Bugün 23 Nisan Ulasal Egemenlik Çocuk Bayramı.Dünyada çocukları adına bayram yapan bir başka ülke yok.Bu da Atatürk’ün

gelecek nesillere umudunu ve güvenini gösteriyor.

Kurtuluş mücadelelerinde halkın ihmal edildiğini çocukların okumadan yoksun bırakıldığını gören Atatürk ve arkadaşları ülkenin geleceğinde söz sahibi olacak nesillere güvenini belirtmek için Türkiye  Büyük Millet Meclisinin açılışı yıldönümünü çocukların bayramı olarak kutlanmasını kararlaştırmıştır.

Bu bayram bir süre öncesine kadar coşku ile kutlanıyordu.

Bayram günü alana toplanan aileler bir yandan evlatlarının geçit törenini izlerken yapılan konuşmalarla Cumhuriyetin önemini bir kez daha hatırlamış olurdu.

23 Nisan, Ulusal Bayramlarımızın içinde en coşku ile kutlanan bayram olurdu.

Bayramların eski coşkusu kalmadı.Bayram törenleri büyük oranda kısıtlandı.Meydanda ailelerin de katılımı ile coşku ile kutlanmasına son verildi.

Tüm bu olumsuzluklara rağmen halkımız gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak nesillerin bayramını aynı coşku ile kutluyor ve bu günü bizlere sağlayan İstiklal Savaşı önderlerini rahmetle anıyor.

Bu duygularla 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramını en içten duygularla kutlarım.Unutmayalım ki,Ulusal Bayramlar diğer ülkelerde olduğu gibi toplumların milli duygularını pekiştiren birlik ve beraberliği sağlayan çok önemli günlerdir.

-----------------

ORTAK ÇÖZÜM ARANMALI

Bölgemizde esnaflarımızın bu sıkıntılı günleri aşmaları için tüm kuruluşlarımız ortak çözüm aramalı.

Bireysel olarak yapılan tepkilerle çözüm bulmak mümkün değil.

Tüm siyasi partiler ve demokratik kurum temsilcileri sendika ve odalar bu sorun üzerine odaklanmalı.

Esnaflarımızın bu açmazı kısa sürede son bulmayacağı ortada.Onları kendi sorunları ile baş başa bırakmak”  kendi  derdine  çare bulsunlar” anlayışında olmak , insanlık ve demokrasi anlayışı ile bağdaşmaz.Bugün onların yaşadığı sıkıntılar yarın hepimizin başına gelebilir.Bunu da unutmamak gerekir.Aslında dayanışma böyle sıkıntılı zamanlarda gereklidir.

Bunu dikkate alarak  elbirliği ile küçük esnaflarımızın sorunlarının çözümüne katkı sağlamalıyız.Bu sorun öyle ara bir basın açıklaması ve  bilinen klişeleşmiş yöntemlerle çözülmez.

  Bunun için güç birliği yapmak gerekir.Ne yazık ki, bölge halkımız yaşamımız için çok gerekli olan bu birlik ve beraberliği ve dayanışmayı yeterince sağlayamıyor.Bunun zararını görüyoruz,böyle de giderse daha çok göreceğiz.

-------------

FIKRA

KİM SÖYLEMİŞ?

Ahmet Bey  gözleri görmeyen bir dilenciye ,yanından her geçişte sadaka veriyordu.Günün birinde kör dilenciyi gazete okurken yakalamaz mı?

Bunun üzerine:

-“Aferin   diyerek sesini yükseltti.”Kör olduğunuzu iddia  etmenize rağmen bak gazete okuyorsunuz”

Sahte kör dilenci bu söze tepki gösterir:

“Okuduğumu kim söylüyor sadece resimlerine bakıyorum”

-------------------

ÖZLÜ SÖZ

Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır,ancak Türkiye Cumhuriyeti İlelebet  payidar alacaktır.

M. Kemal ATATÜRK.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.