Koronavirüs üç ay süre ile dar gelirliler için korkulu rüya oldu. Bu süre zarfında en büyük sıkıntıyı işi gücü olmayıp geçim sıkıntısı çekenler gördü. Zaten. bıçak sırtında olan ekonomide çarklar dönmeyince dişliler arasında ezilenler hiç bir geliri bulunmayan harçlık için ailesine muhtaç bulunan gençler başta olmak üzere günlük  nafakasını

çıkarmadan aciz olanlara bu dar günlerin faturası çıktı.

Çevremize baktığımızda böyle durumda olanları gördükçe insanın içi parçalanıyor. Aç olan, geçinmeden aciz olan insanlar için yaşamanın tadı tuzu yoktur.

Açlık insana her şeyi yaptırır. Böyle zamanlarda aile içi kavgalar çoğalır, toplumsal suç oranları artar, halk arasında güven azalır. Dileğimiz o ki çarkları dönme aşamasına gelmesiyle insanımıza geçim olanağı sağlanır.

 Bunun için halkımızın da yasaklara riayet etmesi gerekir" bana bir şey olmaz ben yasak filan dinlemem" mantığı ile hareket edenler toplumun daha büyük sıkıntı ile karşılaşmasına neden olabilir. Özellikle gençlerin maske takma kararına uymadığını tanık oluyoruz çöpe atılması gereken maskeler sokağa arıyor bu çok tehlikeli.

-------------------------

ÇİFTÇİLERİN DURUMU DAHA ZOR

Ekonomide yaşanan sıkıntılardan en

çok etkilenen bir kesim de az topraklı

çiftçilerimiz oldu. ÇKS sistemine girmeyen, gecikmeli ve az da olsa devlet yardımından yararlanamayan üreticiler girdi fiyatlarında yapılan büyük artışla tarlasını eklemeye ek duruma geldi. Yetkililer ülkemizde ekim yapılmayan toprak oranının iki Trakya büyüklüğü olduğunu söylüyor.Tarımda dünyada kendi kendine yeterli olan ülkemiz izlenen yanlış tarım politikası sonucu neredeyse tüm tarım ürünlerini ithal eden ülke konumuna geldi. Bu dönem çiftçilerimizin sorunlarının daha da artmasına neden oldu. Toprağı ile geçimini sağlayanlardan az toprağı olanlar ya toprağını satıp iş bulmak için sanayi bölgelerine gidiyor veya girdilerin yüksek olması nedeniyle tarlasını ekemiyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.