Son ayda tüm dünya’da baş gösteren ölümcül mikrop taşıyan Corona  virüsü Ülkemizde tüm sorunların önüne geçti.

Suriye sorunu, ekonomik meseleler yeni kurulma aşamasında olan siyasi partiler bu sorunun arkasında kaldı.

Şu anda olmasa da önümüzdeki yıllarda bu mikrobun kaynağı ve arkasındaki amaç  su yüzüne çıkacaktır.

Özellikle Çin gibi  son yıllarda ekonomik olarak atılım içinde olan bir ülkede  bu virüsün çıkması,  bunun Çin ekonomisinin gerilemişine neden olması, yine Hindistan’da  da aynı  hastalığın görülmesi kafalarda soru işarete yaratıyor. Bu virüs bazı tüketim ürünlerinin de fiyatlarının katlanarak artışına neden oldu. halkın bu virüse karşı önlem olarak düşünülen maske ve kolonya  fiyatlarının katlanarak artması, yine  bu mikrop nedeniyle insanların evlerinde mahsur kalma korkusu ile ana tüketim ürünleri  zam üzerine zam gördü.

İnsanların bazıları hastalık telaşına düşerken bazıları ise kesesini doldurdu. Bunun etkilerinin bir süre daha devam edeceği ülkede ana gündem maddelerinin ikinci planda kalacağı kuşkusuz.

-------------------------

EMEKLİ SEN YÖNETİCİLERİNE DUR DURAK YOK

Disk üyesi  Emekli Sen Edirne Şubesi yöneticileri. Edirne’de demokratik kuruluşları ve siyasi partileri ziyaretlerine devam ediyor. Son olarak CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlıyı ziyaret edip göreve tekrar seçilmesi nedeniyle kutlayıp başarı dilediler.

Bu arada çalışmaları konusunda bilgi veren  Sendika Başkanı Sait Dayıoğlu,emeklilerin toplumda en mağdur kesim olduğunu sendikalarının bu mağduriyeti gidermek için çaba harcadığını belirterek” Sendikamıza  üye olanların sayısı her geçen gün artıyor. Sendikamız  bugüne kadar bir başka kuruluşun yerinde faaliyeti sürdürüyordu, Edirne belediyesinden sendikal faaliyetlere daha rahat ortamda  devam etmek için  bir yer talebimiz olacak “ dedi

CHP İl Başkanı Pekcanlı Emekli Sen’in çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve başarılı çalışmalar yaptığını  belirterek” dilerim tüm sendikalarımız aynı duyarlılık içinde Cumhuriyet ilkelerini savunma yönünde  hareket ederler.kitle örgütlerinin aktif olmaları üyelerinin  çözümlenmeyen  meselelerini  gündeme taşımaları sorunların çözümünde büyük etken olacaktır. Emekli sen Ülkede demokrasinin gelişmesi için  adeta seferber olmuş durumda. Emeklilerin yanında  diğer alanlarda da tavrını koyarak  ülke genelinde sisini duyuruyor” dedi

 Edirne Disk   Emekli Sen yöneticileri daha sonra CHP Merkez İlçe Başkanı Av Burak. Güngörmedi’yi de   ziyaret etti. Emekli Sen  yöneticileri,   kitle örgüt ziyaretlerine devam edecek.

-------------------------------

YENİ KURULAN PARTİLER İLGİ İLE İZLENİYOR

Gerek  Eski Başbakan  Ahmet Davutoğlu’nun  kurduğu GELECEK  Partisi  ile AK Parti’nin eski ekonomiden sorumla bakanı  Ali Babacan’ın  kurduğu DEVA  partileri ülkemizde   siyasette yeni arayış içinde olanlar ve mevcut partilerde yer bulamayan ve çalışmalılarını yeterli görmeyen vatandaşlarca ilgi ile izleniyor.

Mevcut partilerden iktidar ve muhalefette olanların   ülke sorunlarına çözüm arayışı yerine birbiri ile kavga etmeleri, gündem saptırmaları  vatandaşlar arasında siyasetten soğumalara  yeni parti arayışları ve  tepkilere neden oluyor.

Mevcut  partilerden bağlarını koparan vatandaşlar yeni kurulan  siyasi parti yönetimlerinde  yer bulma  arayışında .Önümüzdeki dönemde  yeni kurulan partilerin diğer partilere onarla güçlenmesi ,halkın ilgi odağı  olmasına  kimseyi şaşırtmamalı. Siyaset yapanların bu işi kör dövüşüne çevirmeleri  toplumu siyasetten uzaklaştırdı.

Babacan ve Davutoğlu’nun    partisinin  diğer partilerin siyasetine sıcak bakmayan yeni arayış içinde olan  tüm partilerden oy alması bekleniyor.

Özellikle  Babacan’ın  kurucu kadrosunun   farklı siyasi partilere mensup kişilerden  gençlere ve kadınlara yüksek kota ayırarak  oluşması  sağ ve solda siyaset yapan vatandaşların  bu merkez partisinde  bir siyasi partide odaklanmalarını sağlayacağı  söyleniyor.

------------------

FIKRA

TEŞEKKÜRLER

Amerika’da sütçüler, evde kimse olsun olmasın,sütü özel kaplar içinde getirip, evin kapısına bırakırlar, ya da ev sahibine teslim ederler.

Bir gün Amerikalı bir kadın, bir süre için seyahate çıkmaya karar vermiş. Bu nedenle sütçünün çırağı geldiği zaman okunması için  kapıya bir kağıt asmış.

Bu kağıda ise: “Evde kimse yok bir şey bırakmayın” diye yazmış.

Ev sahibi birkaç gün sonra evine dönmüş. Ama bir de ne görsün: Evin içi tam takır  soyulmuş.

Üstelik kapıda kağıda da şu satırlar eklenmiş:

-“ Teşekkür ederiz rahat çalıştık”

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ,?

İLK DENİZALTI 1885  YILINDA DENİZE İNDİ

Tarihimizde ilk denizaltı 1885 yılında  İngiltere’den getirildi.

İngiliz gemi  mühendisi  Karet’in denetiminde yapılan  bu ilk denizaltı çok beğenildiğinden  iki denizaltı daha alındı.

Ancak son denizaltıların  kurulma ve takılma işlemi  İstanbul’da  Taşkızak’ta yapıldı.

1888 yılında da denize indiriyorlar.

Türkiye’ye getirilen bu ilk denizaltılar buharla çalışıyorlardı.Ağırlıkları 160 ton, boyları 30,5 genişlikleriyse 3,66 metreydi. Denizaltıda bir  komutan üç makine subayı ve bir de ateşçi vardı. 

NEDENİ VAR MI?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.