Ergene Çevre Koruma Projesi merasimine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu konuda yıllardır olumsuzluk yaşayan insanlara topraklara ve hayvanlara umut olacağı izlenimi veren konuşmasında şunları söyledi; "Yaklaşık 2,5 milyar liralık bir harcamayla ve kararlılıkla hayata geçirdik. Yaptığımız bu yatırımlarla Ergene Nehri'nin su kalitesini önemli ölçüde iyileştirecek ve suyun temiz akmasını sağlayacağız. Bölgedeki yerel yönetimler maalesef senelerce bu havzanın korunması konusunda gereken hassasiyeti göstermedi.

Biz kötü gidişatı durdurmak için Ergene Havzası Eylem Planı'nı devreye aldık.1 milyon 238 bin dekar alanı sulayacak, 25 sulama projesinin 24'ü hizmete girdi. Ergene 1 ve Çorlu 1 Organize Sanayi Bölgesi arıtma tesislerinin de önümüzdeki Ağustos ayında faaliyete başlayacak. Yaptığımız bu yatırımlarla Ergene Nehri'nin su kalitesini önemli ölçüde iyileştirecek ve suyun temiz akmasını sağlayacağız." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanının Ergene ile ilgili bir toplantıya katılarak yıllardır yaşanan olumsuzlukları ortadan kaldıracak olumsuzlukların tespiti ve çözümü konusunda fikirler ve eylem planları dile getirmesi gerçekten de bu konuda en fazla yazı yazan Gazetecilerden bir olarak benin umutlandırdı ve sevindirdi.

Çok rahatlıkla söyleyebilirim ki; bu iş daha ciddi, daha tutarlı ve daha etkin çalışmalar ile sonuca ulaşıp, çocukluğumuzda yüzdüğümüz, balık tuttuğumuz ve etrafında piknik yaptığımız bir nehir haline dönecektir.

Bu konuda her dönemde bir şeyler yapılmaya çalışıldı elbette.

Sanayileşmenin hızla gelişmesi, İstanbul un birçok fabrikasını Çorlu, Kırklareli’ne taşıması ve arıtma konusunda olması gerektiği gibi davranılmaması Ergeneyi bu gün itibariyle bırakın yüzmeyi, balık tutmayı ve piknik yapmayı beş dakikadan daha fazla etrafında durmanın dahi mümkün olmadığı bir hale dönüştürdü.

Edirne Televizyonu olarak hemen hemen her yıl birkaç kez röportajlı veya anonslu haberler ile tehlikeyi duyurmaya çalıştığımız Ergene sorununa Cumhurbaşkanının bizzat müdahil oluşu bana göre bazı farklı sonuçların doğmasına neden olacaktır.

Ecevit Hükümetinin Çevre Bakanı 10.Dönem Tekirdağ Milletvekili Fevzi Aytekin ile Trakya Televizyonunda başlayan çekimlerimiz, ondan sonra görev alan ve Ergeneyi görmeye gelen tük Bakanlar ve Milletvekilleri ile devam etti bu güne kadar. Rasim Çakır,Şadan Şimşek,Necdet Budak,Mehmet Müezzinoğlu bu konu ile ilgili konuklarımdı.

2012 yılında yazmış olduğum ve umutlandığım bir köşe yazımda şunları yazmışım;

"HALİÇ'İ KURTARDIĞIMIZ GİBİ ERGENE'Yİ KURTARMAK DA BİZİM İÇİN GURUR MESELESİ OLACAK"

Hay ağzın bal yesin be Müjdat Kahve Bakanım.

"Bu lafları çok duyduk" diyenlere katılmıyorum çünkü iş iyiden iyiye ciddiye alınıyor bu dönemde.

Olaya Başbakanın müdahil olması ve bu konuda bir plan hazırlanması konusunda Bakan Eroğlu'na talimat vermesi sanırım geçmiş dönemlere göre konuya daha ciddi yaklaşıldığı görüşünü güçlendiriyor.

Öyle olmasa Milletvekilimiz Ergene de yaşanan olumsuzlukların 2013 te biteceği iddiasını nasıl dillendirebilirdi.

Sabırsızlıkla beklediğimiz, yıllardan beri Uzunköprü ve diğer yerleşim birimlerinde yaşanan olumsuzlukları dile getirmek adına yapmış olduğumuz haberlerden usanma noktasına geldiğimiz sorunların ortadan kalkması konusundaki hamle nihayet kamuoyuna açıklandı.

Konu ile ilgili telefon görüşmesi yaptığım Ak Parti Milletvekilimiz sayın Dr.Mehmet Müezzinoğlu, toplantı ile ilgili açıklamalarda bulundu ve Bakan Eroğlu’nun yaptığı konuşmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Edirne Milletvekili olarak konunun şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da takipçisi olacağını belirterek, ikinci toplantının gelecek aylarda Uzunköprü ilçesinde yapılacağını söyledi.

Meriçli olmam ve Uzunköprü ile ilişkilerimin fazla oluşu nedeniyle olumsuz durum ile sıkça karşılaşmamın etkisiyle en çok dile getirdiğimi sandığım Ergene kirliliği konusunun bu kadar ciddi ele alınmış olması beni de çok umutlandırdı ve mutlu etti.

Umuyorum ki, burnumuzun direğini kıran o pis konuları artık duymayacağız ve bir zamanlar referans olarak gösterilen ama son zamanlarda alıcı dahi bulamayan Uzunköprü pirincini gönül rahatlığı ile yiyeceğiz ve satacağız.

Emeği geçenleri ve geçecek olanları tebrik ediyorum.

Çünkü mutluyum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.