarı çizgisinin daha üst seviyeye çıkıp çıkmayacağı  belirsizliğini koruyor.Bu partide siyaset yapanlar  Genel merkezin  herkesi kucaklayıcı  siyaset yapılması uyarılarından yeterli dersi almış değiller

 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TOPLUMDA ÇEKİRDEK AİLE KORUNMALI

Türklerde, aile asırlardan bu yana toplumun çekirdeğini oluşturmuştur. Aileler  toplum olma anlayışının, dayanışmanın  özünü  oluşturmaktadır.

Türk toplumunda birbirine akrabalık, dostluk bağları ile bağlı olanlar  o toplumun  güçlü olmasının  nüvesini oluşturmaktadır.

Türk toplumunda .ailede fertler arasında dayanışma, görevi paylaşma vardı, ayrı gayrı yoktur kederde sevinçte birlik vardır.

Bu arada ailede ananın ayrı bir önemi vardı.

Ana asırlardan bu yana  Türk toplumu için ailelerin sevgi odağıdır . Ananın ne denli önem

Yasaların en büyüğüne toplumu bütünleştiren yasanın adı anayasadır. Yine ülke topraklarının büyük bölümünü oluşturan kara parçasının adı Anadolu’dur Ana sevgisi özdeyişlerde de yerini alır” Ana gibi yar, Bağdat gibi diyar olmaz” diye ananın önemi anlatılar. Dinimizde de ana çok  değerlidir.” Cennet anaların ayağı altındadır” diye analığın önemi vurgulanır.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

GÜÇLÜ AİLE BAĞLARI İLE  TÜRKLER VARLIĞINI SÜRDÜRDÜ    

Türk  toplumunun  asırlardır  en zor koşullarında dahi   ayakta kalmasını toplumdaki  birlik ve beraberliğinin  sürmesini  ağlayan, onu düşmanlarına karşı  koruyan  aile bağlarımız olmuştur.

Dünya’da özellikle Türklerde bu aile  bağı çok daha  güçlü  azalmayan, sarsılmayan  bir  bağ olmuştur .

Ta, ilk çağlardan bu yana süregelen bu aile dayanışması Türklerin tarihte har zaman  var olmasını, güçlü devlet   olarak kalmasını  sağlamıştır.

Aile bağı bozulan toplumlar ahlaken dejenere olmuş. Ayrıca  toplum arısındaki birlik ve dirlik sağlamada   zorluklarla  karşılaşmıştır.

Ne yazık ki,   toplumumuzda   bazı Avrupa yaşam özentisi   arzulayanlar,  toplumumuzdaki güçlü aile bağını çağ dışı  bir gelenek olarak kabul etmişlerdir. 

Bu yaklaşımlarıyla aile bağlarının zedelenmesini aile bireylerinin birlik beraberliğinin  dayanışmasının devamını önemsememişlerdir.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

GÜNÜMÜZDE AİLE BAĞLARI ZEDELENİYOR   

Bakıyoruz, günümüzde bazı ailelerde anne babalar çocukları ile aynı sofraya oturmuyor. Aynı yemekleri yemiyor,Aile bireyleri  arasında her şeyleri farklı. Aile bağı diye bir şey  kabul görmüyor, herkes ayrı telden çalıyor.

Anne baba evlatları arasında saygı sevgi ortadan kalkmış.

Evlatları uydurdukları yalanlarıyla anne babasını aldatmaktan onları alay konusu  yapmaktan horlamaktan  çekinmiyor.

Haklı durumlarda  büyüklerin uyarıları dikkate almıyor,   toplumdaki bu çarpıklığa  bazı aileler de çocuklara hak verip yozlaşmaya adeta çanak tutuyor,

Böylece Türk halkına has güçlü aile bağları her geçen gün zedeleniyor.

Gelenek ve görenekler bir anlamda o toplumun birliğini sağlayan öğelerdir. Onları gelip geçici moda şeklinde  görmemeliyiz.

Asırların süzgecinden geçen ananelerimiz vücudumuzdaki kan damarları gibidir.

---------------------------------------------------------------

ÖZLÜ SÖZ

Nice insanlar gördüm üzerinde elbise yok.

Nice elbise gördüm içinde insan yok.

Mevlana

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.