YIL 1923 GÜN EYLÜL'ÜN DOKUZU

ÇİZİYORDU MUSTAFA KEMAL DÜNDEN

BU GÜNKÜ YOLUMUZU

YOK İKEN SIRTINDA GİYECEK BİR HIRKASI

DOĞUYORDU HALKIN O GÜN KENDİ FIRKASI

*

ŞİMDİ BAŞIMIZDA KILIÇDAROĞLU'MUZ VAR

DÜĞÜNÜMÜZ VAR BAYRAMIMIZ VAR

EL ELE VERELİM TETİK DURALIM DOSTLAR

BUNDAN BÖYLE BİZİM İKTİDARIMIZ VAR

Yukarıya bazı dörtlüklerini aldığım CHP isimli şiiri Sayın Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkan seçildiği yılda yazmıştım.

Gerçekten CHP'nin kuruluşunu ilke ve hedeflerini çok güzel anlatan bir şiirdi.

Bu şiiri hiç olmazsa Edirne İl Merkezinde sergilemek  gerekir diye düşünüyordum. Ancak ne hikmetse görev alan İl Başkanları bu güzel şiire sahip çıkmadılar.

En son bundan 6 ay kadar önce bu şiiri CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı'ya götürdüm. Yeni İl binasının uygun bir yerinde bu şiirin sergilenmesini ve bir kopyasının da Genel Merkeze gönderilmesini talep ettim.

Her ne hikmet ise Fevzi Pekcanlı'da diğer başkanların yolundan gitti ve şiiri bana kesin söz vermesine karşılık bir şekilde salladı.

Siyaset sadece nutuk atmaktan ibaret değildir. Siyaseti süsleyen başka öğeler de vardır. Ve bunların başında şiir sanatı gelmektedir.

Ak Parti Genel Merkezi şiir sanatını ve üzerine yazılmış besteleri seçim propagandalarında çok güzel kullandı ve semeresini de gördü.

CHP'nin propagandalarında böyle bir örnek  göremedik.

Dün yine CHP İl Merkezine gittim. Şiirin akıbetini soracaktım.Başkan yerinde olmadığı için bir sonuç alamadan geriye döndüm.

Tahmin ediyorum Fevzi Başkanda diğerlerinin yolundan gidecek ve bu şiiri zaman aşımına uğratacaktır.

CHP'yi yönetenler ne düşünürse düşünsünler. Benim aldığım eğitim ve yaşadıklarım, beni CHP'li yapmıştır. Ben bu partinin ilkelerini hayata geçirmek için öğretmenlik yıllarında ve 30 yıldır süregelen yazarlık uğraşımda da dile getirmişim ve savunmuşumdur.

Böyle olmaya da devam edecektir.

Not: CHP isimli şiir 9 dörtlükten oluşmaktadır. Ben örnek olsun diye yukarıda sadece 3 dörtlüğünü kullandım.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.