Bugün 1 Mayıs.

Bazılarımız bu günü “Bahar Bayramı” olarak, ”bazılarımız “İşçi Bayramı“ bazılarımızda "Emek ve Dayanışma Günü."olarak kutluyoruz.

1 Mayıs’ın tarihine baktığımızda ilk kez 1911'de Selanik'te kutlanmış

1912'de ise İstanbul'da kutlanmıştır.

1923'te resmi tatil olarak kabul edilmiş ve ülke genelinde amele Bayramı olarak kutlanmıştır.

1 Mayıs dünya üzerindeki pek çok ülkede, resmî tatil olarak kabul edilmektedir.

1980 Darbesinden sonra 1 Mayıs kutlamaları yasaklandı.

2009 yılından itibaren de resmi bayram ilan edildi.

Bu gün Ülke genelinde olduğu gibi Edirne’de de 1 Mayıs kutlamaları gerçekleşecek.

Saat 11.00 de Şükrüpaşa İlkokulu önünde toplanacak olan Kortej buradan Atatürk Anıtına oradan da Saraçlar Caddesindeki kutlama alanına yürüyecek.

Burada hazırlanan programa göre konuşmalar ve gösteriler yapılacak, her yıl olduğu gibi halaylar çekilerek Emek ve Dayanışma günü kutlanacak.

Tüm Emekçilerin Bayramını kutluyor, Edirne’mize yakışır olgunluk ve şuur içinde kutlanacak bir Emek Bayramı olmasını temenni ediyorum.

Ediyorum; çünkü geçmişte yaşanan olayları çok iyi bilenlerden hatta yaşayanlardandım.

Hele hele 1 Mayıs 1977 kanlı Pazar olarak tarihe geçen ve 34 kişinin hayatını kaybettiği Taksim faciasını hiç unutamam.

Çok şükür ki o günleri yaşamıyoruz artık ve olgunluk içinde Emek Bayramları kutlayabiliyoruz.

Bu gün bana özelden yazarak,”siyasi tahminlerinde hedef tutturamıyorsun “ diyen bir kardeşime de cevap vermek isterim.

Tabiî ki içeriğinde Ak Parti İl Başkanının görevine devam edip edemeyeceği konusu var.

Şunu söylemeliyim ki; ben böyle paylaşımlarımı kafamdan ve kendimin isteği doğrulturunda yazmam çünkü yanlış olduğunu çok iyi bilen biriyim.

Ak Parti ile ilgili o kadar iletiler alıyorum ki; sanki herkes mevcut yönetime karşı düşman olmuş ve akla gelmedik yanlışlıklardan ve suistimallerden bahseden Ak Partililer İl Başkanının mutlaka değişmesi gerektiğini bahsederken, görevinden alınacağını ifade edenlerde çok oluyor.

Bende bunların doğrultusunda gidici olduğunu yazıyorum.

Ha.. İçinden gitmesini istiyor musun derseniz evet derim hem de hemen.

Çünkü ben aralarında Başkanında olduğu birçok önde gelen Ak Partilinin bu seçimlerde Koray Uymaz’a oy verdiğinden birçok kişi gibi şüphe duyanlardanım.

Çünkü geçmişte de bunlar çok yaşandı ve bu parti için gece gündüz demeden çalışan Genel Başkan Erdoğan’ı her seferinde mahcup ettiler.

Bu seçimde oy artmıştır ama bunu arttıran İl Başkanı ve çevresindekiler değil, bilhassa aday Uymaz ve kadın kollarının gayretli çalışmalarıdır.

Hoş, İl Başkanının söylemlerini adayda kabul ediyor olmalı ki; bakıyorum hala İl Başkanının yanından kopamıyor ve köy gezilerine bile birlikte katılıyor.

Hem de Ankara’nın bu günlerde kendisini İl Başkanı olarak atamayı düşündüğü bu süreçte.

O zaman ; “Kendin bilirsin ne halin varsa gör” demekten başka söz kalmıyor bize de.

Bir kardeşim Akmeşenin bir gazeteye verdiği röportajda; “2023 yılına kadar görevimin başındayım ve İl Başkanlığını sürdüreceğim” gazete kupürünü de eklemiş.

Ben yazılarımda belirttiğim isimlerden Şemsettin Emiri bir kere olsun denemeleri, Çiğdem Gegeoğlunu da bir Bayan Başkan olarak Türkiye de ses getirecek bir görevlendirme olacağını bildiğim içindi.Bunları yazarken kendilerinin haberi dahi yoktu inanın..

Akmeşenin ne kalması nede gitmesi beni hiç ilgilendirmez ama sadece onun gidişi çözüm değil Edirne de köklü bir değişim ve yapılanma yapılmadığı sürece bu güne kadar olduğu gibi Recep Tayip Erdoğan’ın gölgesinde yatarak oy almaya devam ederler ki; bu da bu kadar olur işte. Artık Genel Merkez,Reis ve kurmayları bunu görmeli.

CHP lilerin Atatürk’ün gölgesine yatarak oy aldığını söyleyenler lütfen Ak Partinin de kimin gölgesinde serinlediğini görsünler artık.

Bu seçimlerde ki oy oranlarına da aldanmayın sakın.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.