CHP’de  yarın yapılacak il kongresinden sonra  Edirne’de yönetimlerde  seçim maratonu son buluyor.

Seçilecek yeni yönetimler ondan sonra  parti içi mücadele yerine CHP’yi hedef tahtası yapmak isteyen muhalif partilerle mücadele  etmek zorunda .

Bu parti mensupları  her zaman seçim dönemlerinde birbiriyle  kıyasıya mücadele eder Seçim sona erdiğinde bu tartışmalar, iç çekişmeler büyük oranda son bulur,

CHP’nin bugüne kadar devam eden siyasi anlayışı  böyledir.

Önümüzdeki dönemde yapılacak seçimi CHP çok ciddiye alıyor, Ona göre hazırlıklarını yapıyor.

--------------------

PARTİ GENİŞ KİTLELERE GÜVEN VERMELİ       

Genel merkezdeki parti sözcüleri de  CHP’nin izleyeceği  yeni  siyasi stratejisini  açıklıyor.

CHP klasik söylemlerinden mümkün olduğunca uzak durması  geniş halk kitlelerini kucaklayacak bir politika izlemesi gerekir.

Son mahalli seçimlerde izlenen bu tür politika  CHP’ye başarı getirdi.

Bu anlayışın diğer illere de yayılması gerekiyor. Bu sağlandığı takdirde CHP oyunu artırıp ülke genelinde   başarılı olabilir:

Eğer  yine eskiden olduğu gibi dar kadrocu anlayışla iç çekişmeli  siyaset yaparsa  halkın mahalli seçimlerde gelen umudunu boşa çıkarır.

Bu da CHP’nin   daha sonra yapılacak seçimlerde  başarısını olumsuz etkiler. Bu da partiye güveni bitme noktasına  getirebilir.

Onun için CHP yönetimlerinde  görev alacaklar İstanbul seçimlerinin başarı yöntemini, stratejisini   benimseyip ona göre politika üretmeli.

Bunun parti yönetimlerine bugüne kadar  yeterince yansıtılmadığı görülüyor.

CHP’de   bugün de  eski statükocu anlayışta ısrar edenler olduğu muhakkak.

CHP’lilerin  “ben” odaklı anlayıştan uzaklaşması” biz” görüşünde odaklanmaları  gerekir.

İktidarı yakalamak için CHP’nin  farklı görüşte olanlarla ittifak yapması kaçınılmazdır. Parti ilkelerinden taviz vermeden bunun yapılması gerekir.

CHP üst yönetimi,Özellikle Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu partinin yeni politikası  konusunda büyük gayret sarf ediyor.Seçilecek yeni yönetimlerin de buna destek vermesi gerekir.

---------------------

MUHALEFET İÇİN MUHALEFET OLMAMALI

Bu arada  partide müzmin hale gelen muhalefet de seçimler sonunda bu anlayışını gözden geçirmeli.

Muhalefet yapmak için muhalefetin yapılamayacağını partide etkili olmak için yöntemlerin belirlendiğini  idrak etmeli iç çekişmeleri  noktalamalı.

Parçalı yapısı, iç çekişmeleri olan bir parti halka güven vermez.

Bu partinin  bundan sonra  her zamankinden çok   birlik ve beraberliğe ihtiyacı var.

Seçim maratonunu tamamlanmasından sonra CHP’de siyaset yapanlar hangi kademede olursa olsun parti tabanının genişletmek halka güven vermek için sürtüşmeleri bir kenara bırakıp  bu  mücadelenin içinde olmalı.

CHP bunun yararını  son mahalli seçimlerde gördü. Bu seçimde tüm engellere rağmen başarılamayacak denilen başarıyı kazanıldı.

Bu yöntemi benimseyerek   başarıyı ülke geneline yaymak  ise diğer illere düşüyor. Seçimlerin ardından  partililer her şeyi bir yana bırakıp  bu konuda kafa yormalı.     

