Edirne’de şehir içi yolcu taşıyan minibüslerin yolcu indirip bindireceği  yer olan cepler özel araç sahiplerince park yeri olarak kullanılıyor.

Bu koşullarda minibüs sürücüleri yoğun trafikte, araçların seyrettiği yol üzerinde yolcu almak ve indirmek zorunda kalıyor.

Bu durumda bir trafik kazası meydana gelse suçlusu kim olacak,tabii ki araç sürücüsü.

İlimizde bu duruma bir çözüm getirilemedi.

Her durak yerinde park eden özel araçların çekicilerle kaldırılacağı uyarısına rağmen minibüs cepleri özel araçların park alanı olarak kullanılıyor.

Bu konuda yapılan şikayetlere rağmen soruna çözüm bulunamıyor.Edirne şehir içi ulaşımını sağlayan  minibüs sürücülerinin bu sorunlarına  çözüm bulunmalı.Bunun için bir trafik kazasının olması mı bekleniyor?

--------------

BAZI HATLARDA MİNİBÜS SAYISI ÇOK  AZ

Okulların tatile girmesi sonucu bazı hatlarda minibüslerin  sefer sayılarında azalma yapıldı.

O nenle yolcular uzun süre duraklarda araç beklemek zorunda kalkıyor.Halkın bu sorunu araç sürücülerine kadar duyuruluyor.Bundan şoförler sorumlu olmamasına karşın şikayetler onlara yapılıyor.Her ne kadar 15 dakikada  bir aracın kalktığı söylense de 1.Murat   mahallesi  kanal boyunca Vali Konağı önünden.Sultan 1. Murat  Devlet Hastanesi istikametine gidip gelen  minibüslerin  sefer sayıları iyice azaltıldı.  Halk bu sıcak günde uzun süre duraklarda araç beklemek zorunda kalıyor:Bu durumda hiç olmasa hangi saatlerde aracın geçeceği, bazı yerlerde olduğu gibi  buralara da yazılmalı.  Vatandaşların talebi bu hatta araç  sefer sayısının artırılması.Bu  güzergahta  yolcu sayısı yüksek.Üstelik gelen araçlar şehir merkezinde de  çok sayıda yolcu alıyor.Araçların balık istifi olması bunun göstergesi.

---------------------------

TEKRAR HATIRLATIYORUM

Bundan önce defalarca yazdım .Edirne merkezde uygun olan yerlere, tıpkı Selimiye önünde olduğu gibi  halkın oturacağı yerler yapılmalı.Halk oturacak bir yer bulmak için  özel park ve kafeteryalara gitmek zorunda değil.Bir çay parasının dahi dar gelirlilerinin bütçesini zorladığı bir zamanda halkın ücret ödemeden oturabileceği bir yer olmalı.Her nedense tarihi dokunun yoğun olduğu Eski Cami çevresi ve Atatürk Anıtı yanında  böyle bir ihtiyaç dikkate alınmamış.İnsanlar  oturabileceği  bir yer arıyor.Bunu bir kez daha yetkililerin dikkatine sunarım.

----------------------

FIKRA

ULAN AMMA DA..

Bekri iki arkadaşıyla meyhaneden çıkıp yolda yürürken,arkadaşlarının aklına bir muziplik gelmiş.

“Hadi önümüzde yürüyen adamla dalgamızı geçelim demişler:

İçlerinden biri önlerinde yürüyen adama:”baba” diye seslenmiş.

Odam dönüp bakmış.Bekri adama:

“Af edersin seni birine benzettik ”demiş.

Biraz sonra öteki arkadaşları yine “baba” diye seslenmiş.Adam yeniden döner bakar kendisi ile dalga geçildiğini anlayınca caddenin ortasında durur ve:

“p.. venk” diye bağırır.

Bürün esnaf dükkanlarından dışarı çıkar.

Bekri gülerek şöyle der.

“Ulan amma da p.. vek varmış ha” der.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.