Geride bıraktığımız hafta sonu o kadar dolu geçti ki, motor sporlarına gönül verenler bir çok duyguyu üst üste hatta peş peşe yaşadılar.

Önceki Hafta Moto3’te ülkemizi başarıyla temsil eden pilotumuz Deniz Öncü’nün antrenman turlarındaki kazasıyla yüreklerimiz ağzımıza gelmişti ancak ciddi bir sakatlanma olmaması, hatta Deniz’in yarışabilmesi yüreklerimize su serpmişti. Bu hafta sonu WBSK yarışları İspanya’nın Jerez pistinde yapıldı. Cuma günkü antrenmanlar sırasında 5 kez dünya şampiyonu olan efsane pilotumuz Kenan Sofuoğlu da piste çıkarak seyircilere gerçek bir usta nasıl yarışır tekrar gösterdi. Cumartesi günü temsilcimiz Bahattin Sofuoğlu’nun da yarıştığı Super Sport 300 kategorisinde yarışın bitimine 3 tur kala Moto GPde yarışan Maverick Vinales’in kuzeni genç pilot Dean Berta Vinales, yaptığı azada ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan genç pilotun ölümü üzerine Cumartesi günkü tüm yarışlar Pazar’a ertelendi. Genç pilotun hayatını kaybetmesi başta onunla beraber yarışan genç pilotlar olmak üzere herkesi derinden etkiledi.

Cumartesi günü yaşanan faciayla kahrolmuştuk, Pazar günü hüzünlü bir havada tekrar başlayan yarışlarda pilotlarımızın performanslarıyla mest olduk.

İlk yarışa pole pozisyonda başlayan pistlerdeki gururumuz Toprak, iyi bir start aldı ve liderliğini korudu, iyi start yapan bir başka isim Jonathan Rea ilk tur bitmeden Toprak’ı geçip liderliği ele geçirdi. 4. turda 5. sırada yarışa devam eden Rinaldi kayarak düşünce yarış dışı kaldı. Rinaldi’nin hemen arkasından bir diğer Ducati pilotu Cavalieri de kaza yaparak yarış dışı kaldı. Bu turda da Toprak, Rea’yı 0,023 saniye arkasında takip etmeye devam ediyor. Altıncı turun 6. virajında rakibini içerden sıkıştıran Toprak, rakibi onu fark etmeyip üstüne kırınca yarış çizgisini kaybetti. Rea da yarış çizgisini kaybetti ancak iki sürücü de çabuk toparlandı. Bu zaman kaybı 3. ve 4. sıradaki pilotlar Locatelli ve Redding’e yaradı ve onlar da aradaki farkı kapadı. 13. turda Leonardo Mercado teknik arıza sebebiyle yarışı bırakmak zorunda kaldı. Bitişe 7 tur kala Toprak muhteşem bir atakla Rea’yı geçmeyi başardı ve liderliği geri aldı.  liderliği geri almasının ardından Toprak Razgatlıoğlu aradaki farkı da hızlı bir şekilde yarım saniyeye çıkartmayı başardı. Son turda Locatelli’yi geride bırakan Redding 3. sırayı kaptı ve kendini podyuma attı. Toprak da Rea ile aradaki farkı 0,9 saniyeye kadar çıkardı ve yarışı birinci bitirdi.

Toprak’ın bu başarısıyla güne iyi moralli başlayan pilotlarımızdan Bahattin Sofuoğlu da yarışta muhteşem bir performans sergileyerek damalı bayrağı ilk geçen pilot oldu. En yakın rakibine 3,5 saniye fark atan Bahattin bu sezon en yakın rakibiyle arasına en büyük zamanı koyabilen pilot oldu. Toprak ikinci yarışında da özelikle son turdaki performansıyla göz doldurdu ve yine birinci oldu. Sonuçta Jerez’de yapılan 4 yarışın 3’ünde bayrağımız göndere çekildi ve İstiklal Marşımız 3 kez okundu.

Formula 1’de Rusya’da çok enteresan bir yarış yapıldı. Son sırada başlayan Max Verstappen, rakiplerinin tüm engellemelerine rağmen muhteşem bir yarış çıkardı ve yarışın son turlarında yağan yağmurla karışan Sochi pistinde kürsüye çıkmayı başardı. Hamilton’ın ardından ikinci olan Verstappen, Türkiye GP öncesinde Mercedes’e önemli bir gözdağı verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.