Mart ayında yapılacak mahalli  seçimler öncesi  belediye başkanı aday olacaklara odalarımız, demokratik kuruluşlarımız, sendikalarımız da   yeni dönemde Edirne’nin  kalkınması için beklentilerini  belirlemeli.

Edirne için yapılması gereken, eksik kalan hizmetleri belediye başkan adaylarına duyurularak yapılması konusunda talepte bulunmalı.

Kentimizde bugüne kadar bu tür dayanışmanın yeterince sağlanamadığı  için Edirne’de işler yolunda gitmiyor.

Meslek kuruluşu temsilcilerimiz ve odalarımızın her zaman Edirne’nin kalkınmasında  lokomotif görevi yapması gerekir.

Bu birliktelik ve dayanışma sağlandığında Edirne ekonomisi daha üst düzeylere çıkacak, insanlarımızın refah seviyesi artacaktır.. 

Aksi takdirde “  Tak sepeti koluna herkes kendi yoluna” denip, her kurum birbirine çelme takarsa hizmetlerde engel çıkarılırsa  . Edirne gelişme bir yana, daha da geriler ve sıradan bir kent haline dönüşür.

Bunun sonucunda da göç veren il  olmaktan kurtulamaz. Seçim öncesi  mahalli basın da yeni seçilecek belediye başkan adaylarına kendi görev alanı ve ilin önemli sorunları konusunda öneri sunmalı bunda ısrarcı olmalı. Mahalli basının daha saygın ve dikkate alınır duruma gelmesine çaba harcamalıdır.

Bazı kuruluşlarımızın mahalli  basına ilgisizliği, önemsememeleri  devam ediyor.

Onlara yerel basının bölge kalkınmasında, sorunların çözümünde ne kadar önemli olduğu onların anlayacağı tarzda anlatılmalıdır.

Bu yönde   başarılı olan illerimiz var. Basın temsilcilerimiz onlardan örnek alarak mahalli basını daha etkin hale gelmesine katkı yapmalıdır.

MAHALLİ SEÇİMDE İTTİFAK BOZULUNCA İŞLER KARIŞTI

AKP ile MHP’nin mahalli seçimlerde, şimdilik ittifak olayının son bulması bu partilerde kartlar yeniden karılacak.

Edirne’de bu iki partinin oyları belli. 

İttifak yapmaları durumunda ancak seçimi kazanma şansları olabilir.

İktidar  ortaklarının ayrı ayrı seçime girmesi CHP’nin işini  daha da kolaylaştırır.

Özellikle merkez ilçede  bu CHP’nin işine yarayabilir. İlçelerden Lalapaşa’da  mevcut belediye başkanı  Bülent Şahinşah, kendi ifadesine göre,   adaylığı konusunda henüz tavrını belirlemediği  söylense de  seçime girmesi durumunda  kazanma şansı yüksek görünüyor. Şahinşah’ın  MHP adına  seçime girmesi  konusu  henüz net değil.

Süloğlu’nda mevcut belediye Başkanı Mehmet Ormankıran’ın bu seçimde zorlanacağı söyleniyor. Küçük ilçelere verilen geçici işçiler  seçim sonuçlarını etkileyecek.

Havsa’da CHP’li  belediye başkanı  Oğuz Tekin  İlçede başarılı işler yaptı.İktidar ortakları arısındaki son  sürtüşmeler Tekin’in kazanma şansını artırabilir.

Aynı şekilde, aday olmasına kesin gözüyle bakılan Uzunköprü Belediye Başkanı  Enis İşbilen için de  söylenebilir.

Meriç ilçesinde eski Belediye Başkanı Erol Dibek’in CHP adayı olması durumunda  şu an belediye başkanı Nihat Yörük’ün  işi zorlaşacak.  Bu ilçeye de geçici işçi sevkiyatı halinde AK Partinin şansı artabilir.

Keşan ilçesinde her ne kadar AK Partiden güçlü bir aday çıkacağı bilinmesine karşın, AKP ile MHP arasındaki  kutuplaşma  mevcut  belediye başkanı Mehmet Özcan’ın işini kolaylaştırabilir.

Enez için de  aynı gerekçeleri sıralayabiliriz. Sol kökenli AKP’li  mevcut belediye başkanı Abdullah  Bostancının  bu seçimde  zorlanacağı kuşkusuz, istatistikler de bunu gösteriyor. Bunda CHP’nin çıkaracağı aday belirleyici olacak.

FIKRA

 ASLAN YÜREKLİ HAKEM

Adamın biri cennetin kapısına dayandığında, baş melek önünü keser.

“ Dur bakalım. içeri girmeden önce sorularıma cevap ver. Sen  dünyada nasıl insandın.?

Hayatın süresince iyi bir iş yaptın mı, onu anlat bakalım.?

 Adamcağız uzun uzun düşünür, hafızasını zorlar, ama yaptığı iyi bir iş hatırlayamaz.

 Baş melek tekrar sorar;

“peki söyle hiç cesaret isteyen bir iş yaptın mı hayatında.? Yürekli davrandın mı.? Adam gururla başını dikerek anlatır:

“ Davrandım tabii ki “ der.

Melek “ anlat bakalım yaptığın bu cesur işi?” Adam anlatmaya başlar:“Ben dünyada futbol hakemiydim, Trabzon’da Trabzonspor-Fenerbahçe  şampiyonluk maçını yönetiyordum. Karşılaşmanın uzatmaları oynanırken son dakikada Trabzonspor aleyhine bir penaltı verdim.”

 Melek: “ Vay canını gerçekten  cesurmuşsun sen tam cennetliksin. Hadi geç bakalım.” Diyerek ona cennetin kapılarını açar.

Kahraman hakem tam cennete girerken melek merakla sorar:

 “Ne zaman olmuştu bu maç.?

Hakem saatine bakar:

Aşağı yukarı üç dakika oluyor biteli”

ÖZLÜ SÖZ

Düşmanın dost görünen  yumuşak yüzüne, tatlı sözlerine , armağanlarına  kanacak olursan, Ey Türk Ulusu, yok olacaksın.!

Ülkendi birliğini korursan yaşayacaksın.!

Bilge KAĞAN

SORU.İki saat içinde  politik tavrını değiştiren, oyuna sahip çıkmayan  siyasi parti hangisidir?

Cevabı yarın.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.