Son yüzyıla damgasını vuran devlet önderlerinin çoğu  daha sonra önemini yitirdi.  Bazılarının heykelleri kaldırıldı, tarih kitaplarından isimleri silindi.

 Bizim önderimiz  üzerinde yaşadığımız bu toprakları  bizlere kazandıran Atamızın değeri ise her geçen gün artıyor.

Onun kabri gibi ziyaretçi akınına uğrayan bir başka lider dünyada yok.

Ne acıdır ki, bu başarıyı içine sindiremeyen iç ve dış mihraklar onun bu başarısını engellemek için var güçleriyle çalışıyorlar.

Bu çabaları  bugüne kadar  olumlu sonuç vermedi.  Bundan sonra da vermeyecektir. Halkımız Ata'ya olan sevgisini her fırsatta dile getirmekte ona bağlılığını kanıtlamaktadır.

---------------------------------

BU EMANETİ KORUMAK GENÇLERİN GÖREVİ

Atatürk ülkenin geleceğinin en.büyük güvencesinin gençler olduğunu tüm söylevlerinde dile getirmiştir.

"Ey Türk Gençliği" diye başlayan gençliğe hitabesi de  

Bunun en çarpıcı örneğidir.

Gelecekte bu ülke yönetiminde söz sahibi olacak gençlerimiz bu uyarıları kendilerine rehber edinmelidir. Zira ülkenin geleceğini onlar belirleyecektir.

-----------------

İBRET ALINMASI GEREKEN SÖZLER

Bir süredir tatilde olduğum için köşe yazılarıma ara vermek zorunda kaldım.

 Tatil  bölgemde de çevreme gazeteci gözüyle bakıyorum.

Bir öncesi yıl tatile geldiğimde Karacabey Yeniköy sahilindeki Atatürk heykelinin önündeki Atamızın veciz sözlerinin bir bölümünün silinmiş olduğunu köşe yazımda belirtmiştim.

Sağ olsun yetkililer  silinen bu yazıları yenilediler. Atatürk'ün heykeli önündeki sözleri bugün için de ibret alınması gereken sözler.

Atatürk oradaki sözlerinde şöyle diyor:

"BİLMEDEN, ÖĞRENMEDEN, YORULMADAN RAHAT YAŞAMA YOLLARINI İTİYAD HALİNE GETİRMİŞ MİLLETLER, EVVELA HAYSİYETLERİNİ SONRA HÜRRİYETLERİNİ VE DAHA SONRA İSTİKBALLERİNİ KAYBETMİŞ OLURLAR"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.