Yıllarca Hayrabolu’ya taşındık motokros yarışlarını izlemek için. Bu yollarda motorlarımızı sürerken hep Edirne’de de motokros yarışları yapılmasının hayalini kurduk. Kapıkule’den ülkemize giren yarışçılar bize “Hayrabolu’ya nasıl gidebilirim” diye sorduğunda içimiz cız etmişti. Bu hayalimiz yıllar sonra gerçek oluyor.

Dün akşam saatlerinde parkur alanına yaptığım ziyarette yarış parkuru, parkur çevresindeki güvenlik yolları ve tel örgüler tamamlanmış, bazı çevre düzenlemelerinde son rötuşlar yapılmaktaydı. Ve gördüğüm manzara son derece hoşuma gitti.

Ülkemizdeki diğer parkurları gezmedim ama yarışçı ve motosiklet seven dostlarımdan aldığım bilgilere göre Edirne şu an Türkiye’nin en iyi motokros parkuru ve yarın sabah ilk yarış yapılacak.

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Ömer Doğan, parkuru çok beğendiğini, yarışçı arkadaşlarından aldığı tepkilerin son derece olumlu olduğunu ve Edirne’ye bu tesisin kazandırılmasına emeği geçen eski valimiz Ekrem Canalp ve Türkiye Motosiklet Federasyonu yetkililerine teşekkürlerini sunduğunu söyledi.

Ömer Doğan yıllarca spor muhabiri olarak takip ettiğim, Edirne’nin en tecrübeli motosiklet sporcusu. Motokros dalında bir çok kupa kazandıktan sonra Türkiye Pist Şampiyonası e Doğu Avrupa Pist Şampiyonası’nda da yıllarca lastik eskiten ve kupa kazanan, Motosiklet dünyasında ve federasyonda önemli isimlerle dostluğu olan başarılı bir sporcu. Edirne’de motosiklet konusunda etkinlikler yapılması için senelerce ter ve dil döken birisi. Yarın da parkurda Edirne’yi temsil edecek olan Ömer Doğan, Hayrabolu’da başladığı ve motosikletine 59 numarayı taktığı motor sporları hayatına yarınki yarışla 22 numaralı motosikletiyle devam edecek. Bu sebepten de kendisini ayrıca tebrik ediyorum.

Gelelim programa, bu sabah başlayan ısınma turlarının ardından saat 12:30 itibariyle sıralama turları yapılacak. Yarın sabah da 08:00’da ısınma turları, ardından saat 10:20’de açılış seremonisi yapılacak. İlk yarış 2 turluk, MXS (Veteran) kategorisinde yapılacak.

Bu hafta Formula1’den bahsedemeyeceğim çünkü hafta boyunca hiç alakadar olamadım.

Tekerinize taş gelmesin..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.