Bayramların en kutsal ve anlamlı olanlarından biri olan Ramazan Bayramını daha geride bıraktık. Bir ibadet ayı sonrasında verilmiş bir mükâfat olması bakımında bayram günleri önemli günler oluyor. Hele hele benim gibi tevellüdü eski olanların Bayrama ulaşmaları ayrı bir şans ve ödül. Bayramı çocuklarım torunların ve torunumun çocukları ile bir arada geçirmek şansın en büyüğü elbette. Allaha binlerce şükürler olsun. Bayramların bir özelliği de insanları kaynaştırıp bir araya getiren en güzel vesilelerden biri olmasıdır. İnsanlarda ki yardımlaşma ve kaynaşma duygusu yalnızca hayatta olanlara bağlı kalmaz, dünyadan gidip kabirlerinde bir Fatiha bekleyenlere kadar uzanır.Bayramda kabirleri ziyaret ederek; ruhlarına Kuran’lar, Fatihalar ve dualar okuyup onları da sevindiririz..

Bayramlar, sevinç ve neşe günü olup, duyguların coştuğu, sevgi ve saygı hislerinin insanlar arasında alabildiğine canlandığı güzel günlerdir. Çocukluk günlerimizin bayramlarını anarak ve mukayeseler yaparız. Tabii şimdiki çocuklar çok şanslılar. Bizlerin bayramlarda görebildiğimiz armağanları yılın her sürecinde elde edebiliyorlar çünkü. Günün şartlarına göre anne ve babamızın bizlere alabildiği bayramlıkların hala belleğimizde yer eden anılarını anlatırız çok kez. Bayram sabahlarında kurulan ve çok kişinin oturacak yer bulamadığı bayram sofralarının güzelliğini ve mutluluğunu hatırlayıp torunlarımız ile paylaşıyoruz anılarımızı.

 Aile ferlerinin bir araya toplanmasıyla büyük bir mutluluk ve huzur duymak aradığımız hasletler içinde şimdi. ,”Ah nerede o eski Bayramlar” dediğimiz çok olur. Oysa şu andaki çocuklarda büyüyüp Bayram anılarını anlattıkların da onlarda  “Ah nerede o bizim zamanımızın Bayramları diyecekler” Korona deneniyle birkaç yıldır tadı kalmayan Bayramlara birde benim rahatsızlığım eklenince yasaklı bir Bayram yaşamak hiçte hoş olmuyor tabiî ki. Kardeşlerimle dahi bir araya gelme şansımız olamadı bu bayramda da. Anama ve Babama dahi ziyaret için yine gidemedim. Ama Allah bu günlerimizi ve Bayramlarımızı da aratmasın inşallah. Sağlıklı mutlu ve huzurlu nice Bayramlara erişmek dileğiyle Bayramınızı tebrik ediyorum ve daha nice bayramlara inşallah temennimi sunuyorum.

DAHA NİCE BAYRAMLARA İNŞALLAH..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.