26-Ekim Cuma günü Trakya’daki   CHP’li  Belediye  Başkanları Tekirdağ DES  otelde bir araya gelecek. CHP  Genel Başkanı Kemal  Kılıçdaroğlu  ve Örgütlerden Sorumlu  Genel Başkan Yardımcısı  Oğuz Kaan Salıcının da  katılacağı toplantıda  mahalli seçimde aday olacakların   gündeme gelip tartışılması bekleniyor. Bu toplantının ardından  il,ilçe  ve belde başkanlarının büyük oranda   netleşeceği  söyleniyor. 

SELİMİYE ÇEVRESİNDE  BU ÇİRKİN GÖRÜNTÜ OLMAMALI

Mimar Sinan’ın ustalık esirim dediği, Dünya Kültür Mirası olan Selimiye Camisi  yanı, tarihi Saray Hamamı karşısındaki harabe halindeki ev görüntüleri Edirne’ye yakışmıyor

Ev avlusunda bulunan mezarın yazıları silinmiş durumda. Harabe durumdaki  evin çevresi çöplüğe dönüşmüş, bahçesi otlarla kaplı .

Edirne’ye gelen yerli ve yabancı turistler bu çirkinlikleri görüntülüyor. Bunu Edirne aleyhinde kullanabilirler.

Tarihi eserlerimizin çevresi bu çirkinliklerden kurtulmalı.

SÜRÜCÜLER HAZIRLIKLI OLUN

GELECEK YIL  CEZALAR ARTIYOR

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülecek bütçe yasanında  devletin en büyük  gelir kaynakları arasında  trafik cezalarından elde edilecek gelirler yer alıyor.

2019 yılında  trafik cezalarından 6. Trilyon 300 milyar lira gelir bekleniyor.

Bu cezalar arasında araçlara kesilecek cezaların yanında  yayalara da trafik cezası kesilecek.

Trafik kontrolü için güvenlik ekiplerinin tüm birimleri seferber edilecek.

Bu yıl da  trafik ihlalleri nedeniyle büyük cezalarla karşılaşan araç sürücüleri cezaların artmasıyla  gelecek yıl  daha yüksek ceza ödemek zorunda kalacaklar.

Trafik kontrolleri sadece ana yollarda değil  ara yollarda da uygulanacak.

UZUN KALDIRIM VE  ÇEVRESİNDE TRAFİK DÜZENİ SAĞLANMALI

Ayşekadın Uzunkaldırım ve  çevresinde araçların yolun iki yanına park etmesi sonucu yoldan geçin bir araç  karşı yönden biri geldiğinde  yol kenarında beklemek zorunda kalıyor.

Bu görüntüsü ile yoldan iki aracın geçmesi  mümkün değil.

 Bu bölgede yeni inşaatların devam etmesi nedeniyle önümüzdeki yıllarda  bu yörede trafik sıkışıklığı artarak devam edecek.

Terk edilen evlerin yerine çok katlı binalar yapılıyor. Mahallenin alt yapısı bu trafik yoğunluğunu kaldıracak seviyede değil.

Yeni yapılarla buradaki nüfusun artmasına neden olacak. Yeterli park alanı ve sosyal tesis olmaması halinde, bu semtlerde yaşam zorlaşacak.

Mahalle sakinleri yeni yapılan binaların yanında  çocuk parkı ve insanların oturup dinleneceği parkların da yapılması gerektiğini, başka mahallelerde bulunan sosyal tesislerin bu mahalleye de yapılması önerisinde  bulundular.

Bu arada nüfusun artışı ile  araç otopark sorununu da artacağına dikkat çektiler.

Yetkililere duyururuz. 

**************************************************************************

BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?

TÜRK BAYRAĞININ KISA TARİHİ

İlk Türk Bayrağını kimin yaptığı kesin olarak bilinmese de, Türkler Müslümanlıktan önce yapılan savaşlarda başarı gösterenlere ipekten yapılmış çeşitli bayraklar verirlerdi.

Türk boylarının kendilerine özgü bayrakları vardı. Türk boyları birleşerek han buyruğu altına girince hanın bayrağı savaş alanlarında görülmeye başladı.

Son yıllarda Türkistan’da yapılan kazılarda üzerinde insan ve hayvan resimleri bulunan bayrakları ortaya çıkardı. Osmanlılar 1. Sultan Mahmut devrinde yeşil olan donanma bayrakları 3. Selim devrinde kırmızı oldu.Bayrakların üstündeki hilale sekiz köşeli yıldızlar eklendi.

Cumhuriyet dönemine kadar bayrakta çeşitli değişiklikler oldu. Saltanat kaldırılıp 29 Mayıs 1936’da  Bayrak Yasası yürürlüğe girince bayrağımız bugünkü  şeklini aldı.

ZANNEDERSEM SİZİ ARIYORLAR

Bir işyerinde görevli biri patronuna:

-“Özür dilerim beyefendi telefondan zannedersem sizi arıyorlar”

-“ Ne demek zannedersem arıyorlar. Ya arıyorlar ya da aramıyorlar. O ne biçim söz”

-“ Beyefendi telefonda cevap verdiğim zaman karşımdaki ses” Aptal kel kafalı ihtiyar budala ile mi görüşüyorum” dedi de

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.