Son haftalarda sürekli yüzümüzü güldüren ve göğsümüzü kabartan, hatta geçen hafta 4 yarışın 3’ünde istiklal marşımızı okutan iki tekerlekli temsilcilerimiz, bu hafta oldukça zor anlar yaşadılar.

Cumartesi günkü ilk yarışlarda Toprak, pist rekoru kırarak pole pozisyona oturdu. En yakın rakibi Rea’nın tamamlayamadığı yarışı da kazanarak aradaki puan farkını iyice arttırdı. Pazar günkü yarışın bitimine 10 tur kala Toprak’ın motosikletinden kopan bir parça, kazaya sebep oldu ve başarılı temsilimiz yarış dışı kaldı. Bu yarışın ardından Toprak 478 puanla liderliğini korurken rakibi Rea 454 puanda kaldı.

DENİZ’İ SUÇLADILAR

Pistlerdeki bir diğer temsilcimiz Deniz Öncü, yarış sırasında arkasından atak yapan rakibini görmeyip önüne geçince Deniz’in arka tekerleği ile rakibi Alcoba’nın ön tekerleği birbirine çarpı. Alcoba yerde kalırken Deniz yoluna devam etti. arkadan gelen şampiyona lideri Acosta ile Migno, Alcoba’nın mtoruna çarparak kaza yaptılar. Bu üç pilot kazadan ciddi yaralanma olmadan kurtulsalar da yarış dışı kaldılar. Deniz yarışı 5. sırada bitirdi. Yarış hakem heyetinin defalarca izlediği kaza görüntülerinde suçlunun Deniz olmadığı görülse de temsilcimiz suçlu ilan edildi ve 2 yarış men cezası aldı.

BAHATTİN’İN SEZONU BİTTİ

Super Sport 300’de ülkemizi başarıyla temsil eden ve son haftalarda gösterdiği yüksek performansla dikkatleri çeken Bahattin Sofuoğlu, geride bıraktığımız hafta yapılan ilk yarışta 4. oldu. İkinci yarışta 17. olan Bahattin, sezonu 1 puan farkla Dünya 5.’si olarak tamamladı.

İSTANBULPARK’TA NELER OLACAK

Geçtiğimiz sezon zemindeki kayganlık yüzünden sezonun en zorlu yarışı seçilen İstanbul GP, bu hafta sonu yapıyor. Bilet bulabilenler tribünlerden, bulamayanlar ise televizyon ya da internet başında yarışı izleyecek. Zemin kaplamasında çok bir değişiklik olmamasına rağmen hava koşulları bu seneki yarışın zorluk derecesini belirleyecek. Son haftalarda iyice kızışan zirve mücadelesinde Hamilton, Verstappen’e göre avantajlı konumda ancak Veerstappen’in özellikle bir önceki yarışa son sırada başlamasına rağmen ikinci bitirmesi, her yarış daha da yükselen performansı ve hırsı yüzünden Hamilton’ı geçen yıl şampiyonluğunu ilan ettiği pistte bu hafta oldukça zor anlar bekliyor diyebiliriz.

Tekerinize taş gelmesin...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.