Bugün 23 Nisan. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 99’uncu yıldönümüdür.
Bugün, çocuklarımızın o renkli dünyasından, şevklerinden ve heyecanlarından söz edecektim. Büyük Atatürk’ün yıllar öncesinden çocuk eğitimine verdiği değerin anlamı üzerinde duracaktım.
Damı delik, penceresi kırık köy okullarında kutladığımız 23 Nisan’lardan söz edecektim.
Ancak olmadı.
CHP Lideri Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun suratında patlayan o hain yumruk, benim de beynimi dağıttı sanki.
Büyük Atatürk’ün 99 yıl önce temellerini attığı demokrasiden, bugünün Türkiye’sinde bazı insanlarımızın hala demokrasiyi içlerine sindirememiş olmalarını, anlayamıyorum ve derin üzüntü duyuyorum.
Ankara Çubuk’taki bu demokrasi lekesi, demokrasi tarihimizin kara bir notu olarak kalacak ve silinmeyecektir.
Cumhurbaşkanımızın, “Sıcak demiri soğutalım” sözü üzerinden hemen sonra bu olayların gelişmesi, hem Ulusumuz hem de Cumhurbaşkanımız için bir talihsizliktir.
Olayı irdeleyen deneyimli yazar ve gazeteciler; olayın bir organize eylem sonucu olduğuna dikkati çekiyorlar.
CHP Lideri Sn. Kılıçdaroğlu’na yapılan suikast girişiminde 2 nokta çok dikkat çekicidir. Birincisi, Milli Savunma Bakanımız Sn. Hulusi Akar’ın güya suikastçileri yatıştırmak adına yaptığı konuşmada kullandığı cümlelerdir. Bir diğer nokta da; Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve yanındakilerin sığındıkları evin önünde toplanan kalabalık arasından bağıran bir kadının hırçın sesidir. O kadının; “Yakın bu evi” diye toplumu sonu nereye varacağı belli olmayan bir kara eyleme davet etmesidir.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti şükürler olsun ki, güçlü bir devlettir. Böylesine olayların üstesinden gelecek güvenlik güçleri ve mahkemeleri vardır. Bu aşamada, başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere devletimizi yönetenler, eylem ve söylemlerinde tüm yurttaşlarımızı kucaklayıcı barışçıl eylem ve söylemlerde bulunmalıdırlar.
Sosyal medyayı okuyorum. Vatandaşlarımız arasında az da olsa suikast girişimini savunanlar var. Ancak yurttaşlarımızın büyük çoğunluğu demokrasiden yana tavır koyuyorlar ve kaos oluşumundan kaçınılması için sabır ve hoşgörü dileğinde bulunuyorlar.
Ben de aynen barışçıl tavırları, eylem ve söylemleri bu aşamada çok gerekli görüyorum ve savunuyorum.
Her şeye karşılık; bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’dır. Tüm çocuklarımızın bayramı kutlu olsun. Onların barış dolu bir Türkiye ikliminde yaşamalarını gönülden arzu ediyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.