Yerel bir gazetede okuduğum haber içeriği İl Genel Meclisinin Kapıkule Gümrük kapısında yapmış olduğu çalışmalarla ilgili açıklamaları görünce meraklandım ve acaba bunlar bu meclisin görevimi diye de kendime sordum.

Haberin başlığı şöyle;"Meclis gurbetçiler için harekete geçti"

Edirne İl Genel Meclisi Ağustos Ayı toplantılarının ikinci birleşimi gerçekleştirildi. Turizm komisyonunun sınır kapılarında gurbetçilerin sorun yaşamaması için alınan önlemler konusu üzerine hazırladığı rapor meclise sunuldu. İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, “Kapıkule’de tespit ettiğimiz sorunların çözümü noktasında harekete geçtik. Ciddi düzenlemeler oldu.” Dedi.

Benim anlamadığım konu bu yapılanlar İl Genel Meclisi veya Turizm Komisyon üyeleri tarafından mı yapılıyor,yoksa Valiliğin Gümrük Müdürlüğü ile yapmış olduğu çalışmaların özetini alıp komisyon raporu olarak mı sunuluyor.

Bana göre ikincisi de,öyle ifadeler var ki,sanki bütün işleri İl Genel Meclisi yapmışta Gurbetçiler rahatlamış havası yaratılmış haberde.

Baksanıza Başkan Geçmiş ne diyor;"“Kapıkule’de tespit ettiğimiz sorunların çözümü noktasında harekete geçtik. Ciddi düzenlemeler oldu.”

Bir başka ifadesinde; "Gerçekten çok ciddi bir soruna el bastık. Ama bir şeyi de itiraf etmek lazım. Kapıkule’de de ciddi sorunların çözüm noktasında hareketlere geçtik. Ciddi düzenlemeler oldu"

Valilik,Gümrük Müdürlüğü,Şefleri,Amirleri,Müdürleri ve memurları bu güzellikleri yaptılar ve yapılanları bize özet olarak verip komisyon raporu olarak sunmamızı sağladılar deseler anlarım da şu anda anlamış değilim.

Neyse İl Genel Meclisini tebrik etmek lazım.

Bundan böyle bürokratların çözemediği sorunlu konularda da görev alırlarsa sorunlar tümden ortadan kalkar inşallah.

Haberin devamı şöyle;

" Araç ve yolcu sayımız her yıl artış göstermektedir. Kapıkule’de düzenleme yapılarak valiliğimizin temin ettiği alanda 1050 adet, özel sektörün temini 350 adet garajlarında toplam 1400 araçlık tır parkı oluşturulmuştur. Gurbetçilerimizin ve turist olarak ülkemize gelen otobüs ve otomobiller için, park sahalarına ilaven 49 dekarlık park alanı yapılmış olup, faaliyete geçecektir. Geçici park alanlarına tuvalet, çocuk oyun parkı, kamelya, oturma bankları, ücretsiz internet yapılmıştır. Gümrük kapılarına sağlık kabini, ambulans, kamera ve mobeseler konularak, Emniyet ve Jandarma kontrol noktaları konulmuş, yolcuların can ve mal güvenliği sağlanmıştır. Kapıkule Gümrük Kapısı’nda girişte 1 adet otobüs, 10 adet otomobil peronu çalışmaktadır. Yapılan çalışmalar ile gümrük sahası ve bekleme yerlerinde, gümrük personeli ve emniyet personeli sayıları arttırılmış olup, kapıkule ve diğer kapılardan araçların seri, çabuk ve emniyetli geçişleri sağlamaktadır.”

İL GENEL MECLİSİ İLE DEVAM EDECEĞİZ...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.