Saray Oteli sahibi EDSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Eren, bu köşeye yaptığı açıklamada, Edirne'de turist akınını hızlandırmak, hafta içinde Edirne'ye daha çok turist gelmesini sağlamak için önerilerde bulundu. Hafta sonlarında Edirne'ye komşu ülkelerden çok sayıda turist gelmesine rağmen hafta içinde azaldığını belirtmişti.Tarih ve turizm konusunda geniş imkanları bulunan Edirne'ye hafta içinde de turistlerin gelmesini sağlamak için Edirne'deki tüm kurumların el ele vererek çözüm yolları bulması gerektiğini söyleyen Eren, bu konuda bazı girişimlerde bulunulmasının kentin ekonomisi için olumlu sonuçlar doğuracağını belirtti.

Aslında tüm kurumlar bir araya gelip hazırlayacakları ortak çözüm önerilerini yerli ve yabancı turizm acentelerine bildirip Edirne turizminin gelişmesine katkı yapabilirler.

Bu gecikmeden yapılmalı.

--------------------------

FİRMALAR HAFTA İÇİNE İNDİRİM YAPMALI

Mehmet Eren bir başka uyarısında ise oteller dahil turizme katkısı olacak firmaların hafta içinde Edirne'ye turist çekmek için fiyatlarında indirim yapmalarının özellikle Pazartesi, Salı ve Çarşamba günlerinde de turistlerin artmasına neden olacağı inancında olduğunu belirtti.Bunlar Edirne turizmi için yapılması gerekenler. Bu konuda el ele vermek gerekiyor. Bu yapıldığı zaman Edirne esnafı turizmden daha fazla faydalanacaktır..

Ayrıca Bulgaristan’daki emekli gruplar için de hafta içi özel indirimler uygulanabilir.

İlimiz turizmle kalkınmayı hedefleyen bir kent her türlü imkanı değerlendirmek zorundayız. Bu da ancak el ele verilip toplu olarak yapılacak taleplerle sağlanır. Kış ayları her kesim için zor geçecek aylar. Eren'in bu önerisi dikkate alınmalı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.