Edirne Karaağaç Mahallesi’nde,  Karaağaç Yatılı Bölge Ortaokulu diye bir okul var. Birçoğumuz bu okulun nerede olduğunu dahi bilmez.

Bu okula merkez ve ilçelerdeki köylerden öğrenciler geliyor. Okulun öğrenciler için yatılı bölümü de var. Yatakhanelerini gezdiğinizde 5 yıldızlı otelden farkı yok, her an banyo yapabiliyorlar.

Okulda çağdaş bir eğitim için her türlü imkanlar var. Öğrenciler yemekleri dört çeşit ve porselen tabaklarda yiyorlar. Sabah kahvaltıları çok zengin. Okulda her saat ders çalışma imkanı var.

Spor yapmak isteyen öğrenciler için de imkanlar var.

Öğrencilere gerekli malzeme ve az da olsan para yardımı da yapılıyor. Elbise almaları için yeterli düzeyde para veriliyor. Sınıflarda öğrenci sayısı çok az.  Okulda 120 öğrenci eğitim görüyor. Bu okula ilkokul dördüncü sınıftan sonra öğrenci alınıyor. Öğrenciler okulda 4 yıl eğitim görüyor.

Başarılı olanlar daha sonra bir başka okula girecekleri zaman yatılı okuldan geldikleri için kendilerine öncelik tanınıyor. Bu imkanlara rağmen okulda yatılı öğrenci sayısı çok az.

Aslında çocuklarını okutmada zorlanan aileler için bu okul bulunmaz bir imkân.

Okula gelmek için sınav yok. Doğrudan giriliyor. Öğretim kadrosu tecrübeli öğretmenlerden oluşuyor. Öğrencilere her türlü sosyal imkânlar sağlanıyor.

Bu kadar geniş imkânı olan bir okul ne yazık ki yeterince tanıtılmadığı için öğrenci sayısı az.  Üstelik bu okulun bir benzeri Trakya’da yok. Bu yatılı bölge okulu, bölgemizde tek okul.  

Edirnelilerin bu okulumuzun kıymetini bilmeleri lazım.

Eğer Yatılı Bölge Okulu Edirne’den kaldırılırsa eğitim için büyük bir fırsat kaçmış olacak. Edirne merkezinde olmadığı için okulun nasıl imkânlara sahip olduğunu bilenler de yok.

Dileğim o ki,  Karaağaç Yatılı Bölge Ortaokulu dar gelirli aileler için çocuklarını okutmada bulunmaz bir imkan.

Yatılı olan öğrenciler öğretmenlerin denetiminde en çağdaş koşullarda eğitim görüyor. Okulu merak edenler gidip gördüklerinde bana hak vereceklerdir. Bu eğitim yuvamız Edirne için bir nimettir, bulunmaz bir fırsattır. Ne olur bu okulumuza sahip çıkalım.

TON TV TARAFINDAN EDİRNE BASINININ SORUNLARI KONULU SÖYLEŞİ YAPILDI

Uydu kanalıyla Çanakkale’den yayın yapan TON-TV Edirne’de mahalli basının sorunları konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. Geniş Açı adındaki programın Modülatörlüğünü Keşanlı gazeteci aynı zamanda Keşan Belediyesi Basın ve Halkla İlişkilerde görevli Erdoğan Demir yaptı.   

Söyleşiye Edirne’deki gazetecilerin dernek yöneticileri davetli olduğu halde çeşitli bahanelerle yeterli katılım gerçekleşmedi.

Bu toplantıda mahalli basının sorunları masaya yatırıldı.

Yapılan konuşmalarda mahalli basını desteklenmesinin önemi vurgulandı. Bu arada mahalli basının ekonomik sıkıntı içinde olduğu ifade edilerek, basının diğer sorunları masaya yatırıldı.  Geniş Açı programı 2019 yılı Ocak ayı içinde TON TV’de yayınlanacak.   

 ELEKTRİK KESİNTİLERİ NE ZAMAN SON BULACAK

Edirne’nin yeni yerleşim alanı Kocasinan ve Fatih Mahallesi’nde sık sık elektrikler kesiliyor. Program dışı yapılan bu kesintiler, elektrikli ev aletlerine zarar veriyor.  Aynı semtlerde elektrik kesintisi için gerekli önlem alınmalı. Vatandaşlar ‘Elektrikler ne zaman gelecek’ diye sorduklarında da ilgi kurumdan cevap alamıyor.

Mahalle sakinleri bu elektrik kesintilerinin kış aylarında daha sık yaşanacağından endişe duyuyor.

BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?

TÜRK BAYRAĞININ KISA TARİHİ

İlk Türk Bayrağını kimin yaptığı kesin olarak bilinmese de Türkler Müslüman olmadan önce de yaptıkları savaşlarda başarı gösterenlere ipten yapılmış çeşitli bayraklar verirdi.

 Türk boylarının kendilerine özgü bayrakları vardı. Türk boyları birleşip han buyruğunun altına girince hanın bayrağı savaş alanlarında görülmeye başladı.

Son yıllarda Türkistan’da yapılan kazılarda, üzerinde insan ve hayvan resimleri bulunan bayraklar ortaya çıktı.

Osmanlılılarda 1. Sultan Mahmut devrinde yeşil renkte olan donanma bayrakları 3. Selim zamanında kırmızı oldu ve üstündeki hilale sekiz köşeli yıldız eklendi. Cumhuriyet dönemine kadar bayrakta değişiklikler oldu.

 Saltanat kaldırılıp 29 Mayıs 1936’da bayrak yasası yürürlüğe girince bayrağımız bugünkü şeklini aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.