31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Yerel Seçimler ile ilgili aday belirleme süreci bekleme sürecinde döndü adeta. Seçilmeye talip olacakların da seçecek olanların da beklemekten ruh halleri bozulur hale geldi adeta. Her gün yazılan senaryolar, her gün değişen aday isimleri, aday değişiklikleri söylemleri bunları üretenleri dahi inanır hale getirdi.

Ne bekliyorlar anlamak zor çünkü partiler bu ittifaklar ve desteklemeler nedeniyle kendi özgür iradelerini tam anlamıyla kullanamaz hale geldiler.

Bilhassa da CHP ile İYİ Parti arasında yaşanan ikilemler hem aday olacakları hem Parti sempatizanlarını hem de parti yöneticilerini şaşırttı bana göre.

Edirne’de yaşanan bilgi kirliliği bırakın vatandaşları bu işleri takip etmek zorunda olan biz Gazetecileri bile şaşırtıyor.

Ulusal bir kanalda Edirne’de İyi parti aday çıkarmayacak haberini dinliyoruz ve doğal olarak İl Başkanını arıyoruz, aldığımız cevap; “şu anda Genel Merkezden böyle bir açıklama almadık ve İyi Parti Edirne de kendi adayı ile seçimlere katılacak” oluyor.

Ertesi gün yine ayni doğrultu ve içerikte yine bir haber çıkıyor, yetkililerin bilgisine başvuruluyor, alınan cevap; “bizim partimizde Genel Başkanımız Meral Akşener açıklamadığı takdirde hiçbir şey kesin değildir” oluyor.

İl Başkanı haklı tabiî ki.

Burada partiyi temsil eden kurum parti Başkanı ve yönetimidir.

Onlar da emir ve talimatlarını Genel Merkezden alır.

Peki, Ulusal bir kanal asılsız bir haberi nasıl yapar ve yayınlar.

Onu da anlamak mümkün değil tabiî ki.

Bu gün yine birçok duyum aldık.

CHP Milletvekili Okan Gaytancıoğlu’nun dahi CHP adayı olarak belirlendiği dahi söyleniyor.

İyi partinin ittifakı kabul etme şartlarından biri de buymuş söylenenlere göre.

Recep Gürkan değil de Okan Gaytancıoğlu’nu veya bir başka adayı koyarsanız bir İYİ Parti olarak aday çıkarmayıp destek veririz diyorlarmış.

Bir başka söylenti; İyi Parti CHP nin bu fikri kabul etmemesi halinde Eski Başkan Hamdi Sedefçi ile seçimlere gireceğini ve Ak Partinin kazanmaması için böyle bir planları olduğunu açıklamışlar.

Bunlar şu anda Edirne gündeminde dolaşan rivayetler veya olasılıklar.

Doğrudur yanlıştır bilemeyiz tabiî ki ama böyle giderse bu tür senaryoların ardı arkası kesilmeyecek gibi görünüyor.

CHP ile ilgili en önemli söylentilerin biri de aday olacak olan kişi veya Belediyelerde Partiye yardım talebi konusu.

Bana göre doğru bir karar ve uygulama değil tabiî ki.

Bastır parayı al adaylığı.

Böyle bir uygulama tercih nedenlerinin başında değil sonunda bile olmamalı.

CHP de Edirne’nin en büyük İlçesi olan Keşan adayı da henüz belirlenmedi.

Üç dönemdir Partisine ve Keşana hizmet etmiş olan mevcut Başkanın aday olmayacağı beklenirken bir anda yeniden adaylık başvurusu yapması bu ilçedeki bekleyişinde ana sebebi.

Yoksa İlçe de yapılan tüm anketlerde Eğitimci Mustafa Bezbaş’ın açık ara önde çıkması kendisinin tereddütsüz aday gösterilmesini icap ettirirken hala beklemede kalınması, mevcut Başkanı da bir anda yok saymamak için oluyor duyduğumuz kadarıyla.

Yani Bezbaşın adaylığı kesin görünüyor.

Ak Parti de İlçe adaylarını henüz açıklamayarak seçmenlerinin sabırsızlanmasına neden oldu.

Bakanlım yakın bir zamanda açıklanacağı ifade edilen adayların kimler olacağını göreceğiz.

Tüm Partilere başarılar diliyor, bu hesapların daha önceden yapılarak adayların şimdiye kadar açıklanması gerektiğini hatırlatmak istiyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.