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------   

BİRBİRİMİZLE KUCAKLAŞALIM

Bugün ülkemizde insanlarımız için su gibi, hava gibi sevgiye muhtaç. Sevgisizlik husumet, toplum içinde kutuplaşmalar insanlarımızın, ülkemizin geleceğimiz için tehlike oluşturuyor.

Her zorluklar aşılır, yeter ki aramızdaki sevgiyi düşmanlığa kavgaya dönüştürmeyelim, “ya ben  , ya o” diye halkımızı kutuplara bölmeyelim.Tarih sayfalarını karıştırdığımızda bugüne kadar kurulan 16 Türk devletinin , son Türkiye Cumhuriyeti devletimiz haricinde  yine Türklerin yıkmış olmasına karşın  bu ülkelerin halkları birbiriyle dostluğu sürdürmüşlerdir.

Sonunda  büyük bir imparatorluğun küllerin arasından,  tüm dünyanın örnek alacağı özellikle İslam ülkelerince örnek oluşturan çağdaş Türkiye Cumhuriyet doğdu.

Bu halkımızın fedakarlığı ve önderlerinin  halkına güveni ile  oluştu. Bu ülkeyi yönetenler halkı kutuplaşmaya sevk edeceği yerde herkesi kucaklamalı, sorunlara sadece siyah- beyaz gibi aksi kutupla bakmamalı.Bu halk yöneticilerin her türlü komplolarına karşın sağduyu unu korumuş ve birlik ve beraberliğini bozmamıştır. 

---------------------------------------------------------------------------------------------------

DAHA ÖNCEKİ YILLARDA KUTUPLAŞMANIN ZARARINI GÖRDÜK

Bugüne kadar köşemde çeşitli kez dile getirdim. Biz halk arasında kutuplaşmanın zararlarını daha önceki yıllarda gördük. Şu anda hayatta olan 1950’li yılların sonlarını hatırlayan insanlarımız bilirler. O zaman da ülkemizde bir “ Vatan Cephesi” adı altında kutuplaşma yaşandı.

O yıllarda köylerde insanlarımız  siyasileri halkı kutuplaştıracak söylemleri nedeniyle birbirinin kahvelerine gitmiyorlardı. O yıllarda ülkede televizyon yoktu Büyük bataryalı radyolardan her akşam “Vatan Cephesine iltihak edenler” haberlerini dinliyorduk. Ülke bu cepheye üye olanlar ve karşıtları olarak ikiye bölünmüştü.

Bu kutuplaşmanın sonucu malum, ardından askeri darbe geldi.

Daha sonraki yıllarda da toplum arasında ideolojik olarak kutuplaşmalar körüklendi.

1970 ve 1980’li yıllar arasında Gençlerimiz birbirine kırdırıldı, düşman kamplara böldürüldü. Sonunda aynı dönemde iki darbe geldi, bunun faturası yeni halkımıza  çıkarıldı Allah bir daha o günleri göstermesin.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SİYASİLER KUTUPLAŞMAYI KÖRÜKLEMEMELİ

O acı günleri görmemek için en çok siyasilerimize görev düşmektedir. Toplum arasında nifak yaratmak halkı “ Bizden-sizden” diye kamplara bölmek ülkemize yarar getirmez. Bin yıldır ırkı, mezhebi görüşü ne olursa olsun bir arada yaşama alışkanlığı olan dostça yaşamayı ilke edinen bu topluma yapılacak en büyük kötülük insanlar arasına nifak tohumları atmaktır.

*********************************************

SENİN  YAŞINDAYKEN CUMHURBAŞKANI OLDU

Öğretmen birinci sınıf öğrencisine çok basit bir soru sorup cevap alamayınca, Öğrencisine : “ Atatürk senin yaşındayken çok daha çalışkandı” diye azarladı.

Bunun üzerine çocuk hocasına:         

Doğru söylüyorsun öğretmenim.Atatürk sizin yaşınızda da Cumhurbaşkanı oldu” dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.