Merhaba sevgili okurlar.

Bu ayki konumuz; doğru bilindiği sanılan ancak yanlış bilinen ciltteki nem..

Birçok kişi ciltteki nem ile yağlanmayı karıştırır. Cildiniz yağlı olabilir ancak nem ile yağlılık çok farklı şeylerdir.

Sağlıklı bir cildin dış katmanında %10 ile %20 oranları arasında su bulunmaktadır. Eğer bu su oranı %10’un altına düşerse Cilt nemsiz olarak adlandırılır.

Ciltler yağlı,karma,akneli olarak ayrılsa da tüm cilt tipinde nemsizlik oluşabilir.Nemsiz ciltlerde su oranı az olduğu için kuruluk yaşanır.

Cildimizin nemsiz olmasının bir çok nedeni vardır. Soğuk,rüzgârlı, güneşli, kuru havalar,yanlış tercih edilen cilt bakım ürünleri,klimalar, kaloriferli kapalı ortamlar, bilgisayar gibi dış etkenlerden kaynaklı olduğu gibi kullanılan ilaçlar, bazı hastalıklar, beslenme alışkanlıkları ve alınan su miktarı da cildin nemini belirler. Cilt kuruluğu iç etkenlere de bağlı olabilir. 35-40 lı yaşlardan sonra östrojen hormonunun yavaşlaması ile birlikte de nemsizlik belirtileri başlayabilir. Nemsiz bir ciltte çatlama, pullanma, donuk görüntü, parlaklığın kaybolması sağlıksız bir görüntüye neden olur. Nemsiz ciltler daha sert ve gergin olduğundan kırışmaya ve sarkmaya meyillidirler. Cildin sağlıklı bir görüntüye ulaşması için; öncelikle 20li yaşlardan itibaren cilt bakımı düzenli bir şekilde yaptırılmalı,

Cilt tipine uygun tedaviye yönelik (Dermokozmetik) temizleme, serum ve nemlendiriciler kullanılmalıdır.Nemsiz ciltte hyalunarik asit, serum ve nem tutucu maskeleri tercih edilmeli, cilt temizliği ürünlerinde agresif jellerden uzak durulmalıdır. Hyalunarik asit her cildin doğal ihtiyacı olan nemin geri kazanılmasını sağlar. Çok şiddetli kuruluk olduğunda laktik asit veya büyüme faktörlü nemlendiriciler sabah akşam sürülmelidir. Ancak dikkat edilmesi gereken bir husus da cildin hassasiyetini göz önünde bulundurmaktır. Hassas ciltlerde asitli uygulamalar önerilmez. Uzman ellerde doğru bakımlar cilt bariyerini güçlendirir, canlandırır ve nemi sağlar. Bunun dışında  ; Dermapen, Dermoroller, Altın iğne uygulamaları Mezoterapi serumları ile destleklenerek cilde sağlıklı bir görüntü kazandırılır. Aynı zamanda unutulmaması gereken diğer faktör güneş kremidir. Günlük cilt temizliğinizin tamamlayıcısı olan güneş kreminizi yaz/kış kullanmayı ihmal etmeyin. Cildiniz bizim için önemli, doğru seçimler hayat kurtarır.

Bir sonraki yazımızda görüşmek dileğiyle..

Sağlıklı olun sağlıcakla kalın..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.