Aniden bir çadır AVM meselesi, Edirne’nin gündemine oturdu.

Edirne’de söz sahibi olsun-olmasın hemen herkes bu çadır AVM konusunda fikir beyanında bulundu.

Belediye Başkanı Recep Gürkan, AVM’nin açılışına esnafın tümünün Edirneli olması şartıyla izin verdi.

AKP İl Başkanı İlyas Akmeşe; “Çadırda yer kiralayan esnafın yarıdan fazlası Edirneli değil. O halde Belediye Başkanı’nın buraya verdiği izni iptal etmesi gerekiyor.” Dedi.

ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt; “Çadır AVM’de satışa sunulan malların çoğu çakma.” Dedi.

Bu söylemlerden de anlaşılacağı gibi; Kapıkule’deki çadır AVM daha bir süre Edirne’nin gündemini meşgul edecek.

Ben de diyorum ki; “Kapıkule Gümrük Kapısı, var olduğundan bu güne belirli bir tabaka için daima bir rant kapısı olmuştur. Bundan böyle de olmaya devam edecektir.”

***

KÖPRÜLERİN ONARIMI

Edirne’nin gündemini meşgul etmesi gereken en önemli konu aslında devam eden Tarihi taş köprülerin onarımıdır. Ancak ve ne yazık ki sayın yöneticilerimiz bu konuya uzaktan bakmaktadırlar.

Köprüde onarım işi 5 işçi ile sürdürülmeye çalışılmaktadır.

Köprünün onarımında kullanılan taşlar yine eskisinin olduğu gibi yapay kaygan taşlardır. En uzun ömrü 5 seneyi geçmeyen bu taşların yeniden kullanılmasının gerekçesini halkımız merak ediyor.  Ve yine Sayın Edirne Halkı, bayramdan sonra başlayacak olan Meriç Köprüsü onarımında daha çok işçi ile çalışılması ve geçecek zamanın kısaltılmasını istiyorlar. Biz de buradan Sayın Yöneticilerimize aktarmış olalım.

***

25 KASIM STADYUMU’NUN DUVARLARI

Zaman zaman; “Biraz Estetik”  başlıklı yazılar yazıyorum. Bu yazılarda üzerinde ısrarla durduğum konu; 25 Kasım Stadyumu’nun harap halidir. Stadyumun dış duvarları resmen dökülüyor. Ve bu hal 3 yıldan beri daha da kötüleşerek devam ediyor.

Sn. Valimizin ve Sn. Belediye Başkanımızın bu konuda gereken işlemleri yapmasını, Edirne Halkımız kendilerinden beklemektedir.

Bizden söylemesi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.