Yerel İktidar Partisi CHP ile ilgili 3. yani son yazımı yazıyorum.

Bu yazımda kendi yorumlarım yerine son yapılan İl Başkanlığı seçimindeki konuşmalardan bölümler vererek sizlerin yorum yapmanızı isteyeceğim.

Lütfen bu yazımdan sonra yapacağınız yorumlar ve Edirne'de CHP nin durumu ile ilgili değerlendirmelerinizi bekleyeceğim.

Bu arada 2004 ile 2019 yılları arasında yapılan Belediye Başkanlığı seçimlerindeki oy durumunu da hatırlatarak yorumlarınıza katkı yapmak isterim.

2004; CHP--% 31.97 AK PARTİ--% 30.29 DYP--% 14.51

2009; CHP--% 57.10 AK PARTİ--% 31.70 MHP--% 3.80

2014; CHP--% 36.90 AK PARTİ-- % 29.90 MHP--% 18.30

2019; CHP--% 44.87 AK PARTİ-- % 40.81 MHP--% 5.65

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne İl Başkanlığının 37’inci Olağan İl Kongresinde mevcut il başkanı Fevzi Pekcanlı ile Serkan Liznak’ın listeleri yarışmıştı.506 delegenin oy kullandığı kongrede 313 delegenin oyunu alan Fevzi Pekcanlı 3’üncü kez il başkanlığına seçilmişti.

Serkan Liznak ise 193 delegenin oyunu almıştı.

Kongrede konuşan CHP Edirne eski İl Başkanı Şükrü Ciravoğlu konuşmalar bölümünde söz alarak şunları söylemişti;"CHP’nin Edirne genelinde oy kaybı yaşadığını, örgüt yapılanmasının sorunlu olduğunu, parti içi demokrasiden uzaklaşıldığının vurgularını yaptı. CHP'nin yerelde 2009'dan sonra 2014 ve 2019 yerel seçimlerinde kan kaybettiğini söyleyen Ciravoğlu; “Yerelde bazı parti içi sorunlarla karşılaşmaktayız. Düşündüklerimiz, söylediklerimiz ve yaptıklarımız birbirini tutmazsa halkımızın inanç ve güvenini kazanmamız olanaksızdır.Yani kendi içinizde demokratik olmayan davranışlar, bireyin özgür iradesini kullanmayı engelleyen tutumlar, kişilerin kendisini ifade etmesini baskılayan unsurlar, parti içerisinde ötekileştirme ve benden olan olmayan diye ayrıştırma oluşuyorsa halkın önüne çıkıp biz demokrasi ve özgürlüklerin teminatıyız demenin hiçbir anlamı yoktur”

Belediye Başkanı Recep Gürkan yaptığı konuşmada eleştiriler ile ilgili değerlendirmeler yaptığı konuşmasında şunları söylemişti;

"116 gün boyunca 45 gün boyunca 90 gün boyunca aylarca, partinin hiçbir seçim çalışmasında bir saat bile katılmayan ama kendisine Cumhuriyet Halk Partiliyim diyen.Şimdi kimse kusura bakmasın demeyeceğim, kusura bakan kusura baksın bu Cumhuriyet Halk Partiliyi mi büyüklerimizden farklı öğrenmişiz.Bütün kampanya boyunca Parti’nin adayının etrafında çalışmak değil aman ha görüneyim diye gayret gösterenler Cumhuriyet Halk Partili ise, hiç kimse kusura bakmayacak.Onların öyle eleştirme hakkı falan yok geleceksin emek vereceksin, titreyeceksin boncuk boncuk terleyeceksin.

O zaman beni de Faik Öztrak’ı da genel başkanı da İl Başkanını da eleştirmeye hakkın olacak.

Sıcak mekanında otururken Cumhuriyet Halk Partisi’nin yada senin Parti’nin adayının karşısındaki bir rakiple fotoğraflar vereceksin gülümseyerek ama kendi adayınla bir fotoğrafı bile çektirmeyeceksin.

Diğer Parti’nin adayı sana danışmanlık teklif edecek sen gazetecilerin ısrarlı sorularına rağmen "olur mu öyle şey benim adayım Parti’nin adayı Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı kazanacak nasılsa" demek yerine "kazanırsa düşünürüz" diyeceksin. Sonra da çıkacaksın burada ahkam keseceksin.Yok öyle birşey”

Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan'da yaptığı konuşmada parti içi muhalefete sert çıkan bir konuşma yaptı;“Kamuoyu önünde parti içi kavgalar hiç bitmiyor gibi gösterenleri anlamamı lütfen kimse benden beklemesin. Kendi işimizle mücadele ediyoruz tamam. Elbet bunu demokrasinin gereği bunu inkar etmemiz mümkün değil ama sen AKP ilçe başkanından çok beni ilçe başkanımı eleştiriyorsan AKP belediye başkanından çok benim belediye başkanımı eleştiriyorsan, bu işte bir yanlışlık var. O zaman ben sana şunu sorarım; seçim meydanlarında mevcut iktidar ile mücadele ederken partimin oyuna bir fazlasını yüklemeye çalışırken güneş beni yakarken, yağmur beni ıslatırken soğuk beni dondururken, sen neredeydin?

Neredeydi biliyor musunuz? Klavye başında delikanlılık yapıyorlar, akıl veriyorlardı."

Üçüncü dönem İl Başkanlığını kazanan Fevzi Pekcanlı teşekkür konuşmasında şunları söylemişti;"Üçüncü dönem kurultay delegesiyim. Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Örgütü’nde böyle bir tarih yok. 42 yaşındayım, çok duyguluyum. Bütün herkese teşekkür ederim. Yolumuza devam edeceğiz. Eksiklerimiz vardı, tamamladık, tamamlayacağız. Daha çok çalışacağız. Biz de eksikliklerimizin farkındayız. İnşallah bu dönem belki kurultayda daha farklı ufuklara yelken açmak isteyeceğim. Önümüzdeki süreçte partimizi en iyi şartlarda iktidara hazırlamak için elimizden geleni yapacağız."

Benden bu kadar.Şimdi CHP lilerin hatta Edirnelilerin üç köşe yazımda belirttiğim hususlar ve değerlendirmeler çerçevesinde yorumlar yapmasını bekliyorum.

AK PARTİ İLE DEVAM EDECEĞİZ.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.