CHP nin koştuğu,çabaladığı ve 72 Yıllık tek başına İktidar olabilme özlemini dindirmek için çeşitli uygulamaları hayata geçirdiği doğru.

Bunu Edirne de çok fazla ve etkin görmek mümkün olmasa da Ülke genelinde sarf edilen gayreti basın aracılığı ile görüyoruz ve izliyoruz.

Bunun İktidara koşuyor anlamı taşıdığını ifade edenler var tabiiki.

Ama birçok şehirde yapılan toplantılara,Halk ile bütünleşme etkinliklerine rağmen yapılan anketlerde CHP nin oylarının arttığının görülmemesi yapılan çalışmaların verimsizliğini göstermesi bakımından önemli elbette.

Yani heyecan ve beklenti sadece CHP ye gönül vermiş ve yıllardır iktidar görememesine rağmen onu destekleyen kemik oy sahibi kişilerde mi.

Rahatsızlığım ve Corona nedeniyle dışarıya çıkamadığım iki yıla yakın bir süreçte birçok dost ve partililer ile yazışmalarım da oluyor.

CHP liler çoğunlukta tabiiki.

Mesela;CHP nin Kılıçdaroğlu döneminin son yıllarında Atatürk’ün gösterdiği çizgiden iyiden iyiye çıkıldığını ifade eden CHP deki Atatürkçülere göre bazı konularda sessiz kalınması yanlış.

CHP Genel başkanı ve bazı sözcülerinin; "Satılmış ordu","bize oy vermeyen öğretmene ben öğretmen demem","bize uymayan çiftçilerin iki elim yakasında olacak" ve daha birçok Sivil Toplum Kuruluşu ve topluluklara,iktidar ile ilgili olumlu düşünenlere,CHP dışındaki partilerin sempatizanlarına karşı söylenen tehdit edici böyle gereksiz ve çirkin ifadeler,bizim "iktidarımızda hesabını soracağım" anlamı taşıyan söylemler bize yani ATATÜRK'ün kurduğu CHP ye hiç yakışmıyor"diyorlar.

Bu nedenle gerçek CHP li ve Atatürk'çüler bu durumda etkin ve yapıcı tepki gösterilmesi gerektiğini söyleyebiliyorlar.

Mesela;Vatanı, Cumhuriyeti ve Bayrağımızı canı pahasına koruyan Uzman Çavuş ve Astsubayları, “Hükümetin Militanları” Vali ve Kaymakamları da "iktidarın militanı" olmakla itham etmesi hiçte hoş değil diyenler çoğunlukta.

Gerçekten de CHP nin aşığı olarak bildiğim birçok arkadaşım bunlardan rahatsız ve CHP seçmeninin bu konulardan hoşlanmadığını dile getirebiliyorlar.

Yani şu andaki yönetimi tavır ve söylemlerinden dolayı eleştiren Parti ile ilişikli kişilerin yanı sıra CHP ye sempati duyan ve yıllardır destekleyen insanların bile kafalarını bulandıran bu tür davranış ve söylemlerin sonlanmasını arzulayanlar oldukça fazla.

Yıllardır iktidar özlemi çeken bir partinin ülke gerçekleklerinden uzaklaşmadan onları yanına almanın hesaplarının daha iyi yapılmasında yarar var bana göre de.

Yoksa İktidar olmak,ülkeyi yönetmek hayalleri yine başka bahara kalır.

Tek Partili dönemde 1923 yılından 1950 yılına kadar iktidarda kalan Cumhuriyet Halk Partisi, son 19 yıldır devam eden AK Parti iktidarı boyunca ana muhalefet partisi adı altında siyasi varlığını devam ettiriyor.

Görünen ve partilerce ifade edilen sıkıntılar gösteriyor ki;CHP nin İktidara koştuğunu ifade edecek daha başka ve toplumun kabul edeceği söylemleri ve eylemleri olmalı.

Benim de görüşüm bu tabiiki.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.