Edirne Merkez’de Belediye Başkanlığı Adaylığı meselesi, bugün için çözülmüş bulunuyor.
CHP’den Sn. Recep Gürkan çoğunluğun tahmin ettiği gibi ve bizim de tahminimiz doğrultusunda aday gösterilmiştir.
Bilindiği gibi Recep Gürkan’ın karşısında aday adayı olarak sadece, hepimizin tanıdığı ve sevdiği Sn. Şükrü Ciravoğlu rakip olarak yer almıştı. Şükrü Ciravoğlu’nun CHP’den aday adaylığı, CHP’nin demokrasi anlayışıyla doğru orantılıydı ve güzel bir jest olarak anılacaktır.
Recep Gürkan; milletvekilliği ve belediye başkanlığı deneyimlerinden geçmiş başarılı bir politikacıdır. Sn. Recep Gürkan Edirne’de özellikle kültürel alanda çok güzel işler yapmıştır. Şehrin fiziki yapısında yaptığı önemli başarıları, örneğin; çöp meselesini çözmesi ve çöpten elektrik üretimi gibi önemli projelerini Sn. Recep Gürkan Edirne Halkımıza iyi anlatamamıştır. Recep Gürkan kanalizasyon ve diğer altyapı projelerini ise muhalif belediye başkanı olması nedeniyle uygulamaya koyamamıştır.
Recep Gürkan’ın aldığı eleştirilerden birisi de, esnaf ve halk kuruluşlarını ziyareti konusundadır. Esnaf kuruluşları ve bazı kanaat önderleri; Sn. Başkan’ın dükkanlarını ve kuruluşlarını ziyaret etmediği ya da çok az ziyaret ettiğini ifade ediyorlar.
Umarız Sn. Recep Gürkan önümüzdeki dönem seçilmesi halinde; halk ve esnafla daha çok iç içe olacak ve sorunların çözümünde birlikte hareket edecektir.
Recep Gürkan’ın başkan adayı gösterildikten sonra, Ankara’dan dönüşündeki karşılanması, gerçekten görülmeye değerdi. Edirne ili tüm CHP Örgütleriyle Sn. Recep Gürkan’ı, Edirne gişelerinde karşılamaya koştu. Önümüzdeki 4 aylık seçim propaganda döneminde Sn. Recep Gürkan kanımca yeteri kadar moral depolamıştır.
AK PARTİ ADAYI AV. KORAY UYMAZ
AK Parti Adayı olarak Av. Koray Uymaz belirlenmiş oldu.
Av. Koray Uymaz; hepimizin tanıdığı ve sevdiği bir Edirnelidir. Koray Uymaz’ın avukatlığına ek olarak dernekçilik ve siyasi partide hizmet gibi görevleri de olmuştur.
Yeterince siyasi deneyime eriştiğine kanaat getiren Sn. Koray Uymaz; AK Parti’de aday adaylığını ilk açıklayan isim olmuştur. Av. Koray Uymaz büyük bir inanç ve cesaretle şehrimizin bilboardlarını dev fotoğraflarıyla donatmıştır.
Koray Uymaz’ın AK Parti adayı olarak belirlenmesinden sonra Sn. Dr. M. Müezzinoğlu ile bir telefon konuşması yaptım. Konuşmamızda Dr. M. Müezzinoğlu AK Parti belediye başkan adayı Av. Koray Uymaz için; “genç, dinamik ve vizyoner bir politika adamı” tanımlamasını yaptı.
Ben Sayın Müezzinoğlu’nun bu açıklamasından sonra, Koray Uymaz’ın Edirne’den AK Parti Adayı seçilmesi için Sn. Müezzinoğlu’ndan da destek aldığı kanısına vardım.
Kısacası Av. Koray Uymaz’ın Edirne Belediye Başkanlığına aday olacağı, çok öncelerinden Ankara’da karara bağlanmıştı.
Bu konuda ileriki günlerde de değerlendirmelerimiz olacaktır. Şimdilik her iki belediye başkanı adayımıza da başarılar dilemekle yetiniyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.