Kırkpınar Tarihi Yağlı Güreşleri’nin 660.’sını geride bıraktık. Er Meydanı’nda ter döken tüm pehlivanlara geçmiş olsun, başarı elde edenlerin de başarılarının devamını diliyorum.

Gelelim önümüzdeki hafta sonu efsanevi Silverstone pistinde yapılacak olan Formula 1 Pirelli Britanya Grand Prix yarışına.

Bu hafta sonu yeniliklerle geliyor. Efsanevi Silverstone pistinde sıralama turları Cuma günü yapılacak. Cuma günü yapılan bu sıralama turları, Cumartesi günü yapılacak olan 17 turluk Sprint yarışının kalkış sıralamasını belirleyecek. Cumartesi günü yapılacak olan 17 turluk(ya da 30 dakikalık) Sprint yarışının sonucunda ilk üçe giren pilotlara eskiden F1 yarışlarında poduma çıkan pilotlara verilen “podyum çelenkleri” verilecek. Srint yarışının sonucu aynı zamanda Pazar günü yapılacak olan yarışın kalkış sıralamasını belirleyecek.

Yenilenen yarış hafta sonu formatı kapsamında, sprint sıralama yarışının galibi, resmi olarak pole pozisyonu kazanmış sayılacak.

Sprint yarışıyla ilgili www.motorsport.com sitesinde Luke Smith imzalı, Kemal Şengül tarafından Türkçe’ye çevrilen  haberde şu bilgiye yer verildi:

“Bu yarışta birinci olan 3, ikinci olan 2 ve üçüncü olan 1 puan alacak. Sonuç olarak resmi bir podyum töreni düzenlenmeyecek ve ilk üçe girenler podyum almış sayılmayacak.

Ancak F1, yarıştan sonra yerel saatle 17:00-17:30 arasına 30 dakikalık bir "sprint zafer turu" ekledi.

Bu kapsamda, ilk üçe girenlere geçmişte podyum törenlerinde sürücülere verilen özel podyum çelenkleri verilecek. İlk üç isim bu çelenklerle beraber geçiş törenine katılacaklar.

F1, bu çelenklerin "benzersiz tasarımlara" ve modern bir dokunuşa" sahip olacağını açıkladı.

Pilotlar, yarışın ardından start finiş düzlüğüne gelerek araçlarını olması gereken yere bırakacaklar. Ardından bu çelenkleri takarak, yaklaşık 100 ila 140 bin taraftarı selamlayacakları bir geçiş törenine çıkacaklar.

Bu yıl bu formatın Monza ve yapıldığı takdirde Brezilya'da kullanılması planlanıyor.”

SILVERSTONE’DA KUTLAMA VAR

Hafta sonu boyunca nostaljik F1 araçlarından farklı formatlarda yarışlara kadar çeşitli etkinliklerin düzenleneceği Silverstone pistinde Cumartesi günü Scuderia Ferrari’nin ilk yarış galibiyetinin 70. yıl dönümü kutlaması da yapılacak. Heyecanlı bir yarış haftasonu bizleri bekliyor.

RACING TURKEY PODYUMDA

LeMans Series’demücadele eden Racing Turkey takımımız geride bıraktığımız haftasonu yapılan yarışta Pro Am kategorisinde 2. olarak bitiren Racing Turkey ekibi genel klasmanda 7. oldu.

MotoGP Ağustos ayına, Dünya Superbike Şamiyonası da bir sonraki hafta sonuna kadar tatilde. Bu sebeple 9 günlük bayram tatilinin ilk iki günü Silverstone’u izledikten sonra Trakya’nın yollarını iki tekerlekli yoldaşınızla dolaşıp Trakya’nın güzelliklerini tekrar tekrar görebilirsiniz. Güzergah tavsiyesinde bulunmayacağım ama Keşan-Gelibolu arasındaki yol Trakya’da en sevdiğim yol. Gelibolu’ya yolunuz düşerse orada yatan şehitlerimizden de bir ziyaretinizi esirgemezsiniz sanırım. Tekerinize taş gelmesin.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.