Toplumun gerçek sorunlarını bir yana bırakıp,  başka yöne ilgisi sorunlara  çekmeyi belirtmek için  “cambaza bak” terimi kullanılır.

Bu suni gündemlerle bir süre sonra  halkın gerçek sorunları da unutulur gider.

Halkımız da bu modaya uyuyor.

Ülkemiz 31 Martta hayatı bir seçime gidiyor. Herkesin bu seçime önem vermesi odaklanması  gerektiği halde. Bakıyorsunuz insanlar işin özünü bir yana bırakıp detaylarla uğraşıyor. “ armudun sap ,üzüm çöpü” misali bu yönetime karş görüşte olanlar bu seçimin  ne getirip götüreceğine, Cumhur İttifakını  daha da güçlendireceğine halk temsilcilerinin önemini yitireceğine  bakmaksızın birbiriyle   sürtüşmeye girip esası gözden kaçırıyorlar.

Özellikle  son günlerde, seçim öncesinde  yine  Sosyal Demokratlarda geleneksel zaafları yeniden nüksetti.

Tüm partililer rakiplerini bir yana bırakıp  kendi partilerini karalama yarışına girdiler.

Onlara muhalefet yapmak için rakip partilere gerek yok  Bu partililer  kendilerine yeterinden fazla muhalefet yapıyorlar. Hani farklı şekilde anlatılıp  sosyal demokratlara uyarlanan bir  hikaye vardır. Derler ki:

“Cehennemde kaynar kazanların  başında zebaniler(Cehennem bekçileri) bulunurmuş. Kaynar kazandan başını çıkarmak isteyen kişilerin başına vurarak tekrar kazanın içine itermiş.Bir kazının başında   zebani bulunmuyormuş. Merak edenler “ Bu kazının başında diğer kazanlarda olduğu gibi neden cehennem bekçisi  zebani yok” diye sormuş.

Söylentiye göre alınan cevap şöyle :O kazanın içinde  sosyal demokratlar var. Kazanın başında zebani olmasına gerek yok . Kazandan başını çıkarmak isteyenleri aşağıdakiler ayağından çekerek başını çıkmasını önlüyor.  Benzetme Bu ya  bugünkü olaylara bakarak gerçekle ilgisi yok denilebilir mi?

 Ana Muhalefet partisi kendisi için  bu seçimde çok elverişli bir ortam bulmuş. Bunu en iyi şekilde değerlendirip seçimden başarılı çıkma imkanı olduğu halde,bakıyorsunuz   partililer birbiri ele didişiyor, parti içi muhalefeti körüklüyor.

Rakip partilere eleştiri yönelteceği kendi politikasını  anlatacağı yerde kendi adaylarını yerden yere vuruyor.

Hal böyle olunca CHP halka güven verebilir mi?

İktidar parti sözcüleri de  muhalefet partisindeki bu zaafını  iyi değerlendirip suni gündem yaratıp” Cambaza bak diyerek işlerini yürütüyor.

BİR EĞİTİM KURUMU KARŞISINDA BU GÖRÜNTÜLER OLMAZ

Bölgemizin Özel Eğitim kurumlarından biri olan Beykent Koleji’nin  karşısındaki alan adeta hurdalıktan farksız.

Çocuklar okulun kapısından çıktığında bu hurdalığı görüyor. Geleceğimizin  güvencesi olan yavrularımızın eğitim gördüğü bir kurumun karşısında böyle bir görüntü engellenemez mi?

O hurdalıkların başka yere çocukların görmediği bir alana taşınması mümkün değil midir .

Çok yazık. İlgilenenlere duyurulur,

--------------------------------------------------------------------------------------  

YAĞIŞ OLDUĞUNDA TOPRAKLYAR  YOLA AKIYOR

Edirne yeni yerleşim alanı Şükrüpaşa Mahallesi İbrahim Ay Caddesi kenarında  şehir merkezine girişteki bir minibüs  durağının arkasında yüksek toprak yığını oluşmuş: Yağışlı havcalar olduğunda  o toprak  önünde engel olmadığı için durağın yanında yola akıyormuş. Mahalle halkının  yakınması bana ilettikleri  bu. 

O durak ile  toprak zemin arasına  bir beton engel yapılması  toprağın yala kaymaması isteniyor.

Durağı incelediğinizde mahalle halkına hak vermemek mümkün değil.

TEKRAR HATIRLATIYORUM

Bazıları böyle ıvır zıvır şeyleri neden gündeme getiriyorsun diye  bana kızabilir.

Bu konular bence daha  önemli. Yetkililer kentin her yanındaki eksiklikleri noksanlıkları  görmeyebilir. Bunları gündeme taşımanın giderilmesine çalışmanın ne mahzuru olabilir.

Benim yaptığım da bu.

Bunlardan ikisini bugüne kadar defalarca yazdım tekrar yazıyorum.

Birincisi Cearfour önünde köylere gidecek vatandaşlarımız yağmur kar açık havada araçlarını bekliyor.

Onların arasında yaşlı, hasta insanlar var. Bu insanlar  şehrin diğer yerlerinde olduğu gibi altına sığınabilecekleri bir  kabin istiyor. bu durumu Belediye Başkanımız Recep Gürkan’a  ve Ulaştırma müdürümüze ilettim yapılmasını bekliyoruz.

Halkın talebi bu.

Bir diğer konu ise aynı durumda olan Özel İdare karşısı PTT yanında Tıp Fakültesi gidiş istikametindeki durakta özellikle hastaneye gidecek hastalar ile öğrenciler  açık havada ulaşım aracı bekliyor.

Buraya da geçici de olsa halkın altına sığınabileceği bir yer yapılamaz mı?

İlgililere bir kez daha hatırlatırım

------------------------------------

ANNEM SAVAŞA HAZIRLANIYOR

Küçük Ahmet televizyondaki Kızılderililerin filmini seyrederken yüzlerini boyadıklarını görünce babasına:” baba Kızılderililer neden yüzlerini boyuyorlar” diye sormuş.

Babası o sarada gazete okuyormuş Çocuğun bu sorusu üzerine” Savaşa hazırlandıkları için yüzlerini boyuyorlar” demiş

Ertesi gün ayna karşısında annesini makyaj yaparken gören  Ahmet,babasına koşarak” Baba koş annem savaşa hazırlanıyor” demiş 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

SERT OLSA NE OLUR

Mahallenin ünlü kılıbıklarından hasan bey evde kendisine kızan eşi hava hanımdan birkaç maşa yer.Bunun üzerine soluğu kahvede alır.

Kahvede oturduğu sırada arkadaşları  “ Bugün hava çok sert der”

Hava sözcüğünü karısı Havva zanneden Hasan bey” sert olsa ne olur  vurduğu iki üç maşa” der

---------------------------------------

ÇİN ATASÖZLERİ

-Derenin ne kadar derin olduğunu ölçmek için iki ayağınızı kullanmayın.

-Uzaktaki su yakındaki ateşi söndürmez.

Bazıları  fidan diker, bazıları gölgesinde oturur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.