Önceki gün Edirne'de köylere hizmet götürme birliğinin seçimleri yapıldı

Köylere yapılması gereken hizmetler açısından bu birlik çok önemli. Bu görev için CHP yöneticileri onun bunun telini ile o işten hiç anlamayan seçilmesi de zor olan birini aday gösteriyor. CHP'liler bu aday konusunda gerekli tepkiyi göstermiyor. Sonunda da seçime gidiliyor. CHP tarafından aday gösterilen İl Genel Meclisi Üyesi Kutay Özköse seçimi kaybediyor. İki AK Parti meclis üyesi seçimi kazanıyor. CHP'nin kalesi olduğu iddia edilen bir il merkezinin süt birliği gibi önemli bir birliğin yönetiminde partilerini temsil edecek biri yok. Bir yanlış aday yüzünden CHP kendi kalesine gol attı.

Bu durum köylere gidecek hizmetlerde rakip partiler için CHP aleyhine imkan sağlandı. Yapılacak seçimlerde bu köyler arasında CHP aleyhinde de kullanılacak. Bu olumsuz gelişme ana muhalefet partisine bir ders olmalı.

----------

MESLEK KURULUŞLARINDA CHP'NİN ADI YOK

CHP'nin meslek kuruluşları yönetimi ile ilgili. politikasını yeniden gözden geçirmesi ne zaman gündeme gelecek? 

Edirne'den en çok oy alan bir partinin oda, borsa ve meslek kuruluşları yönetimlrrinde gücü yok denecek kadar az. Bu siyasetin tabiatına aykırı bir durum. Ne acıdır ki, uzun yıllardır CHP'nin bu olumsuz durumu değiştirmek için çabası yok. Şimdi de köylere hizmet götürme birliğinde saf dışı kaldılar. CHP yönetimleri masa başı politikayı bırakıp halkın arasına girip siyaset yapmalı. Yoksa bu gidiş iyiye gidiş değil. Bunu birçok örneği olmasına rağmen partililerin bu durumu anlamamaları için söylenecek bir söz yok.

Ne yazık ki parti yönetimde olanlar böyle önemli konulara da grupçu anlayışla yaklaşıyorlar. Bu anlayışla ana muhalefet partisinin başarılı olması mümkün değil.

--------------------

TEHLİKE ARTIYOR

Ülkemizde bir ara azalan pandemi tehlikesi son günlerde artan hasta ve ölüm sayısı ile yine alarm verir duruma geldi.

Kentimiz en çok aşı yaptıran illerin başında yer alıyor. Bu çok iyi de, alınması gerken tedbirler azalırsa sonucun ne olacağına dikkate almak zorundayız . Bu pandemi şimdilik uzaklaştığı gibi yeniden ortamını bulursa anında geri döner. Bakıyoruz, düğün salonları, minibüsler tıka basa dolu. Yüze takılan maskeler kollarda aksesuar olarak olarak kullanılıyor. Bu hastalık için davetiye çıkarmak değil midir?

Bazı günlerde toplu taşıma araçlarındaki görüntü kimseyi rahatsız etmiyor mu ?

Allah esirgesin bir süre sonra Edirne pandeminin yüksek olduğu iller arasına girerse ne yaparız.? İlimizde bazı önemli hatlarda minibüs sayısının azaltılması ile vatandaşlar taksi ile ulaşıma yöneldi. Bu durum minibüsçülerin aleyhine bir durum değil mi? Bir saat minibüs beklemekten usanan vatandaşlar gidecekleri yere taksi ile gidiyor. Bundan minibüsçülerin zarar gördüğünün farkında değiller mi?

Vatandaşlar bu duruma belediyenin el atmasını bekliyor. Fatih Mahallesi'nden Otogar ve Tıp Fakültesine gidecek vatandaşlar ya aktarmalı olarak, ya da başka mahalleden geçen araçlarla gitmek zorunda kalıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.