Şu sıralar en çok konuşulan ve dilimizden düşmeyen kelime sanırım Coronadır.

Onunla yatıp onunla kalkıyoruz adeta.

Hatta dünyada ilk sıradadır.

Eminim ki Google da en sorgulanan kelime de Coronadır.

Küresel ve kitlesel bir sorun oldu çünkü.

Amerika Birleşik Devletleri ile Çin arasında atışmalara ve suçlamalara neden olan virüs ile ilgili açıklamalarda her iki ülke de birbirini suçlar ifadeler kullanıyor.

Bu virüsün Çine ABD nin bir oyunu olduğunu ve ABD askerleri tarafından getirildiğini ifade edenlerin yanı sıra,bu virüsün daha önce Çin de var olduğunu ve ört bas edildiği savunuluyor.

Amerikan yetkilisi;"Bu virüs, ABD'den değil Çin'den çıktı. Bunun üzerinden de hayli zaman geçti.En iyi uygulamaları kullanmak yerine salgın örtbas edildi. Bu da dünya toplumunun virüse vereceği cevapta belki de iki ayına mal oldu. Çin'den virüsün gidişatı hakkında gerekli bilgileri alıp, gerekli iş birliklerini yapsaydık, sahada Dünya Sağlık Örgütü ile ABD Hastalıkları Önleme ve Kontrol Merkezi ekipleri olsaydı, Çin'de ve dünyada şu anda yaşananların önüne geçebilirdik."diyerek bir ihmalin varlığını dile getiriyor.

Ve,bütün dünya da bu iki büyük ülkenin atışmalarından çıkan derslere göre önlemler almaya ve kendini korumaya çalışıyor.

Türkiye bu konuda gerçekten de başarılı bir grafik çiziyor.

Sağlık Bakanlığının Başta Sağlık Bakanı olmak üzere en küçük birimine kadar herkes can siper hane çalışmalar sergiliyor.

Koronanın dünyadaki etkilerine baktığımızda da en az etkilenen ülkelerin başında gelişimiz bana göre bunun bir göstergesidir.

Televizyon kanallarında Sağlık konuları ile ilgili yorumlarını izlediğimiz Prof. Dr. Osman Müftüoğlu konu ile ilgili yazısının bir bölümünü şunları söylüyor;"Topyekun bir savaş durumundayız. Düşman belli: Koronavirüs! Her savaş gibi bu da stres dozu yüksek bir süreç. Düşman sinsi. Ne zaman ne yapacağı belirsiz olsa da biz daha güçlüyüz. Kısacası... Yağma yok! Akıl ve bilim var... Panik yok! Tedbir var... Tevatür yok! Bilgi var... Dikkatsizlik yok! İlgi var... Vurdumduymazlık yok! Akıllı, hassas, özenli ve temiz olmak var...

BİLİME VE DEVLETE KULAK VERELİM YETER

Görünmez ama etkili, fark edilmesi zaman alabilen, sinsi ve güçlü bir düşmanla karşı karşıyayız. Devletin/Sağlık Bakanlığı’nın öneri ve önlemleri ve bilim kurulumuzun tavsiyelerine hassasiyetle uymak ilk işimiz. Unutmayın: Biz zor savaşların insanlarıyız. Böyle zamanlarda çok ama çook hassas, çok ama çook akıllı davranmaya, kültürel olarak da inançsal bakımdan da zaten alışığız. Bu tehdit karşısında da aynını yapacağız. Uyumlu ve sorumlu davranacak, savaşı koronavirüs değil biz kazanacağız!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.