CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan Selimiye Camisinde yapılan cenaze töreni ile sonsuzluğa uğurlandı.

Cenaze namazına CHP’nin Genel Başkanı dahil,  yöneticilerin tamamına yakını ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem  İnce, bölge belediye başkanları  da katıldı.

Cenaze töreninde  partililer  aralarında yaptıkları konuşmalarda  mahalli seçimlerle ilgili  görüşlerini tartıştıklarına tanık oldum.

Parti içinde farklı cenahta olduğu bilinen yöneticiler partide birlik ve beraberliğin sağlanmamasından yapılacak mahalli seçimlerde o göreve layık olanlardan ziyade yönetime yakın olan kişilerin atanmasından endişeli.

Bu kısır tartışmaların   partinin başarısını olumsuz yönde etkileyeceğinden endişeliler .

Cenaze töreninde yapılan gurup kulislerinde edindiğim izlenim bu.

CHP’de her seçim dönemindeki hastalık kısır döngü  bu seçim öncesi de devam ediyor.

CHP bu parçalanmış görüntüsü ile topluma nasıl güven verecek.

Koşulların çok uygun olduğu bir dönemde seçimlerde  başarı sağlanamazsa   daha sonra halka kendini nasıl kabul ettirecek.

Bu olasılıklar partililerin kafasında soru işareti olmaya devam ediyor.

Bazıları bu gurupçu anlayışın son bulmasını tüm partilerin aynı görüş etrafında birleşmesinin zamanını geldiğini hatta geçmek üzere olduğunu ifade ettiler.

Kendi partilerine mensup bir parlamenterin cenaze töreninde de  parti yöneticileri partisi hakkında farklı görüşlerini çekinmeden söylüyor.

Partililer  bu kulislerin, farklı yaklaşımların  genel merkezde daha yoğun şekilde devam ettiğini ima ediyorlarsa CHP’de  iş ciddi demektir.

Bunun sonuçlarını, partiye  yarar sağlayıp sağlamayacağını  belediye Başkanı atamalarında göreceğiz.

Bu atamalarda  halkın talebi dikkate alınmazsa  gelecek dönemde  CHP’nin  işi daha da zorlaşacak demektir.

İŞTE BU OLMADI

İlimizin bir milletvekili vefat etmiş. Bu milletvekilinin cenaze namazı Edirne’de kılınıyor. Bu cenaze namazında partililerin  hiç olmazsa meclis üyelerinin yöneticilerinin  tamamının katılması gerekirdi.

Bu arada partililerin  Selimiye Camisi avlusunu doldurmaları , son görevlerini  yerine getirmeleri  lazımdı..

Bu konuda yeterli katılımın olmadığına tanık olduk.

Onun dışında  saygı gereği o milletvekilinin mensup olduğu  parti ve odalarımız  yayın organlarına başsağlığı ilanları vermesi her zaman  gelenektir.   Böyle olmasına rağmen   Keşan Belediye Başkanı’nın dışında böyle bir duyarlılık göremedik.

Buna neden gerek görülmediğini anlamak mümkün değil.

Ölen bir Milletvekili sözler onun adına  bir taziye dilemeye dahi gerek duymuyorsanız söylenecek bir şey olamaz.

NEDEN OLMASIN

Bir muhtarımız bana iletti.” Avrupa’nın her yerinde kahvehane türü yerlerde diğer meşrubatların yanında  sütün de  satıldığını , kahvehanelerde  insanlara kahvaltı ederken  bu doğal ürünün verilmesinin mümkün olup olmayacağını sordu.

Gerçekten böyle bir uygulama bölgemizde hayvancılığı gelişmesine  katkı sağlar. İnsanlar ne olduğu belirsiz ürünleri tüketeceği yerde  süt içmeleri sağlıkları açısından  daha iyi olmaz mı?

  Bu sütün öyle ambalajda satılanı yerine günlük süt olarak sunulması insan sağlığı açısından daha yararlı olmaz mı?

Birçok insanımız kahvelerde kahvaltı ediyor. Simitle cay içme yerine taze sütle kahvaltı yapılsa hem ekonomimize katkı hem de sağlığımıza faydalı bir iş yapmış oluruz.

Bu arada öğrencilerimize sat dağıtım işlemi henüz başlamış değil. Gelişme çağındaki çocuklara sabahları süt ikram edilmesi   çok masraflı bir iş mi?

Öğrencilere süt verilerek hem onların sağlıklı büyümesine katkı yapmış hem de bölge hayvancılığına hizmet etmiş  olacağız.

Sabahın erken saatlerinde okula giden öğrencilerin bir kısmı kahvaltı dahi etmeden okula gidiyor.

Bazıları gelişmesine katkı yapmayacak yiyecekler alarak okula gidiyor.

Sağlıklı nesillerin yetişmesine katkı sağlaması gereken devletimiz öğrencilerin  süt içmesini neden zorunlu hale getirmiyor?  

  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.